Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Tablete Jurnista…….

Tablete Jurnista…….

Lep pozdrav !

Lepo prosim, če lahko dobim odgovor ??
Da jemljem tablete Jurnista 40.mg in Naklofen duo 150.mg dnevno in več ne vem kako……….
Da zjutraj se zbujam v bolečinah in enako imam jezik kot da je mravljinčast in bolečine čez cel dan, da levo noga od stopala kot da gori in bolečine v rokah občutek nemoči in zateakanja in zelo velike bolečine .
Da zdravim se na nevrokirurgiji, a nekako operacija še ne pride v poštev zaradi ( Intraduralni tumor Th2, možnost Gliom-a ) .

Aha zanima me a je mogoče moč tablet premajhna ali je že kaj drugega narobe………

Hvala !
Jože

Pozdravljeni!
Iz vseh vaših vprašanj, ki ste mi jih zastavili vidim da se vam stanje ni nič izboljšalo ampak se samo slabša ker je zelo hudo. Ker je vaš primer zelo poseben in specifičen vam na vsa ta vprašanja ne morem odgovoriti in vam pomagati ampak vam lahko le svetujem, da se pogovorite s svojim zdravnikom, ki pozna potek vaše bolezni in ima tudi največ izkušen s tega področja.

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

zakaj,se uporablja tablete jurnista,kam spadajo,opiati,benzodiazepini….in kakšni so učinki.
hvala.
++beny++

Pozdravljeni!
Tablete Jurnista, ki vsebujejo učinkovino hidromorfonijev klorid, spadajo med opioidne analgetike. To pomeni da so zelo močna zdravila za lajšanje močnih bolečin (bolečine pri onkoloških bolnikih, močne bolečina pri poškodbah..). Njihova uporaba je omejena samo na močne bolečine, pri katerih druga zdravila niso učinkovita. Zdravilo se jemlje enkrat dnevno v odmerku , ki ga predpiše zdravnik. Prenehanje jemanja zdravila je postopno v dogovoru z zdravnikom, ker se pri nekatreih pacientih lahko pojavijo odtegnitveni simptomi. Zdravilo spada med narkotična zdravila zato je tudi predpisovanje posebno. To pomeni, da mora zdravnik napisati dva recepta original in kopijo. Na recept mora napisati tudi zaporedno številko iz zdravnikove knjige narkotikov. Pacient oziroma druga oseba oba recepta odnese v lekarno. Oseba ki prejeme zdravilo v lekarni mora podati tudi svoje osebne podatke, ki se vpisujejo v knjigo narkotikov v lekarni.
Lp

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

New Report

Close