Najdi forum

surfinija je cudna

Moje surfinije so postale nekam cudne. Izgledajo, kot bi jih nekdo posul z moko, le da je ta po vecjih kupckih! Po opazovanju to niso nobene usi! Kaj bi to lahko bilo??? Kako naj se borim proti tej nadlogi????
Vsak nasvet bo dobrodosel!!!!

HVALA VSEM!

Najbolje boš storila tako, da se boš z nekaj listki ali vejico odpravila v Semenarno, kjer ti bodo zanli povedati, za kakšno zadevo gre, in ti ustrezno svetovali.

lp

Mislim, da so tvoje sulfrinije take bele od dežja. Jaz jih imam tudi doma in so enkrat rjave, enkrat bele ali pa rumene. Zalivam pa jih samo z vodo in mi zelo lepo uspevajo, to govorim, ker jih imam vsako leto, pa ne dodajam nobenega Cvetala ali kakšnih drugih kemičnih sredstev.

Surfinija potrebuje ogromno gnojila, za cvetoče rastline. Listi postanejo beli zaradi pomankanja gnojila, skoraj zagotovo tudi železa. Če ima restlina rumene listi, in ji potem dodaš gnojilo, se lepo opazi razlika. Rjavi listi pa so verjetno spodaj in odmirajo.
Vendar opis ki ga je dala Jessy ne ustreza tej “belosti” listiv, ampak je rastlino napadel kak škodljivec, lahko pa je tudi kakšna bolezen.

lp

Sem sla k vrtnarju, pa se nikoli ni slisal za kaj podobnega. Zanimivo je to, da resnicno izgleda kot bi bila moka (toda ni). Je rahlo zrnato, brez kaksnih zivalic ali kaj pdobnega. Ce pihnem, odpade stran (ker je surfinija lepljiva nekaj tudi ostane gor), drugace pa so listi lepi, zeleni, lepo raste….. sploh se mi ne sanja kaj bi bilo!

Hvala za nasvete! Bom kar rocno odstranila vse te kupcke in opazovala kaj se bo zgodilo naprej!

Lep pozdrav!

http://www.bf.uni-lj.si\ag\fito\opisi\sko183.htm

New Report

Close