Najdi forum

Tega foruma prakticno ne spremljam, a me vseeno zanima, ce je kdo tukaj iz Švice?
Predvsem me najbolj zanima, ce so razmere tam se taksne kot so bile pred cca. 15- 20 leti, ko je bil tam zaposlen moj dedek v Lausanni. Pravil je namrec, da si lahko napr., nekaj kupil v neki trgovini, sel iz nje in vrecke z nakupljenimi stvarmi pustil kar na ulici, sel v drugo trgovino in ko si se vrnil so te tiste vrecke se vedno cakale na istem mestu- seveda nedotaknjene.
Prav tako pa je bila takrat tudi higiena na ulicah na visku, smetarji pa so imeli place doktorjev:) In nasploh so bile visoke place.
Je se tako sedaj? Kako je z moznostjo zaposlitve za tujce?

lp

Preberi si knjigo Living and Working in Switzerland, a survival handbook http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1901130177/qid=1068848393/sr=1-1/ref=sr_1_1/102-4288212-2680954?v=glance&s=books

ja, mene tud neki glede tega zanima!baje se tam govori štir jezike. a pol če greš ke, morš kr vse znat, al kako?kakšna je ,možnost zaposlitve za vzgojiteljice?kakšne so plače, višji kot slovenseke? k baje so tam prfoksi ful na visokem položaju???

hvala

Govori se retroromasnko, italijansko, nemško in francosko. Odvisno od tega v katerem kantonu se nahajaš. Ne pozabi pa, da ima vsak kanton še svoje dialekte. Noro! Govorijo, kot, da bi zboleli za boleznijo na grlu. Sama sem živela v CH osem let…

in kakšne so plače učiteljev ali vzgojiteljev???k si tok cajta bla tam, morš vedt prbližn, ne???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close