Najdi forum

sušenje estriha

Za tiste, ki ste gradili oz. gradite, kakšne imate izkušnje s sušenjem estriha?
Mi smo preuredili podstrešje v mansardo in konec januarja “položili” estrih. Po dobrih 5 mesecih (baje se en 1cm estriha suši 1 mesec), je v estrihu še ogromno vlage, tako da ne moremo začeti s polaganjem parketa.
Tudi vreme nam ni naklonjeno, saj je bila pomlad slaba, sedaj pa še tako vlažno poletje.
Vem, da je ena rešitev sušenje z elek. turbinami, vendar je to strošek cca. 200 jurjev, ki pa jih žal nimamo.
Kakšen predlog ali nasvet, kako čimprej posušiti tla?

Vsa okna na kip pa centralno zalaufat. Pa ne racunaj, da boste položili parket pred jesenjo. 🙁

LP, Zala

Kakih 200 tisoč! Tudi če se izsuševalec kupite, je to samo 100 tisoč.
Mi smo malega najeli pri firmi Molleire Celje, za približno 2-3000 sit dnevno.
V enem tednu vam zagotovo izsuši estrihe. Res pa porabi kar nekaj elektrike, vendar z najemnino vred vas ne more priti več kot 50 tisoč sit.

Mi smo ga položili pred 5 tedni. polagalec je rekel da se suši 1 cm na teden. rej je da nimam nobenih kril na oknih, ker so okna že nova hiša pa je prazna. Neki malar je rekel, da zažgeš list časopisnega papirja na estrihu in če je vlaga še v estrihu ostane vlažen flek na estrihu. Pri meni po 5 tednih ni bilo fleka. Mislim pa parket polagati po 8 tednih od položitve estriha. Imam debelino 5 cm.

Ne vem ali je kakšna razlika med strojnim estrihom in tistim katerega sam doma narediš.

lp

boštjan

New Report

Close