Najdi forum

Švedska grenčica (ponovno)

Ali kdo ve, kje se pri nas dobi prava Švedska grenčica – ki vsebuje vse sestavine? Na Švedskem sem jo iskal, ampak tudi njihova ne vsebuje vsega. Včasih so prodajali tudi samo mešanico zelišč, sedaj pa tega nimajo več. Baje, da se prava grenčica dobi v Avstriji. Kaj pa pri nas? Ali pa na Švedskem? 😉

Kot jaz vem se v lekarnah dobi avstrijska varianta- Bittner AVSTRIJA in naša-slovenska varianta. Bittnerjeva naj bi bila originalna – jaz sem kupovala to /je pa res nekoliko dražja/. Če obstaja še kakšna pa ne vem . Drugače pa je recept za njo v knjigi Marie Treben.

Ja, recept Trebnove je ta pravi! A mogoče veš, koliko stane pri nas? Hvala.

Za kaj jo uporabljate. Velikokrat sem že slišala zanjo, ampak čemu koristi pa še sedaj ne vem. Hvala za odgovor in LP.

moja mamo jo zelo hvali in jo rabi skoraj za “vse”. Jaz se ji mal posmehujem, a stvar res kar dobro deluje. V glavnem se z njo namazes ker je pac problem, se jo pa da uporabiti na vec nacino, a jaz glih nisem bral knjige od Trebnove.

moja mamo jo zelo hvali in jo rabi skoraj za “vse”. Jaz se ji mal posmehujem, a stvar res kar dobro deluje. V glavnem se z njo namazes ker je pac problem, se jo pa da uporabiti na vec nacinov, a jaz glih nisem bral knjige od Trebnove.

Predvsem se z grenčico namaže znotraj, ali ne???

Seveda, Tinka, da te malo požgečka tam, kjer imaš ti sušo, ali ne???

New Report

Close