Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Kako preživeti z narcisi? sva oba postala narcista pri 45 letih

sva oba postala narcista pri 45 letih

Po dvajsetih letih zakona in tremi polnoletnimi otroki sva postala v skupnem domu tujca.
Pred sedmimi leti se je začelo z njenimi zdravstvenimi težavami ,ki se ponavljajo vsakih nekaj let.
Postala je samosvoja žlehtnobna osebnost ,ki išče samo negativne stvari in z vsakim če je le možno izove konflikt ,vedno hoče da je vse po njeno in imeti prav, rada podjebava,komandira z čudnimi reakcijami za okolje.
Nikoli ni bila zagreta za rekreacijo ali šport, vedno je dajala prednost knjigam in počitku ter relaksaciji.
Že dalj časa je na bolniški, težav ni videti konca.
Zelo se je spremenila po videzu in razmišljanju.
Priznam, tudi sam sem se spremenil postal sem egoist .
V prvi vrsti razmišljam o svojem zadovoljstvu ,vse ostalo vključeno z delom in obveznostmi pride za tem.(se pravi vse pa mora biti postorjeno tako kot je potrebno)
Priznam, da sva oba postala samosvoja ,brez volje in kompromisov, da bi kaj spremenila ali vlagala v skupen odnos ,ne pogovarjava se več .
Otroka že polnoletna to opazita oba sta zagrenjena ,zaprta sama vase zaradi ne zdravih medsebojnih skupnih odnosov.
Kako in kaj spremeniti če je sploh možno še kaj?
Imate kakšen življenski nasvet?

Takole opisano, meni ne deluje ravno kot NOM ali MOM, sploh pa to ne “postaneš” v srednjih letih. Zelo ti priporočam pravkar izšlo knjigo Izidorja Gašperlina Solo v dvoje – še boljše pa, če se na gospoda (ali pa kakega drugega terapevta) obrneš kar osebno za nekaj uric terapije.
Vse dobro!

Pozdravljeni,

Ponavadi, ko smo z nekom dolgorocno v zvezi mu postanemo v dolocenih stvareh podobni, lahko pa celo prevzamemo nekatere karakteristike.. ce znate anglesko vam predlagam videe na YouTubu od Sam-a Vaknina, obstajajo pa se drugi ljudje, ki so strokovnjaki za tovrstne tematike. Malo raziskujte in boste marsikaj zanimivega lahko izvedeli.
Vse dobro.

New Report

Close