Najdi forum

syogrenov sindrom

Imam ogromno znakov za syogrenov sindrom (huda utrujenost, nočno potenje, nespečnost, suha usta, suhe oče, suha koža, boleče sklepe, slabokrvnost, suh dražeč kašelj eno leto in pol, premalo belih krvnih teles,moti me svetloba…) in sedaj hodim na preiskave, ker sumijo, da ga imam. Mi lahko kaj več napišete o tej bolezni ? Kako napreduje – kako hitro se slabša ? Kakšno je zdravljenje ? Zgleda, da je ta bolezen dedna, ker ima iste probleme tudi moja sestra, prav tako jih je imel oče. Stara sem 43 let, hodim v službo. V službi imam zelo odgovorno delo, sem pa cel dan zelo utrujena tako, da komaj zdržim pokonci.Ne vem, kaj naj storim, da bom imela več energije za službo in dom.
Napišite mi prosim čimveč o tej bolezni .

Ne vem, če na tem forumu kdo stvari tako dobro pozna, jaz vsekakor ne. Glede na to, da gre za avtoimunsko bolezen, je vprašanje, če je to edina, ki jo imaš. Lahko da se za tvojimi težavami skriva še kaj, česar niso našli, pa bi se dalo pomagati. Upam, da so ti vsaj še ščitnične hormone preverili, prav bi tako bilo, da bi ti naredili širše krvne preiskave, pa saj najbrž so še v teku, kajne? Kolikor vem, za Sjogrenov sindrom kakšnega konkretnega uradnega zdravljenja tako ni in je terapija samo v smeri lajšanja težav.

Lahko si pomagaš s splošnimi navodili za izboljšanje zdravja o katerih smo že mnogokrat pisali na tem forumu, ta tako veljajo za vse. Priporočam ti, da pogledaš seznam knjig, ki sem ga že enkrat objavila na tem forumu, gotovo boš našla kaj zase. Ugotoviti moraš, katera hrana ti odgovarja, se izogibati toksinom, paziti na to, da so tvoje obremenitve primerne, biti pozorna na svoja čustva … Veliko se da narediti tudi s prehranskimi dodatki, ampak je tudi pri teh treba biti previden, ker so lahko celo vir dodatnih toksinov. Narobe je tudi recimo, da ješ slabo hrano, potem pa primanjkljaje vitaminov nadomeščaš z dodatki.

Na žalost ni bližnjic do zdravja in vsi se kar lovimo na svoji poti, poznamo padce in vzpone, obdobja obupavanja in novih upov. Ni treba nikomur vsega verjeti, poslušaj sebe in svoje telo, priporočam zdravo mero skepticizma in verjamem, da se vedno da vsako stanje izboljšati, tudi če celo kakšen zdravnik trdi drugače.

Spoštovana Jana,

veliko informacij najdete tukaj: Vaš link.
Vse o Sjögrenovem sindromu: (na 6 straneh …)

Lepo pozdravljeni!

New Report

Close