Najdi forum

Čao,

Pred nekaj časa smo se preselili in lepo ujeli z novimi sosedi. Opazil sem da je medtem ko je bila sosedova žena zdoma, sosed pisal moji ženi. Namesto da bi me ujezilo, me je zelo vzburilo. Evidentno je da je sosedu moja žena zelo všeč, da bi jo takoj podrl če bi blo možno. Tudi on pomoje njej ni slab, ampak ko sem jo kdaj hecal, je rekla da ni moralno da bi bla z drugim ko bi jo jaz gledal. Njegova žena je meni tudi simpatična, kljub temu da je je malo več skupaj mi je sexy ker še nikoli nisem bil s chubby žensko in ker ima večje oprsje od moje žene, pa tudi jaz njej semizdi da sem fajn. Ful me rajca da bi malo zaswingali. Otroci so sošolci v vrtcu, tako onadva kot midva zgledamo malo naveličani drug drugega. Tole bi nam pomoje dvignilo življenje na next level.

Kako izvesti zadevo? Da bi bili vsi 4 za?

Spoštovani,

zavedam se, da povprašujete po temu, kako vse štiri prepričati v vašo idejo, ampak bi vam pred izvedbo rada dala nekaj točk v razmislek.

1. Ideja je zaenkrat samo vaša. Zelo možno je, da se je ta ideja porodila, ker nekaj pogrešate, ker ste naveličan rutine, ker sta se z ženo oddaljila, ker pogrešate nekaj novega, razburljivega in čeprav se svinganje zdi kot dober odgovor na to, ni nujno da bo tako na dolgi rok. Lahko boste v svignaju našel nekaj razburljivosti, ampak ne boste pa pomiril tega, kar v resnici pogrešate v odnosu ali pa svojem življenju.

2. Svinganje je za nekatere mogoče dobra praksa, ampak pri parih, ki tega ne prakticirajo redno, lahko pride do zapletov. Marsikomu se prebudijo čustva, seveda lahko pozitivna, v smislu nekega vznemirjenja, adrenalina, popestritve, ampak zelo hitro tudi ljubosumje, dvomi, strahovi. Seveda ta občutja vplivajo tudi na trenutni zakon. Bi vi zares prenesel, da recimo ta moški nudi več užitka vaši ženi?

3. Če se že odločite za svinganje, bi vam svetovala, da se izogbiate dvojnim vlogam. Ti dve osebi sta straša od enega od vaših otrok. Zagotovo jih boste torej srečevali na sestankih in šolskih prireditvah. Bi se res radi srečevali tam, ko se boste z njimi enkrat poznali intimno? In imejte v mislih, kaj pa če se med vami ne izzide pozitivno ali pa slučajno ta par ne bo navdušen nad vašim predlogom. Kaj boste rekli otrokom, ki bodo začutili tenzijo med vami?

Jaz b vam bolj kot svinganje priporočala pogovor z ženo, da ste najprej iskren do sebe, kaj vam v resnici manjka, kaj pogrešate in potem to podelite tudi s svojo ženo. Zna biti, da bo ža takšen pogovor prinesel nekaj adrenalina v vajin zakon 😉

 

Srečno,
Eva

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

New Report

Close