Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Tablete CHAMPIX – prosim za pomoč

Tablete CHAMPIX – prosim za pomoč

Pozdravljeni,
tudi sama sem danes začela uporabljati te tablete Champix, sicer sem se že pred 4 dnevi odločila- brez tablet, da preneham kaditi, tako da s tem zdaj nadaljujem še s tabletami. Moram pa povedati, da sem te 4 dni blazno trpela, imela sem napad, ko sem čutila razbijanje srca tako močno, da sem milslila, da me bo kar pobralo, ampak jaz mislim, da je vse to posledica pomanjkanja nikotina – upam. Prej sem pokadila po cca eno škatljico na dan. Vsako uro se res sama s sabo bojujem, da ne prižgem cigarete, prvi dan sem cel dan mislila samo o tem, da ne govorim, da sem celo cigarete sanjala – zdaj se mi to v sanjah več ne dogaja, upam, da se mi tudi ne bo več, res grozni občutki……
Imam pa vprašanje ravno glede teh tablet in doziranja…. vem, vse lepo piše po dnevih. Samo ta prva kura, po dozi 0.5 mg je za 14 dni…mene pa zanima, kaj začnem takoj po 14 dneh jesti druge 1mg tablete( zdravnica mi je dala še en “nadaljevalni – končni” recept ali moram ponovno začeti jesti iste 0.5 mg, ker sem sicer brala navodila in mi nikakor ni jasno kje bom dobila noter 10 tednov ….ali je mogoče, da je v drugi kuri, kjer je doza večja (1 mg), toliko več tablet, da zagotovi in napolni teh 10 tednov, ali kaj ?? ker le-teh večjih še nisem kupila, tudi ne vem odgovora in si ne znam razlagati.
Res da sem malo skvačkala tole razlago, vendar mi na žalost tudi v lekarni ni znala pomagati pri tej stvari :S.
Zahvaljujem se za kak odgovor in mnenje…

Spoštovana!

Po začetnem uvajanju z nižjo dozo nato nadaljujte z 1 mg tabletami (ne vračate se na 0,5 mg). Recep, ki ste ga dobili samo za 1 mg doziranje, lahko uporabite večkrat, tako da zadostite dolžini zdravljenja.
Simptomi, ki jih opisujete pa so posledica potrebe po nikotinu, torej abstinenčni simptomi.
Vesel sem, da ste se odločili prenehati, kajti vaša odločitev je tisto, kar je najpomembnejše. Sedaj morate premagati še abstinenčne simptome. Verjamem, da ni lahko, vendar sem prepričan, da zmorete. Držim pesti!

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

pozdravljeni

mene pa zanima kako dolgo je smoterno in “zdravo” uživat te tablete in kakšen je postopek prenehanja
ali na rez ali postopoma kot je bilo na začetku dozirano
lp

Spoštovani!

Da bi bil zagotovljen učinek je potrebno jemati te tablete vsaj 12 tednov, za bolj zagotovljen učinek pa še nadaljnjih 12. Preneha se lahko takoj. Nekih posebnih vplivov na zdravje do sedaj niso opazili. Lahko se pojavijo znaki drepresije, ki pa so pogosto spremljevalci orenehanja kajenja z ali brez tablet, prav tako pa tudi kakšni od ostalih abstinenčnih simptomov.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

začetna škatlica za 14 dni stane 37 eur usaka naslednja škatlica 1mgx28 tablet stane 42 eur doktor vam prepiše beli recept i zacetna 37 eur + 5×42 eura lohka nehate pri drugoj skatli al pa uztrajate tabletama do konc terapije drage su al se splaća

Pred sedmimin leti sem prenehala kaditi. Bilo je težko, saj nisem imela nobenih tablet. Močna volja je bila premalo, zato mi je pomagala knjiga “KONČNO NEKADILCI brez truda in za vedno” avtor Allen Carr. Založba mladinska knjiga. Res mi je pomagala.
lp
Mila

Pozdravljeni,

pred cca 4-5 leti sem si z prenehanjem pomagal ravno z Champix tabletami. Moram povedati, da sem pred tem večkrat poizkusil prenehati a neuspešno. Na moje presenečenje pa so mi tablete resnično pomagale. Letos pa sem v neki stresni situaciji ponovno kupil škatlo in zašel na stara pota…..Sedaj pa se teh tablet ne dobi več na recept. Spletna cena pa je 188€. Iskreno povedano mi je vseeno za ceno, ker se resnično želim rešiti te grde razvade enkrat za vselej.

 

Spoštovana!

Menim, da je Champix zelo primeren preparat.

Ga pa trenutno v Sloveniji, kot tudi v drugih državah EU, ni za dobiti, razen če imajo kje še kakšne zaloge . Po podatkih, ki jih imam, sedaj poteka reformulacija oz. sprememba sestave zdravila. Po neuradnih informacijah pa se predvideva ponoven prihod zdravila na trg čez cca. 1 leto.

Upam, da bo čim prej zopet na voljo.

Do takrat pa lahko poskusitie pridobiti to zdravilo od drugje, oz uporabite nikotinsko nadomestno terapijo.

Če bi vam ustrezalo, se lahko vključite tudi v Zravstveno vzgojnih centrih v Zdravstvenih domovih v skupinske ali individualne delavnice za pomoč pri opuščanju.

Vsekakor vam želim, da ste pri ponovnem prenehanju uspešni, sa ste enkrat že zmogli.

Samo pogumno se tega lotite.

Držim pesti

Tomaž Čakš

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Ze dva meseca ne kadim ampak mam mocno krizo ali mi bi te tablete pomagaleRenata 

Spoštovana!

Predvsem vam čestitam, da ste se odločili za prenehanje. To je zares velik korak.

Champix bi vam nedvomno lahko olajšal abstinenčno krizo. Se ga pa zadnje čase žal ne dobi.

Poskusite si pomagati z nikotinsko nadomestno terapijo (Nicorette), predvsem pa z telesno aktivnostjo in vsemi drugimi aktivnostmi, ki vas”zamotijo” , da boste čim manj razmišljali o krizi.

Prepričan sem, da lahko uspete kn držim pesti za vas.

Bodote dobro,

Tomaž Čakš

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Lepo pozdravljeni!

Star sem 63 let.Kadil sem polnih 50 let brez dneva abstinence.V najbolših časih tudi po 3 škatlice na dan.Danes mi 2 meseca brez kajenja.Pomagal si nisem z ničemer.Malo sem samo zmanjševal kajenje zadnje dve leti.Ker sem že težko dihal in kašljal sem prenehal zaradi zdravja,zato mi tudi ni bilo pretirano težko.Slabo sem spal samo 10 dni,sedaj pa spim bolje kot pred prenehanjem.Vsak dan hodim 20-30 km hitre hoje tudi v hrib + vaje za moč+plavanje.Jem 2/3 hrane kot prej.Sladkarij in prigrizkov ne jem,jih nisem niti prej.Za prebavo pojem ogromno zelenjave,mlade čebule in ekstra pekočih paprik.Prebava je vredu,nisem se zredil.Počutje je odlično lahko diham kot že dolgo ne.Pridobivam kondicijo.Koncentracija se je močno popravila.Nimam več pretirane želje po kajenju,če pa me zagrabi grem takoj migat.Cigaretni dim mi pa še vedno blazno diši.

Vsem želim veliko volje pri odvajanju.

Srečno!

Spoštovani!

Zares čestitke za pogumno odločitev in hvala, ker vašo zgodbo in izkušnje delite z nami.

Prepričan sem, da bo to za marsikoga vzpodbuda in opora.

Bodite dobro in nadaljujte točno tako, kot ste “zastavili”.

Vse dobro želim.

Tomaž Čakš

 

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close