Najdi forum

SUROVA HRANA ZA PSA

Ali kdo od vas hrani psa samo s surovo hrano…jaz sem 5 let hranil psa s kuhano hrano in je imel vedno prebavne težave, sedaj pa ga en mesec hranim s surovim mesom in teh težav RESNIČNO nima več.V meso mu zamešam kuhan riž, ali testenine (testenine manjkrat, ker jih “spluva” ven)..poleg tega pa mu naribam korenček, ali kakšno drugo zelenjavo (surovo)…ali kdo hrani psa brez OH-riža in testenin in kakšni so rezultati.
Moj pes v tem času ni shujšal, ima enako težo, vendar je videti bolj suh.Razlog vidim v tem, da je izgubil maščobo in pridobil na mišicah, ker je v tem času postal tudi bolj živahen (daljši sprehodi in tekanje).
2-3 krat na teden mu zamešam med hrano kakšno žlico olivnega olja in malo soli. kaj pravite na takšno prehrano psa??

gurman, jaz hranim svojo psičko s tako pripravljeno hrano.
Je pa:
– surovo meso (razen svinine)
– drobovino
– ribe
– juho iz ribjih glav
– vso zelenjavo razen stročnic (vse surovo)
– vso sadje (surovo)
– različne vrste žitaric
– občasno riž (neoluščen) in testenine
– mleko in mlečne izdelke
– jajca
– dodajam: različna olja, oreške, zelišča…
Ne dajaj čebule!

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Jaz se svoji psici še ne upam sama pripravljat obroka ker je še mladič in imam premalo znanja. Pa tudi potem bo verjetno na briketih, ker bi lahko v enen tednu objavila bankrot, če bi ji začela kupovat meso.

Gurman: če se pes počuti dobro in izgleda super, potem si lahko brez skrbi. Lahko pa dodajaš še kaj mlečnega (npr. skuto, kefir). Če te pa skrbi njegovo zdravje pa pošlji kri na pregled. Pa naj veterinarji pogledajo ali je prehrana OK ali ne.

LP jana

Pravilna prehrana je najbolj pomembna ravno pri mladih psih v razvoju.
Kar se tiče bankrota – če se zorganiziraš in pogledaš naokoli, se vse da. Mene pride surova hrana ceneje kot briketirana, v zameno pa imam zdravo psico v primerjavi s Thorom, od katerega sem se morala posloviti ravno zaradi posledic hranjenja z industrijsko pripravljeno hrano.

Lp, Yo

Yo, žitarice v kakšni obliki-pa ja ne surove???
Še vedno pa me zanima, če kdo hrani svojega psa samo s surovim mesom in sorovo zelenjavo,sadjem…skratka vse samo surovo.

gurman, kosmiče dajem surove, s tem, da jih prej namočim, ostale žitarice pa seveda skuham. Vse ostalo (meso, zelenjava, sadje itd.) dobi psica surovo (vključno z ribami), toplotno obdelam le jetra, kadar jih dobi v večji količini, ker sicer povzročajo drisko (nasplošno, ne le pri moji).

Lp, Yo

Gurman, odkar smo se znebili briketov pri nastarejsi psici in ji hrano pripravljamo doma (surovo in kuhano meso) nima vec tezav z analnimi zlezami. Pred tem smo bili ze vsi cisto obupani, ker ni bilo konca lizanju in grizljanju po riti, antibiotiki in spiranje ni pomagalo dlje kot kaksen teden. Bili smo ze tako dalec, da smo se odlocali za operativno odstranitev zlez, kar pa meni ni pretirano disalo, ker je psica stara skoraj 11 let.
Zdaj kar ponori ko odprem zmrzovalnik (kot, da je njen :)) in vzamem ven recimo piscancje bedre ali hrbte. Ker je ponavadi pri nas na kosilu se sestrina psica sem poskusila s surovim mesom se pri njej. Da vidis kako je zagrabila bedro in ga poskusala skriti! Pa drugace sploh ni pozresna! Zaenkrat je dlaka v redu, praska in grize se ne, iztrebki so v redu, pa se iz gobca ji manj smrdi kot prej. lp

moji kuži pripravljam ,popečeno,meso(razen svinjskega)…seveda s podobnimi prilogami kot ostali.

Želim povedati samo,da ji je,odkar smo ukinili briketno oz.hrano iz konzerv,prenehalo smrdeti iz gobčka.

Bom pa probala s surovim mesom.

Zanima me kako psi prenašajo olivno olje.Ima kdo kakšno izkušnjo?

Lep pozdrav

jaz mu dam vsak dan med surovo meso med drugim tudi 2 žlici olivnega olja

Jaz sem nekje prebrala da olivno olje ni dobro za psa. Mogoče bo Yo več vedela. Yo, na pomoč…

Jaz sem pa slišala, da je olivno olje dobro za psa ??? in ga dodajam v prehrano poleg ostalih olj (izmenično) – mislim pa, da je dobro “hladno stisnjeno” ??? Jaz dajem deviško olivno olje.

Lp, Yo

Živjo!

Kot vidim surovo meso ni nič slabega za psa, čeprav sem mislil ravno obratno in ga našemu nismo dajali. Smo poskusili pa ga ni hotel jesti.

Ali je kaj nevarno, če psa hranimo s surovim mesom oz. ali bi se zaradi takšne navade privoščil kako živo kokoš, ki bi bu prav gotovo dišala?

Hvala in lp

mare. živjo!

Kar se tiče nevarnosti – dajemo samo neoporečno, pregledano meso. Redno odpravljamo zajedalce.
Kokoši pa zaradi surovega mesa psu ne bodo nič bolj “dišale”, pa tudi krvoločen ne bo zaradi tega (nekateri še vedno širijo mit o krvoločnosti…).

Lp, Yo

Yo, hvala za poučitev.

Lp

Hej hej, dr. Pavo Zaninovivc je napisal knjigico pred 30imi leti: Nega mladega pas in ko sem jo takrat prebral, sem zacel svoje pse hraniti samo s surovim mesom, doziveli so lepe starosti (prvi enajst, drugi stirinajst, en jih ima sedaj 15 in pol, sedaj pa imam mladicka, ki odkar je pri meni, je vedno surovo meso in je cudovit kuza, dlaka, ocke…)
V “najboljsih briketih je le 30% beljakovin, ostalo pa bog ve kaj?
Pes, macka so cisti mesojedi skozi evolucijo tisoce let, pomisli logicno,

Veliko dileme je med ljudmi glede pravilne prehrane psov. Dejstvo je, da so psi mesojede živali in tako bi jih tudi morali hraniti saj so za tako hrano njihovi zobje, prebavni trakt in organizem na sploh najbolj prilagojeni. Mogoče mnogim predstavlja problem priprava surove hrane, zato se sedaj v različnih spletnih trgovinah že dobi pripravljena polnovredna hrana za pse. Prihaja pa tudi prva v Sloveniji narejena surova hrana za pse RAW4DOGS. Z malo potrpljenja vam naslednjič povem več…Obilo sreče in veselja z vašimi kosmatinci!

Jaz imam hudo dilemo glede že pripravljene surove hrane, ki jo pri nas prodajajo v zamrznjeni obliki. Gre namreč zato, da ta hrana prihaja iz tujine in nobena od naših trgovin najbrž ne naroči prevoza z zamrzovalnikom, ker bi bili stroški prevoza precej višji, kar pomeni, da v trgovino pride že precej odtaljena hrana, ki se potem spet zamrzne nazaj. Vsi pa dobro vemo, da večkratno zamrzovanje ni ok. Jaz tega ne bi dajala svojemu psu.
Mislim, da ni noben problem psu pripraviti obrok iz različnih sestavin, sem pa tudi jaz slišala, da psi, ki jedo samo surovo meso (ampak vključno z drobovino in vsem) niso nič prikrajšani. Da morajo imeti vse uravnoteženo je bolj človeški faktor.

Mi smo začeli hraniti našega staffordaiz surovo hrano pri 7mesecih(sedaj je star 8mesecev ) in morem rečt da je že v temu mesecu prišlo do ogromnih sprememb.Prej mu je full odpadala dlaka zdaj tega ni več,iz gobčka mu ne smrdi……hranimo ga pa samo iz mesom,zelenjavo in sadjem brez OH 🙂

Surova hrana v ni nevarna za pse. Pes ima Ph v prebavnem traktu, ki se v večini primerov uspešno bori z bakterijami. Če pomislite koliko pes voha, liže in poje v naravi, na prostem in pri tem prihaja v stik z različnimi bakterijami in ostalimi mikro-živimi organimi, pa se ne okuži, potem tudi meso ni “nevarno” zanj. Narava je poskrbela za vse, le prisluhniti ji moramo!
Nekaj pozornosti pa je potrebno pri higieni, ko ravnamo z mesom in čiščenjem posode iz katere je pes. Pri skrajno nespametnem ravnanju in zanemarjanju čistoče ali uporabe iste gobice za čiščenje pasje sklede in ostale posode, lahko pride do prenosa bakterij na človeka. Takšni primeri mi sicer niso znani, so pa možni. Sicer pa vsekakor priporočam surovo hrano saj je to edina prava, naravna hrana za pse. Izkušnje povedo več kot tisoč besed.

Slovenska, surova, 100% naravna hrana za pse http://www.surovahranazsapse.eu. Zanimivo…

New Report

Close