Najdi forum

Pozdravljeni,

pišem vam ker resnično ne vem na koga se naj obrnem v zvezi z mojo težavo,saj nisem odvisna od alkohola ali drog,temveč od tablet.
Stara sem 25 let in se že vse svoje življenje borim z odvisnostjo;bila sem odvisna od stradanja (anoreksija),od heroina (sem se sama izvlekla),potem od tablet proti bolečinami (tramal),s katerimi sem tudi prenehala tudi samo s svojo pomočjo.
Potem je bil nekaj časa mir in zdaj spet ne vem kaj naj;vem da moram nehati in trenutno se odvajam sama doma in je zelo težko,saj imam malega otroka in noben ne ve za mojo težavo. Nikomur se ne morem zaupati saj vsi mislijo,da je vse vredu,da smo popolna družina. S fantom se tudi ne morem pogovoriti,on ne razume takšnih stvari,je uspešen poslovnež in ni bil nikoli v mojem svetu tako,da tega res ne more razumeti,še težje pa je ker niti slučajno ne sumi,da je z mano kaj narobe. Delam v njegovem podjetju,imava malega otroka,veliko potujeva,sva srečna,….samo ta moja skrivnost oz. moja temna stran nikakor ne izgine in se je ne morem rešiti. Saj gre za nekaj časa,telesna kriza je zame najlažja,ampak življenje potem,….to je težko!
Nikoli do sedaj še nisem rabila oziroma prosila za pomoč kar se tiče moje odvisnosti,zdaj pa vidim da res ne gre več tako naprej,ker bi res rada živela brez skrivnosti in brez hrepenenja po tabletah ali kakšni drugi drogi.
Ne vem,če sem pisala na pravi naslov,ker resnično ne vem na koga bi se morala obrniti,ampak verjamem da vi veste in da mi lahko pri tem svetujete.

Hvala in lep pozdrav!

Jaz mislim, da bi bil prvi pravilen korak ta, da se zaupaš svojemu partnerju..kdo pa te naj razume, če ne tvoj partner (saj veš, v dobrem in v slabem). Potem pa skupaj poiščita pomoč v katerem od centrov za pomoč odvisnikom. Najlažje je z drogo prenehat, samo potem je treba zaživeti in če ne znaš sama (kar je izredno težko in ti očitno ne uspeva), pojdi na zdravljenje. Kot si vidla brodiš iz ene odvisnosti v drugo, se pravi si “kronični odvisnik” in to se bo nadaljevalo celo življenje, če ne narediš kaj v zvezi z zdravljenjem. Ugotovi kaj te dela nesrečno in zakaj probleme rešuješ z drogo..to boš najlažje ugotovila s pomočjo strokovnjakov. Pomisli kakšen zgled daješ otročku..ti nič ne očitam in pametujem, ker sem bila sama ista. Saj ne bo znal/a drugače reševat problemov kot njegova/njena mamica. Le pogumno!

Najdi si dobro in kvalitetno psihoterapevtsko pomoč. Tega ne boš zmogla sama. Govorim iz svoje izkušnje. Padaš iz odvisnosti v odvisnost, ne zaupaš ljudjem in dokler ne boš začela biti človek med ljudmi in ne sama v svojem svetu, z masko na obrazu in skrivanjem tvoje realnosti, ki je – če padaš iz odvisnosti v odvisnost – boleča, temna, ranjena, obupana in zato potrebuje pomoč, … Svetujem ti skupinsko in individualno psihoterapijo. Glede na to, da imaš bogatega moža, si to lahko privoščiš. Rabila boš veliko poguma, sploh pa mislim, da je zadnji čas – imaš otroka. Tu leži bistvo tvoje sedanje odgovornosti. Kar ne boš razrešila sama in v svojem partnerskem odnosu, bo nekoč razreševal tvoj otrok. Prej kot se lotiš svojih ran in ozdraviš, bolje bo.

Pogumno in srečno. Ker ozdravitev je možna, pot pa ni lahka. Se pa splača. RES!

Kaj praviš pa kakšen center za samopomoč ali kaj podobnega, vsaj toliko, da štartaš nekje? Zdravnik denimo? kasneje v terapiji bodo vključili partnerja, seveda, ko boš to želela. Ta skrivnost je zares težka, ki jo držiš v sebi. Vem da je hudo, vendar to, da se zavedaš da potrebuješ pomoč je že polovico narejenga. Skušaj najti strokovno pomoč, res. Držim pesti zate.

Jaz te ne bom poslala k “strokovnjakom” po pomoč.
Sem precej starejša kot ti in sem si navlekla lexaurin za spanje.
Jemala sem in jemala- da sem prišla na 12 mg- ogromno- vem.
Letos januarja sem se odločila nehati! Psihiater mi je svetoval strokovno pomoč na Poljanskem nasipu. Ker sem radovedna sem šla tja- kakšno razočaranje. S psihiatrinjo naj bi se pogovorila- pa je samo spraševala – odgovora nisem dobila. Napisala mi je – kot nadomestek- antidepresiv- od antidepresiva sem bila kot “avion”. Nesposobna misliti, kaj šele funkcionirati. Nehala sem, poklicala sem psihiatrinjo, ni imela časa, naročila me je šele v drugi polovici marca. Kaj naj počnem ves ta čas, počasi zmanjšujem!- zdaj vzamem 1,5 mg – tudi to bom nehala. Sama sem si vzela 10 mg sanvala- tudi tega bom opustila- najprej moram iz organizma spraviti lexaurin.
Če imaš trden namen boš nehala, vse je odvisno od tebe.
Moje izkušnje so- nihče ti ne more in ne bo pomagal, sama boš nehala kot si začela.

jaz sem stara 13 in sem odvisna od tabled.vedno ko mt prinese kakšne tablete jih drugi dan ni več.Zelo me sumijo (vsi v familiji).
rada bi nehala saj vsako tableto, ki se najde pojem(ni važno kera je vse zgine)sploh nepogledam kai jem…
prosila bi za pomoč!!!hvala

heLLo tabletomanka…
mislim da prva stvar kar jo lahko nardis je to da si naideš al anonimno al normalno pomoč na projekt človek ali kje druge….pol nemors vse tablete ki jih dobis v roke kr pojest sj pa vsaka tableta ne zadane hihi pac dobro delas kva delas sam pac povedet hocem da nemors neko stvar pojest ko nisi preprican kai je….pol svaka cast 13 let si stara pa ze isces pomoc res jst pr 13 stih niti vedet nism hoto kva je to pomoc ampak sm sam biv u svojem začaranem krogu….pa mislim da se vse da pomenit pa pogovorit in tut se da vsemu pomagat sam treba je bit trdn met voljo in željo po novem živlenju.!!!! Lp. andrej.

Pozdravljena.

Odvisnosti je veliko vrst: od tablet, od drog, od odnosov, od iger na srečo, od …

… in vse so O D V I S N O S T I – torej nekaj, brez česar nekdo ne more živeti, dokler se ne odvadi oziroma spozna, da je mogoče živeti drugače. Ja, to si že spoznala.

Naprej pa potrebuješ pomoč odraslih. Pokliči ali piši na UP Društvo za pomoč zasvojencem in njihovim svojcem Slovenije in skupaj s terapevti boš našla pot naprej: 01 434 25 70, [email protected].

Več o nas pa lahko prebereš na http://www.drustvo-up.si.

Čim prej pomeni biti prej svoboden.

Vse dobro!
tanja.up

tablete povzročijo hudo psihično in telesno odvisnost,še posebej benzodiazepini in barbiturati npr tramal,apaurin,helex,loram,lexaurin,xanax,valium,tavor,dormicum,dormonoid,rivotril,sanval…pa še kaj se najde.nisem psihiater ampak bivši odvisnež drog posebej omenjenih tablet iz katerih sem izrabljal najhujše kar lahko,ni je bilo boljše droge kakor zadetek s tabletami,ko dan obrneš za noč,ljudi ne prepoznaš,ura in čas ne obstajata ,možgani spijo…….a ob pomanjkanju tablet v krvi huuude krize,bolečine ki sploh neveš kaj bi,trebuh,pekoča suha koža,visok pritisk,glavobol,krči,bolečine kosti,mišic ,udov,bruhanje,epileptični napadi…takrat ne pomaga nič razen nekaj omenjenih tablet pa je uredu.ampak začaran krog se spet začne in če se ne greš prej zdravit te ćaka smrtna postelja,kot je mene po neštetih epileptičnih napadih ,verjemite intezivni odelek novogoriške splošne bolnišnice,diagnoza rebound epi napad zaradi zlorabe opiatov in benzodiazepinskih tablet.nevem kdo je hotel da preživim,vem le to da je bila zadnja šansa.še zdaj po 2 letih ko sem čist sanjam o tabletah in občutkih takrat,čeprav je to zdaj zadnje kar si želim.toliko za vednost kakšen pekel ti prinese tista barvana ali ne miligramska tableta.srečno++beny++ ‘only the good die young’ ++beny++nova gorica

Jaz pa ti odsvetujem da to poveš partnerju po lastnih izkušnjah kar se tiče tablet hmm vem sam da je abstinenca
hujša kot heroina moj nasvet je še posebi če jemlješ benzodezapin da jih postopoma nižaš ker znaš imeti epileptične napade jaz sem se sam izvleku iz tega npr. če jemlješ helex xanax ali podobne benzodezapine
kar je na bazi alprazolama na lorazepam npr rivotril dako da vzameš prve 3 dni 0.5 alprazolama in rivotril 1mg
če vzameš večjo količino kot 1 mg mi sporoči na
[email protected] tako da ti točno izračunam koliko česa vzeti lep pozdrav Aleš

New Report

Close