Najdi forum

svinjina za psa???

Prosim, povejte, kdor ve…
Moj pes je jedel svinjske kuhane nogice in kože. Dobil je zeleno drisko. Ponoči je tudi driskal, a je bila barva že rjava. Je možno, da tako težko prenaša svinjino? Sicer je zdrav kuža.

Svinjina je za psa zelo nepriporočljiva, ker jo skoraj noben pes ne prenese. Poleg tega, da povzroča hude prebavne težave, lahko povzroči tudi hude kožne alergije. Svinjske kosti zelo močno zapirajo, dobesedno zapečejo. Torej se v bodoče izogibajte takšnemu načinu prehranjevanja (odpadke od pojedin raje vrzite v smeti).

Lahko kupiš posušene svinjske kosti ali uhlje v trgovinah za male živali.

Ksenija, to, kar se je zgodilo, je normalna reakcija na svinjino. Ne, to ni primerna hrana za psa.
Kupiš lahko posušene uhlje ipd. kot dodatek oz. “grickalice”, kosti pa povzročajo precej hudo zapeko.

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Yo,tudi posušene kosti povzročajo zapeko?

andi&brini, za posušene nisem čisto sigurna, ker še nisem poizkusila, tako, da izkušenj s tem nimam, imam pa eno “krasno” izkušnjo s hranjenjem psa na pikniku s kostmi od svinskih rebrc…
Mislim, da je najboljša izbira vseeno dolga (votla) telečja kost.

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Kje pa kupujete te posušene svinjske uhlje?
Sem malo gledala v trgovini, pa je ena majhna vreča (dva ušeska) skoraj jurja??

tin-ca, kadar kupim, kupim v Celovcu na kile.

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Tin-ca,uheljčke kupiš v Tukano centru-eden je 100 sit.Drugače pa jih prodajajo tudi po ostalih ZOO štacuncah,tam jih je pa notri več in so okoli 1000 sit.
V Alerju sem pa zadnjič kupila svinjske posušene kosti in je bilo vse oki doki s prebavo.

Zdravo vse prisotne in prisotni,
Naj se vam zahvalim za odgovore in vam povem naslednje:
Kot neizkušena lastnica kužka, sem šla tudi tokrat k mesarju in hotela kupiti kaj za psa. Ponavadi sem dobila solidno stvar, ki sem jo potem skuhala z nekaj testeninami ali rižem in je moj kuža to prav rad pojedel. Moram povedati, da je bilo to meso, oz mešanica mesa – ostankov v klavnici kar v redu, saj je pri kuhanju dišalo in ni bilo nič mastno. Tokrat pa sem bila pri drugem mesarju, ki mi je bil ob poti in mi je podtaknil svinjske nogice in kože. Naj ne bi imel nič drugega, ” moj mesar” pa je bil že zaprt. Vzela sem torej nogice, saj mi je trdil, da to veliko kupujejo za pse. Tako me je “nategnil”, mene in psa”. Skuhala sem jih na veliko zgražanje domačih in psu dala za jesti. Obglodal je dve nogi. Že isti večer je dobil drisko in potem ves naslednji dan, no danes je pa že v redu.
Tako je to bilo. To sem povedala v brk opazki, naj ostanke od pojedin raje zavržemo.
Prebrala sem nekaj stvari o prehrani psov in vem, da so samo briketi najboljši za psa, žal pa mi finance ne dopuščajo, da bi ga hranila samo s kvalitetnimi briketi, zato malo kombiniram. Imam pa kužka zelo rada in mu želim najboljše, zato imam slabo vest. Sklela bom mesarja in se držala svojega, pa če bom morala vzeti dopust!

Andi&Brini, ali lahko pogledate na embalažo, kdo je proizvajalec oz. dobavitelj teh svinjskih ušes oz. nogic?? Najlepša hvala!

Ksenija, kaj pa kakšni briketi srednjega razreda – npr. Bosch (15kg približno 6.500 SIT, kar bi moralo zadostovati za dober mesec večjemu psu)?
Saj se da tudi doma pripraviti kvaliteten obrok, ampak to žal ni možno brez kvalitetnih sestavin (pol kile polente in piščančje kožice – to ni to). Spremljaj akcije mesa in ob priliki kupi večjo količino, pa v skrinjo. Jaz sem pred kratkim kupila puranje krače v Jati po izredno nizki ceni. Ali pa če imaš dobrega mesarja – včasih se da ugodno dobiti kakšne odrezke. Meso se skuha v vodi z veliko zelenjave, se pobere ven kosti, v vodo pa zakuha riž, kašo, ričet… Žlička sončničnega olja in voila!
Če sem pa čisto poštena – veliko raje zajamem eno posodo briketov…. Ker je s kuhanjem kar nekaj dela, pa stanovanje smrdi, pa posodo je treba pomivati… Ampak za moje pesote se splača malo potrpeti! ;-))

V nekaterih trgovinah se dobi pakirano meso za pse. Sestavin ne vem, mislim pa da ne vsebuje svinjskega. To meso ima ponavadi zelo nizko ceno. Vseeno pa je za izračunati, če je ta način prehranjevanje res cenejši od briketov, glede na količino, ki jo je treba psu dati.

Ksenija, mogoče bi prišla skozi s hrano EcoPet, 20kg stane cca 5.000,00? Hrana sicer spada v Premium razred.

Karmen, ker so me ljudje toliko prepričevali, da je ta pakirana (zmrznjena) mešanica (prodajajo v Jati) čisto OK, sem jo zadnjič kupila. Notri je cca 10% kosti in to tistih ostrih piščančjih, ki so za pse najbolj nevarne… Jaz sem vse skupaj zabrisala stran. Pazite, tudi, če se pes ne davi s kostmi, lahko še vedno povzročijo notranje krvavitve!

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Ja, Yo, jaz te pakirane hrane še nikoli nisem kupila, zato res ne vem, kaj je notri. Jaz moja psa hranim izključno z Belcando Lamb& rice, 15 kilska vreča stane 8.700.- sit, prej sem jih hranila s Hillsom Lamb& rice, 15 kilska vreča stane 13.000.- sit. Moja psa imata ca.35 in 25 kg, eno vrečo pa pojesta v treh tednih (oba skupaj). Tako si lahko izračunate, koliko bi porabili na mesec.

Če ima nekdo psa, potem mora pričakovati tudi stroške. Ne razumem ljudi, ki kupijo psa, potem pa se razburjajo, koliko pes stane. Tako se je nekdo včeraj v pasji šoli razburjal, da je dal za psa toliko in toliko tolarjev, potem pa še ceplenje, pa hrana, pa igrače… Ja, zakaj pa ima potem psa, če ga tako skrbi denar?

P.S. MI imamo dva psa in VSAK od njiju poje 15 kg žakelj v treh dne in za VSAKEGA stane 15 kg žakelj 11.000 sit, ampak to smo vedeli še preden smo ga kupili.

Če ima nekdo psa, potem mora pričakovati tudi stroške. Ne razumem ljudi, ki kupijo psa, potem pa se razburjajo, koliko pes stane. Tako se je nekdo včeraj v pasji šoli razburjal, da je dal za psa toliko in toliko tolarjev, potem pa še ceplenje, pa hrana, pa igrače… Ja, zakaj pa ima potem psa, če ga tako skrbi denar?

P.S. MI imamo dva psa in VSAK od njiju poje 15 kg žakelj v treh tednih in za VSAKEGA stane 15 kg žakelj 11.000 sit, ampak to smo vedeli še preden smo ga kupili. KARMEN napisal:

Hvala Piki in Yo za namige o briketih. Tudi sama bom res prešla na ene od teh dveh, saj mi je tega iskanja pri mesarjih in kuhe malo dovolj. Če stane velik žakelj briketov le 5-10 tisočakov, bomo menda že zmogli.
Tudi jaz se strinjam, da moraš stroške vzeti v zakup, vendar toliko pa tudi nimamo, da bi naš kuža jedel najbolj odlično hrano, otrokom pa ne bom kupila sadja, kaj ne? Saj se vseeno trudim, da bi mu privoščila kar najboljše, kolikor zmorem in ne morem reči, da mu je kaj hudega, razen zadnjega kiksa s svinjino, ki pa ga ne bom več ponovila.
Pa še nekaj, Jana, res fino, da privoščite psu tako drago hrano, verjetno to preprosto zmorete. Vendar mi, ki nimamo toliko, nimamo naše pse nič manj radi, čeprav mu hrano tudi kuhamo. Res je treba vzeti stroške v zakup, a ti stroški so lahko veliki, mali ali srednji. Torej izbiraš. In psa si zato lahko vseeno privoščiš, saj imaš rad žival, kaj ne?

Ksenija, poskusi ene in druge, pa boš videla rezultat. Priporočam ti le, da narediš počasen prehod, se pravi vsakič malo večja količina briketov, pomešana z dosedanjo hrano, tako da v cca 14 dneh preideš na briketirano hrano.
Vseeno pa… ni vedno najdražja hrana tisto, kar dokazuje našo ljubezen. Za tiste, ki znate pripraviti resnično kvaliteten obrok sami, je to morda celo boljša varijanta…
Najprej pa morate pomisliti na psa. Sama imam “na novo” psičko pasme, ki briketov ne prenaša najbolje, tako da ji pač moram pripravljati obroke sama.

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Ja, seveda so stoški veliki, srednji ali majhni. Ampak potem naj ima pa samo enega psa in naj tistega dobro in zdravo hrani. Moja mami je, še preden je prišel pes h hiši, rekla, da kuhali pa psu ne bomo. In zato imamo brikete. Sploh pa imamo te brikete zato, ker jih je že vzreditelj imel in se nismo mi zmislili firme.

Tudi mi smo pri prvem psu na začetku dajali vse, kar smo si zamislili (ampak osnava so bili briketi) ampak potem je dobil pa hudo alergijo, ki smo jo zdravili 2 meseca, na koncu celo z injekcijami in nekoč smo ugotovili, da je alergičen na sir, pa tako ga je imel rad, pa jogurte in podobne strvari. Zato sedaj tako vztrajamo na briketih.

Jaz nisem napisala, da se ljubezen do psa meri v firmi briketov ampak je bolj letelo na tiste ljudi, ki si zamislijo psa, potem pa stokajo, kako drago je imeti psa. A prej pa niso pomislili na stroške?!

Aja, svojim otrokom pa le privošči sadje, tudi jaz bi jim.

New Report

Close