Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Suprefact in alkohol

Suprefact in alkohol

Živjo,

prosila bi vas, da me ne obsojate, ampak mi raje resno poveste svoje iskreno mnenje. Sem v IVF-postopku, suprefact si dajem okoli 14 dni. Ker imam dekliščino, me zanima, ali lahko kaj spijem ali se moram alkohola popolnoma vzdržati? Kako ta vpliva na delovanje terapije? Ne gre zato, da se ne bi mogla vzdržati, sploh ne, ampak za vsak slučaj me zanima, saj veste, kako je na dekliščinah … 🙂

Lep pozdrav vsem!

Mene bolj skrbi, da ne boš imela punckijo glih na poročni dan. 🙂

Sicer pa … najbrž alkohol v postopku ni najbolj priporočljiv, razen kakšno pivo za rast foliklov.

Če prav razumem, si v “prvem” delu dolgega postopka, in dobivaš samo Suprefact? Če je tako, se ti po moje alkoholu ni treba popolnoma odrečt, sam ne pa zdej pretiravat 🙂
Če pa si po M in imaš že “ta zaresno” stimulacijo, bi bilo pa bolje abstinirat. No, tako bi jaz razmišljala v taki situaciji…

Čigava je pa dekliščina? Če je tvoja potem čestitam 🙂

ilona

Raje se vzdrzi, da si ne bos kasneje ocitala, no to je moje mnenje…, ker je v primeru negativnega rezultata razocaranje itak preveliko…, zato ti ne privoscim se dodatnih ocitkov…

Ajda

Daša Maša, itak priporočajo kakšno pivo za rast foliklov, tako da eno pivce ali pa radler lahko naredita le dobro 🙂

Jaz sem vprašala na kliniki, kako je z alkoholom v postopku. No v času stimulacije vse “priporočajo”, če se tako izrazim, kak kozarec piva. Lahko pa tudi vino, najboljše rdeče (vendar ne v času krvavitev!), ampak to med ali po jedi, ker se v tem primeru smatra kot del obroka. Vendar seveda v neki meri. Ravno tako je menda dovoljeno tudi po transferju kak deci, obvezno po obroku.

Če je to tvoja dekliščina, čestitke, če ni, pa se zabavaj in sprosti!

Jaz nebi pila nič, da mi ne bi bilo potem žal.

Pivo pa je bolj tako tako. Hmelj, ki je v pivu deluje kot estrogen in ni lih najbolje mešat z vsemi hormoni, ki jih dobiš.

Je pa Hmelja baje v pivih malo. SEdaj dajo več koruze in pšenice. Laško ga ima baje malenkost več.

New Report

Close