Sveža kri po odvajanju
Pozdravljeni!
V navalu strahu e obračam tudi na vas.
Stara sem 31 let, do sedaj nobenih težav. Danes pa po odvajanju sveža kri v školjki in papirju, kar nekaj kapljic….Os. zdravnica mi po tel. pravi naj bom pozorna, če se bo to še zgodilo in naj pridem na pregled. Najverjetneje pa gre za počen hemeroid. Kot je rekla, naj bi se to zgodilo samo enkrat-krvavitev če gre za omenjeno stvar.
In, ker sem prestrašena, me je zvilo še 2x in obakrat je bila po odvajanju sveža kri (v toku dneva). Mogoče malce manj, bila pa je vendarle.
Prebavo imam redno in urejeno. Pri anusu me malce peče, mogoče lahko to kaj pove.
Prosim, ob dveh malih otrocih sem čisto preč, dajte mi povedat kaj približno lahko pričakujem(kakšna zdravljenja) in ali je možno, da jutri tega ne bo več.
Hvala in lep pozdrav
Verjetno se je v času, ko odpisujem, zadeva že urejedila. Če se bo še pojavljala kri, potem kar na pregled. Ponavadi sveža kri ne kaže na kaj slabega, čeprav tudi hemeroidi niso kar tako. Kaj vas čaka? Najprej vam bodo verjetno pregledali blato na prikrito krvavitev v blatu (kri med blatom) in seveda kri. Potem dalje na kolonoskopijo. S tem se ne obremenjujte preveč. Preiskave niso tako boleče (res so neprijetne), kot se pravi. Sam sem že vse to dal skozi in ni tako hudo. Predvsem se ne obremenjujte preveč.
Spoštovani.
Sama imam naslednje vprašanje: ali teststiranje blata na prikrito krvavitev opravijo tudi mlajšim oziroma ali je pregled možno opraviti samoplačniško?
Stara sem 27 let. Dva bratranca (s starosti približno 40 let) in teta so preboleli rak na debelem črevesju. Sama sem vedno bolj zaprta, tudi prehranjevala sem se vedno bolj slabo (premalo sadja in zelenjave, preveč sladkarij). 3 leta nazaj sem opravila kolonoskopijo- ok- dr. je svetoval naj pomovno pridem čez 5 let. Leto in pol nazaj sem opravila rektoskopijo- zaradi sveže krvi pri odvajanju blata- notranji hemeroid.
Zdaj imam ponovno težave- pekoč občutek pri odvajanju, občasno ranice na anusu,… opažam pa tudi rahlo rdeče blato- samo na enem delčku, ponavadi ko se obrišem (en delček blata je rdeče barve- to se dogaja že cca. 14 dni občasno). Ker ne bi rada takoj šla na kolonoskopijo, me zanima, ali lahko moj osebni dzravnik pošlje moje blato na preiskavo za prikrito krvavitev (ker program svit zajema starejše od 50 let) oziroma lahko kje to opravim samoplačniško?
v pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljam.
Pozdravljeni, še jaz se obračam na vas
Saj se tudi meni ze nekaj casa pojavlja kri pro odvajanju blata, in se mi zdi da moja prebava ni najbolj urejena. V zadnjih dnevih pa sem na blato hodila tudi po 5x na dan, potem se mi pa kar naenkrat pojavi zaprtje in napihnjenost. Menite da bi lahko šlo za kaj resnega ?