Najdi forum

svet v koščkih

Pozdravljeni,

znašla sem se v situaciji za katero sem mislila, da se sploh ne more zgoditi. S partnerjem sva skupaj dobrih 7 let, zadnje dve leti sva delala na naraščaju vendar žal po naravni poti ni uspelo zato sva šla v postopek umetne oploditve. Naj povem,da se s partnerjem odlično ujameva, v vseh pogledih je res da sva imela kar nekaj vzponov in padcev vendar sva jih rešila. Zdaj sem bila ravno v prvem postopku UO in žal že drugič ni prišlo do nosečnosti. S partnerjem sva se pogovorila se podpirala, čez dva dni pa sem ga zalotila z drugo, sicer ne pri seksu ampak pri poljubljanju. On je bil v alkoholiziranem stanju takoj sem ga sooočila. Kar grozno mi je ko pomislim, kaj sem videla in da je to počel ravno v tem obdobju ko bi midva kot morala biti najbolj povezana. Takrat se mi je tako mešalo, da sem si hotela vzeti življenje. Pogovorila sva se, on zatrjuje da je bilo prvič, da ne ve kaj mu je bilo. Nisem bila zadovoljna s tem kar je povedal, tudi ko sva se pogovarjala nisem dobila odgovora na vprašanja, ki sem jih postavila, on pa ni kazal saj ne vem morda obžalovanja ni pokazal da me ima kljub vsemu rad čeprav je to izgovoril. Ne vem pričakovala sem da bo pri sebi našel razlog zakaj je to naredil…počel, da bo pokazal da mu je žal, da mi bo dokazal svojo ljubezen in naklonjenost, da mi bo pokazal da sem jaz ta s katero želi biti. Zato sem mu rekla, da je mogoče bolje da greva narazen saj tudi nisem bila prepričana v to da bi lahko predelala takšno prevaro, čeprav tudi sama nisem bila prepričana da je to prava odločitev. Bolj kot sem razmišljala sem imela morda kanček upanja da morda pa če bi dokazal in se trudil za naju bi to lahko tudi predelala in ohranila vezo. Iz pogovorov, ki sva jih nato še imela, je razbral da ne vem kaj je prava rešitev, da sem si na nek način premislila. Vendar pogovor ni nanesel na to kako bova rešila najino vezo, ampak da oba ne veva kaj je najboljša rešitev….V včerajšnjem pogovoru je povedal da si še sam ni na jasnem zakaj to storil in da bi bilo res najbolje da greva narazen. To me je še toliko bolj prizadelo, poleg tega v kakšni fazi najinega odnosa sva bila ko me je prevaral, da mi sedaj še da vedeti, da ni pripravljen potruditi za najino vezo…..sploh ne vem kaj naj prav zmešalo se mi bo. Po drugi strani sem vesela da je iskren, po drugi pa tega kar se je odločil oziroma k čemu se nagiba in takega konca ne morem dojeti in ne vem kako se s tem soočiti v bistvu glede na to da niti ne razumem zakaj je do tega prišlo še toliko težje razumem katerokoli odločitev. Prosim za kakršenkoli nasvet, mnenje….

Lepo pozdravljena!

Vem kako težko vam je in kako težko je sprejeti, da se je nekaj tako pomembnega spremenilo. Vendar se je verjetno že prej, le opazili niste.
Veliko mojih strank, ki se trudijo zanositi in jim ne uspe, ugotavljajo, da jim narava ni zastonj tega preprečila. Namesto, da bi jih te situacije še bolj povezale, jih ločujejo.

Vendar morate vedeti, da v takšnih primerih kot je vaš, nima smisla vztrajati, saj partner sam ne ve kaj bi, vaša rana pa je pregloboka. Težko je sprejeti vse skupaj, zato je potrebno predelovati ta odnos. Za vas bi bilo lažje v kolikor bi to počela s psihoterapevtskim procesom.

Lep pozdrav in vse dobro;

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

New Report

Close