Najdi forum

ta presneta prebava-ponovno

> Sinoči sem pila
> donat in pojedla jogurt z otrobi danes zjutraj tudi donat, pa
> še sok limone z olivnim oljem, pa jabolčni kis z vodo, pa pol
> deci cvička, pa mleko z otrobi, kosmiči in lanenim semenom, pa
> kavo, pa že 1l vode, kakšne količine, pa še vedno
> nič…………..bu, groza, upam, da se kaj premakne, bom jutri
> ponovila.
>
> Hvala še enkrat,
>
> pozdravček

Kolikor vem, vlaknine ne koristijo pri zaprtju. Jaz bi se ob zaprtju izognila otrobom in kosmičem.
Moji znanci pohvalijo tudi sirup, ki se kupi v lekarni – portulak ali nekaj podobnega.
Pa veliko gibanja!

meni najbolj pomaga ena ogromna skleda solate (taka, za 4 osebe) na dan, poleg tega zjutraj obvezni sadni sok, čez dan pa še kakšno sadje. zdaj imam že tako nafurano prebavo, da včasih direkt iz postelje letim na wc….
se pa takoj pozna, če grem na potovanje, kjer si solat ponavadi (vsaj v takšnih količinah) ne morem privoščiti. takrat prebava kar malo zaspi. ampak če je sicer vse ok, tudi s tem ni takih težav…

lp, inge

Poskusi zjutraj na tešče, preden spiješ karkoli drugega spiti multivitaminski juice in na to takoj črno kavo z mlekom. Potem počakaj kaksne pol ure, preden zajtrkuješ.Meni je ponavadi delovalo v roku 15-30 min. Boljše, da ta čas ostaneš doma ;-).

Se v celoti pridružujem mnenju tyby:

manj otrobov in podobnega balasta, saj ga vendar dobiš dovolj že v zelenjavi in sadju.
2-3x na dan 2 žlici lalnenega semena z jogurtom ali pa kar tako, na žlico,
pa poplakni s kozarcem vode.
Pa voda, voda, voda, ker lan potrdbuje vodo, da se naredi sluz, ki pomaga v črevesju …

Nisem brala vseh odgovorov – a si že slišala za Švedsko grenčico? Mislim, da vsebuje 24 zelišč, vendar pazi, da kupiš takšno, ki je temne barve. Proizvajajo jo Mariborske lekarne, kupiš pa jo lahko v domačih lekarnah. Meni ful pomaga, nobena stvar boljš! Tudi artičoke v prahu so v redu (kapsule), dobiš v DM. LP

Ko berem te odgovore, mi kar mrak pade na oci. Na tesce donat, zvecer donat, ne ne, bolje je, da spijes cel liter donata preden sploh odpres oci. Ljudje, a ste nori??? A mislite, da je pit donat vsak dan super??? Telo se navadi nanj in na koncu sploh ne mores odvajat brez, da bi ga konzumiral. Sami se mucimo in navajamo na kao neke vitaminske in mineralne bombe, pa sirupe…to vse pa je umetno (ok, donat ni, ni pa namenjen za nase telo, da bi ga pili kot vodo).
Galja, vceraj sem jedla cel dan samo lubenico in šobsko solato. Ti povem, tako me je teralo na wc, da sem bila tam ziher 5 rund (domace povedano).
Ce si konstantno zaprta, pomeni, da je s tvoje telo trpi in je zapacano. Pomagaj si s sadjem, jej oreške, melone, lubenice, zrele banane, laneno seme, vendar pazi, da ne bos sadja mixala. Ce pojes lubenico, dve uri zatem ne smes jesti nic, ker te bo potem zaprlo. Isto velja za melono. DOkaj pomembno pri teh problemih je, da ne kombiniras hrane in sadja, temvec jes monotone enostavne obroke. Ne pacaj telesa s sirupom in donatom, ki ti bo pomagal na kratki rok, na dolgi rok pa ne dobesedno ne bos vec mogla srat brez njega ( oprostite na izrazu).
lp

New Report

Close