Najdi forum

Sy.Arnold Chiari

Spoštovani !
25.11.2005 sem rodila hčerko, ki pa je na žalost dva dni po porodu umrla. Stvar je bila naslednja. V 14 t nosečnosti je prišel izvid krvi + za toxo. Bila sem pri dr.Sršenovi, ki pa je dejala da po številkah sodeč gre za staro okužbo, čeprav načeloma lahko parazit prehaja še prve 3 mes do ploda. In tako se je očitno zgodilo tudi pri meni ( glede na moje zatečene bezgavke v mes.februarju ). Otrok se je sicer vseskozi normalno razvijal, do 31 t, ko je osebni gin. opazil povečane ventricle. In spet v Lj. Prim. Cerar in prim. Blejec sta sumila na trisomijo 18, ki pa jo je AC zavrnila. Jupi sem bila vesela. A le tri dni. 25.11. me je osebni gin ponovno napotil v Lj, ker je bil ctg patološki. No in tam je prim. Blejec spet dejala, da otrok ne bo vredu, ker se ne vidijo mali možgani. Po rojstvu hčerkice se je pokazalo, da ima odprto spino bifido v sacralnem delu ( kjub rednemu jemanju folne kisline več kot 1 leto ), in ona bi naj bila kriva, da je potegnila hrbtenjača za sabo male možgane in na ta način prizadela center za dihanje. Postavili so tudi dg. Sy.Arnold Chiari.
Prosila bi vas, da mi poveste koliko možnosti je, da se spina ponovno ponovi, in kaj več glede tega sy. Otrok je zelo zaželjen. Povedati pa moram tudi to, da je bila to moja 2 nosečnost. Prva se je končala v 8 t ss, koliko se spomnim je bil nepravilni razvoj ožilja.
Hvala za vaš odgovor !

Spoštovani,
Preživeli ste mnogo hudega in čeprav sem prepričana, da prihodnost gotovo hrani za vas tudi mnogo veselega, vas tudi moj odgovor ne bo razveselil. Tveganje, da se vam ponovno rodi otrok s Arnold Chiarijevim sindromom je v vsaki nosečnosti do 25%. Lahko pa pričakujete, da bodo UZ preiskave mnogo bolj informativne, saj bodo lahko aktualno nosečnost primerjali s to nosečnostjo, ki ste jo opisali.
Želim vam vse dobro!

New Report

Close