tablete
če ne moreš biti brez njih, pa bi rada bila, ti predlagam da greš do zdravnika in pod zdravniškim nadzorom počasi zmanjšuješ in nehaš..podobno kot z metadonom..
za tablete je sploh priporočljivo da ne odrežeš kar naenkrat, ampak počasi, pod zdravniškim nadzorom, ker lahko pride tudi do epileptičnega napada če prekineš naenkrat..sicer to velja za razne apaurine, helexe, tramale..teh tablet, ki jih ti jemlješ pa ne poznam..
Tale paracetamol se kar pošteno tepe s THC-jem! To pišem samo na znanje drugim, da ne bodo ponovili moje napake. Pred dvema tednoma sem jemal paracetamol zaradi prehlada in sem se en večer še pošteno napuhal. Očitno je bilo preveč in sem se počutil precej drugače kot običajno, čeprav me entuziazem ni minil. Efekt enak, le občutja so zelo omajana.
hvala vsem za vaše odgovore.odločila sem se da vam napišem malo več in mi lahko mogoče kdo pomaga.zaldiar mi je predpisala zdravnica(vsebujejo tramadol,tako da delujejo podobno kot tramali),in sicer za menstrualne krče.začela sem z eno tableto in prišla na osem do deset na dan,jemljem jih vsak dan.to sem tudi povedala zdravnici saj sem se ustrašila ko sem videla da ne morem več brez njih.zdaj postopoma zmanjšujem kar sama,saj je moja zdravnica takšna da bi mi še kar tablete pisala,jaz mislim da je tud sama čist na tabletah.zmanjšujem pa po pol tablete na en teden,zdaj vzamem samo še 2 in me malo matra.sicer ne poznam krize od tablet,vendar sem čez dan nervozna,ponoči pa ne spim vredu,teče mi iz nosa in kar naprej sem na stranišču(prej sem bila vedno zaprta),nekaj časa me zebe potem pa mi je vroče.ali se tako kažejo znaki krize?ali je mogoče že kdo šel čez to in kaj me še čaka,ko bom čisto nehala jesti tablete?malo me je strah,saj živim s fantom,ki o tem nima pojma in mu ni jasno zakaj sem zadnje čase tako živčna.tudi od mojih staršev ne ve nobeden za to.že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem za odgovore.
glej, tramadol- to so v bistvu tramali, paracetamol je učinkovina, ki se nahaja v lekadolu. glede na to, da zdaj jemlješ okrog 70 mg tramadola dnevno ti lahko priporočam samo, da jih vse takoj daš stran… ker s tem da si zmanjšuješ sama dozo svojo krizo samo podalšuješ… kriza te mine, vsaj fizična v dveh tednih… ne bi smelo imet hujših posledic, opoidne analgetike lahko daš vstran sama, samo pri skupini benzodiazepinov(apaurini, dormicum…) je potreben zdravniški nadzor.
edino kar je vztrajaj!!! jaz sem se skinla takoj iz povprečno 13 tramalov na dan okoli 1300 mg na nulo, kriza je bla skoraj hujša kot pri horsu, samo mine… poskušaj se čim bolj sprostit in si poišči nekaj kar ti bo sprostilo misli… ogromno pij in zaužij veliko vitaminov, da telo ne dehidrira…
predvsem pa se zavedaj, da vse po dveh tednih mine… za spanje pa ti priporočam veliko športa, da boš zvečer zaspala od same utrujenosti…
veliko sreče, držim pesti…
Dea,hvala ti za odgovore,vidim da si tudi sama šla čez to in da si sedaj vredu.mene najbolj skrbi,da bi dobila epileptični napad,če jih kar neham jesti.pri nas v žalcu je baje par narkomanov dobilo epileptične napade,ko so jedli tramale in potem nehalli.ne vem ali so to samo govorice ali je bilo res.tega me je najbolj strah,krizo bom že nekako prestala.ali si že kdaj slišala,da bi dobil kdo od tramalov epileptični napad?hvala za odgovor!