SUPER MAMI?
Se strinjam z anjat in Andreji dam prav. Vsi smo del družine in prav je, da vsak prispeva svoj del v gospodinjstvu. Meni bi se zdelo obupno, da bi šla na svoje, pa niti jajca ne bi znala ocvret.
Naš 6letnik se je danes po zajtrku odločil, da ne bo znosil z mize na pult, ampak da bo raje pomival. Hvala bogu za novo izkušnjo. Zaradi tega ima uničeno otroštvo:))))
Zanima me, kateri otrok bo bolj hvaležen staršem, ko bo šel na svoje? Moj, ki bo znal kar se tiče gospodinjstva poskrbeti zase, ali tvoj, ki mu boš še pri 20-ih zavezala slinček?
Ni teba odgovarjat, vprašanje je bilo retorično …
No ja, saj sem vedela, da bo debata o tej temi. Očitno nekatere (mlade?) mamice mislijo, da dandanes, v 21. stoletju ni potrebno nobeno fizično delo več. Ja, pa krava je vijolična in na njej piše Milka.
Pred leti sem bila na letovanju, kjer je bila skupina 30 otrok od 10 do 17 let, poleg njih pa smo bile 3 odrasle ženske. Sami smo si kuhali, pospravljali, nakupovali… Ne vem, ali sem čudna ali kaj, ampak zelo neprijetno sem bila presenečena , ko tri dekleta, stara 17 let niso znala očistiti paprike in narezat paradižnika za šataraš. Da ne govorim o fantih, ki so znali samo odviti pokrovček na steklenici Coca – Cole (kupiti smo jo morali seveda drugi, ker so navajeni, da se doma v hladilniku stvari kar pojavijo…).
Moje punce (trenutno stare 19, 13, 12 in 6) bodo znale več, ko bodo šle na svoje, vsaj delam na tem. Upam, “bog pomagaj tem otrokom”, da ne bodo naletele na tvojega sina…
PS: Če že misliš, da sem slaba mama, ki izkorišča svoje otroke: ali ne učijo majhnih otrok že v vrtcu pospravljanja za seboj? In to je šele začetek, ostalo je na nas, starših!
Aja, pa še to: pogosto jim povem, da so pridne, zlate, da sem ponosna nanje, da jih imam rada, jih poljubljam in objemam. In to dobim tudi povrnjeno, še posebej sedaj, ko pričakujem 5. otroka.
Julijka,preveč se vtikaš v tuje življenje!Po tvojem postu sodeč svakinji prav privoščiš da pregori.Pa kaj če ima krizo.Tudi družina z dvema ima lahko take izpade otrok.Slišali smo samo tvojo plat…zares pa ne poznamo mamice.Vsaka čast njej,da ima toliko otrok.Sigurno ima te otroke rada.Jih bo že v red spravila.So v tistem obdobju,ko je trma še posebej na višku.Sek lahko,da imajo pač tako obdobje.Sicer pa,kaj to tebe sploh briga?
Mene moti predvsem to,kako žleht in zavistni znamo bit slovenci.Če gre sosedu dobro mu ne privoščimo…ko pa se mu kaj zalomi pa hitro udrihamo čez njih.
Raje ji priskoči na pomoč,kot pa da jo tu opravljaš!
Biti mama je veselje in žalost.Sem mama treh otrok,a vsak otrok ima svoje potrebe in svoje razvade.Vsak par se sam odloči koliko otrok bo imel,ker otroci so naša radost,veselje in velika odgovornost.Meni kod mami največ pomeni da so otroci zdravi in da se imajo radi.Na starejše otroke pa ne moremo nalagati skrb za mlajše otroke,saj nam včasih vskočijo v pomoči pri mlajših.Ko sem prvič in drugič postala mama tudi ni bilo načrtovano.Ko pa smo se odločali za tretjega otroka pa smo se zbrali skupaj vsi štirje in smo se lepo pogovorili.Starejša dva sta že oba bila v osnovni šoli, tako da se je nama z možem zdelo prav da povesta svoje mnenje.Saj sva jima povedala da bosta morala pomagati pri varstvu.Ker živimo na kmetiji je veliko dela in morajo otroci priskočiti pri raznem delu in tako bi prišlo potem še varstvo mlajšega,a sta se strinjala.Ko sem zvedela,da sem noseča sta se zelo razveselila.Nato sta spremljala mojo nosečnost,tako da sta šla z mano ko sem morala na ultra zvok in sta spoznala dojenčka že prej preden se je rodil,ko pa sem odšla v porodnišnico sta pa doma komaj čakala da ju oče pokliče,a sta dobila bratca ali sestrico.Tako da sedaj ni problema pri varstvu mlajšega in se imamo kar dobro. Starejša dva sta zelo zaščitniška do mlajšega in ga razvajata.Super mami pa si lahko vzame čas zase.Saj kjer je volja tam je moč.Vsaka mami pa je super mami za svojega otroka pa ni važno a ima enega ali pa deset otrok.Vsem super mamam želim da bi bili njihovi sončki zdravi saj zdrav in vesel otrok je nekaj najlepšega.