Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina tablete proti migreni

tablete proti migreni

migrene imam že od svoje mladosti, skupaj že cca 20 let. pojavljajo se redno mesečno, ponavadi nekaj dni pred menstruacijo in med in po. skupaj nekje 5 dni na mesec. ker mi navadna zdravila ne pomagajo mi je zdarvnik predpisal imigra sprint 50 mg, ki jo ob bolečinah spijem četritno. ponavadi mi to tudi prime, kadar pa ne pa spijem čez čas še drugo četritno. mene zanima, kako nevarne so te tablete. namreč v lekarni me vedno opozorojo na njih in si sploh ne upam vprašati. kadar spijem celo, sem cela “mehka” in občutek da mi srce močneje razbija, zato spijem le četritino. a obstajajo kakšna druga zdravila, ki mogoče niso tako “nevarna” ali so ta vredu. sem že imela tudi dvojne druge na recept, ampak tele so mi sedja še najbolje.

Doslej se ne spomnim primera, da bi ta zdravila komu naredila več škode kot koristi. Zdravilo, ki ga omenjate, je iz skupine triptanov, iz te skupine je pri nas kar nekaj preparatov, ki se razlikujejo po hitrosti učinka in trajanju delovanja. Stranski učinki zdravil iz iste skupine so ponavadi podobni, je pa res, da ima pri določenem človeku neko zdravilo bolj izražene stranske učinke kot drugo zdravilo, čeprav naj bi v teoriji delovala podobno. Zdi se mi super, da vzamete le četrtino, če vam pomaga. Lahko pa bi poskusili s kakšnim drugim zdravilom iz iste skupine. Zdravilo, ki ga jemljete, je varno, razen če bi imeli kakršnekoli težave zaradi zoženih žil (angina pektoris, srčni infarkt, zožanje arterij v udih, možganska kap, prehodna možganska kap). Ali kdaj čutite bolečino v prsih tudi, če niste prej vzeli zdravila za migreno, recimo ob naporu?
Srečno.
David

New Report

Close