Tabl. Utrogestan
Draga nana
No ti bom pa malo razložila kako in kaj, ker sem jaz dala že cele procedure skozi. Najprej se moraš naročiti gin. za neplodnost. Ko prideš, do gin. se takoj zmenita kako in kaj. Najprej bo moral tvoj možek dati spermo, da vidio, če je vse ok. če je vse ok. potem je breme na tebi. Moraš pa dati skozi kot si že omenila slikanje maternice (še vsaka je preživela pa tudi ti boš). Nato moraš opraviti še laparo in po potebi histero, če imaš slučajno pregrado na maternici. Ko vse te izvide imaš v rokah, potem se lahko z gin. menita za postopek IVF. oz. odvisno kaj je narobe. Če druge možnosti ni, potem te zagotovo pošlje gin. na konzilij za odobritev postopka IVF-ja. Kot praviš, da nisi več tako mlada pač tudi gledajo na leta, in si lahko tudi prej na vrsti odvisno kakšno podlago imajo od ZZZS. Mislim, da cc. približno v 1. letu si že lahko v postopku IVF-ja. Saj veš, da moraš čakati za vse te postopke, ki sem ti jih naštela in tako meseci pa tudi leta bežijo……
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Želim ti veliko uspeha in čim prej, do zaželjenega otročka.
Lep večer
Doroteja
Tablete ti predpišejo po postopku IUI ali IVF za pomoč pri ugnezdenju zarodka ( odebeli in bolj žametno ti naredi steno maternice ) Od vseh teh hormonskih preparatov ki vsebujejo progesteron naj bi te imele najmanj stranskih učinkov. meni je moja ginekologinja mi je rekla da so to v bistvu najboljše trenutno na trgu saj stranskih učinkov skoraj ni pri nas jih izrecno uporabljajo samo na GK za svoje potrebe zato jih v lekarnah pri nas tudi ne moreš dobiti. meni moram reči se niso poznali nikakršnji stranski učinki in sem bila s temi tableti zelo zadovoljna. So pa tablete Ultragestan v bistvudvojne saj jih lahko jemlješ tako oralno kot vaginalno – odvisno kaj je indikacija jemanja ( vaginalno je če se ti pogosto pojavljajo spontani splavi, oralno pa pri postopkih IUI in IVF ) je pa tudi dosti odvisno od zdravnika ki ti jih predpiše!!
Upam da sem ti z odgovor kaj bolj razjasnila kaj so te tablete.
LP, Mojca