Najdi forum

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa poslušam svojo mater, ko ta poskuša bruhati v stranišču. Že večkrat sem slišal kako se zaklene in nato “izziva” bruhalni refleks. Približno dvakrat sem že slišal, kako je dobesedno izbruhala nenaden obrok. To vedno dela približno do pol ure po jedi.
Po zgradbi je bolj močne postave in nekaj minulih tednov sem jo že slišal, da se hvali, kako je izgubila telesno maso.
Dobesedno nevem kaj naj naredim. Zanjo me zelo skrbi, saj je do sedaj menda že ugotovila, da je ta način izgubljanja mase uspešen.
Želim, da bi ji nekako “po naklučju” zdravnik ugotovil “zmanjšan” bruhalni refleks ali pa kaj podobnega. Nato bi ji mogoče predpisal psihologa in pogovore pri njemu. Kaj naj naredim? Ona je namreč moja mati in ne želim, da se ji dogajajo stvari, kot je ta. Upam, da sem za naveden primer našel pravilen oddelek…

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

slišim, da vam je težko zaradi vaše mame in njenega početja. Razumljivo je, da vas skrbi za njo. Dobil sem tudi občutek, da ste zelo odgovorni. Če vas prav razumem se z mamo ne pogovarjate o tem, da veste kaj se z njo dogaja? Morda ji lahko izrazite svojo skrb in poveste kako vam je ob tem?

Ne vem koliko let imate, vendar v vsakem primeru njeno vedenje ni vaša odgovornost. Hkrati, vaše obremenjevanje ne spremeni situacije. Mama se lahko samo sama odloči, da prekine s takšnim ravnanjem, kar lahko vi storite je le to, da ji izrazite skrb in vaše počutje ob tem. Kaj bo naredila potem ni na vaših plečih.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close