Najdi forum

sy hypotonicum

Zdravnica je pri 4 mescih ugotovila da je moj otrok blago hipotoničen, eutrofičen,eupnoičen, živahen, neprizadet. spontano gibanje distonično, se vpliv ATVR v levo stran. Tonus mišic generalizirano nižji, psihosocialna reakcija primerna.
Prosim vas da mi med. izraze razložite. Naj povem da sva imela včeraj prvič fizioterapijo, dobila vaje.. glavico zdaj lepo drži, samo z rokicami si ne ve kaj početi. No danes je za spoznanje bolje. Spodbujam ga, igrack ima na tone obesenih nad glavo a se mi zdi da kar živčen postane če ga dlje časa matram” Iz ležečega v sedeči položaj se ob pomoči lepo dvigne, iz trebuha na hrbet se je parkrat obrnil a kaže da po naključju..
kaj lahko pričakujem’ Prosim za hiter odgovor ker sem že čisto obupana, čeprav je fizioterapevt optimističen. Pravi da je to način gibanja?
Lp

Pozdravljeni sminc!

Menim, da je najbolje, da se o svojem otroku pogovorite s svojim fizioterapevtom, ki vam bo na osnovi svojih izkušenj in glede na to da spremlja razvoj vašega otroka najbolje svetoval. Naj vas nič preveč ne skrbi, saj je otrok star šele 4 mesece in se še razvija. Vi samo sledite navodilom strokovnjakov in ga imejte radi.

Lep pozdrav!

Barbara

New Report

Close