sušilni stroj
Se strinjam z Maxi! Odvisno, koliko ti že pralni stroj osuši perilo.
Mi imamo pralni stroj Gorenje s 1200 obrati, sušilec pa Kenmore. Je zelo prostoren in zato nič kaj ne mečka.
Perilo je suho v 30 – 40 min. Lahko nastaviš tudi na hitro ali nežno sušenje. Zelo zadovoljni.
Brez sušilca si ne predstavljam pranja otroškega perila!!!
LP
TISA
Z mojim sva kupila susilni stroj Gorenje.
Belo perilo opereva na 1100 obratov in potem v susilcu susiva 80-90 min, vedno na 40 C, ker se tako oblačila ne krčijo preveč….
Mi pa res ni jasno kako nekateri to storijo z istim susilcem v 40 min…
(najin je med boljsimi modeli Gorenja).
Vsekakor pa je to olajsanje dela… LP
že prej je maxi omenila, da je odvisno od obratov pralnega stroja, novejši pralni stroji imajo že 1600 obratov za centrifugo in že iz pralnega stroja pride skoraj suho perilo. pri nas je bil tak primer, ko smo prali s starim pralnim strojem – 800 obratov – smo v sušilcu sušili 2 uri, sedaj z novim pralnim strojem 1600 obratov pa je perilo v sušilcu suho prej kot v eni uri
Če me kdo sprašuje, kaj naj nabavi pred rojstvom otroka je moja prva misel – sušilec. Še danes se mi vsi zahvaljuje za tako dober nasvet. Tako, da lahko samo rečem: Nakup, ki se izplača!
Tako kot moje predhodnice se strinjam, da je dolžina sušenja odvisna od pralnega stroja. Pri nas se sušijo od 40 min naprej, odvisno od tega koliko je perilo mokro in koliko ga je. Imam sušilec Bosch in sem nadvse zadovoljna. Splača se dati malo več! Imam ga tri leta, sušim vsaj enkrat na dan, zgodi se pa da med vikendom tudi po trikrat. Istočasno sem kupila Ariston pralni stroj, pa se mi je že dvakrat pokvaril!
Nada
Pri nas je že drugič sušilec Gorenje in je SUPER (sploh glede na ceno in dostopnost servisa, čeprav ga še nismo potrebovali:).
Najprej smo imali takega z odzračevanjem, zdaj pa imamo kondenzacijskega in v obeh primerih zadeva deluje odlično.
Vmes smo v vikend stanovanju imeli pralno sušilno kombincaijo Ariston – pa je zadeva čisto nemogoča.
Nauk:
Sušilc in pralni stroj morata biti posebej in pika.