Švedska po prvem maju-delo
Pozdrav,
zelo mi je vsec Svedska in sem si rekel, da moram iti tja vsaj za par mesecev in preiskusiti kako je zivljenje. Zato me zanima, ce mogoce kdo od vas pozna razmere na Svedskem, predvsem glede dela.
Oziroma ce kar konkretno vprasam. Kako se bo dalo po prvem maju priti tja ter delati. Namrec slisal sem, da je svedska edina, ki po prvem maju za delovno dovoljenje ne bo zahtevala nobenih sredstev za prezivetje za cas bivanja. Torej ce prav razumem, tudi ce bom prisel na svedsko z 200evri in si poskusal potem, ko bom ze tam, dobiti delo ne bo imel nobenih tezav?
Ve kdo mogoce priblizke plac, cist priblizno:
-Koliko znese priblizno urna postavka za tezje fizicno delo.
-Koliko znese urna postavka za fizicno delo za tekocim trakom ponoci (nocna)
-Koliksna je urna postavka za delo ob nedeljah, ponovno fizicno delo
V vseh primerih sem imel v mislih dela, kjer ni potrebnega nobenega posebnega znanja.
Pa navsezadnje, a je zelo zezko dobit delo za krajse obdobje, par mesecev?
Hvala
[attachment=0]sweden.jpg[/attachment]
>Namrec slisal sem, da je svedska edina, ki po prvem maju za delovno
>dovoljenje ne bo zahtevala nobenih sredstev za prezivetje za cas bivanja.
>Torej ce prav razumem, tudi ce bom prisel na svedsko z 200evri in si
>poskusal potem, ko bom ze tam, dobiti delo ne bo imel nobenih tezav?
Narobe. Ravno vceraj se je svedska vlada premislila in bo zahtevala od 2-5 let prehodnega obdobja, isto kot npr. Nemcija, Avstrija, itd. Zal. :(((
sej sami ne vedo kaj bi radi:), vse drzave. Sem klical danes na center evropo in pravijo, da bodo na koncno odlocitev cakale vse drzave verjetno zadnji teden in da ni se nic dorocenega, ker se se dogovarjajo z vsako drzavo posebaj….
Življenje na Švedskem je kar lepo, ampak z Slovenijo neprimerljivo. Je res da si hitro opomoreš( denar, stanovanje). Če ti pomeni denar veliko ti bo tam všeč.
Rojena sem na Švedskem in preden sem se sem priselila sem tudi 2 leti delala. Plače se razlikujejo ampak je najnižja povprečna približno 200.000,00 SIT
Sliši se veliko, ampak kje je najemnina za stanovanje………….
na koncu si na istem kot prej. Nekega dogajanja gilh ni no – večina živi v blojkih, tako da pozabi na pečenje čevapčičev na vrtu poleti.
Tukaj živim že 4 lete in me nič nebo vleklo nazaj. Švedska je zelo lepa država z visokim standardom – ampak meni je več vredno to, da živim življenje in da se nekaj dogaja. Res da z manj denarja, ampak vseeno gre.
Brezzamere!
Forum je zaprt za komentiranje.