Šumenje v ušesih in glavoboli
Spoštovani!
Že več let me tare problem šumenja v ušesih oziroma točno od leta 1997,ko se je počasi pričelo pojavljati.Obiskal sem specijalista za ušesa in opravil vrsto pregledov na polikliniki vendar vse brez uspeha in nekih ugotovitev .dobil sem URUTAl ,ki ni nič pomagal in bil poslan k nevrologu, ki mi je predpisal tablete za depresijo, ki sem jih po nekaj mesecih opustil ker niso pomagale nič.To je bilo leta 1998.Potem sem pač prenašal to šumenje in bobnenje po svojih najboljših močeh vendar so se pojavili tudi vse bolj pogosti glavoboli in sem šeč na CT ki ni pokazal nič (pred 4 leti) potem sem šel lani nazaj k nevrologu, dobil Topamaks za zdravljenje glavobola in Imigran za preprečevanje.Po prvem sem shujšal za 10 kg v 3 mesecih in ga nehal jemati .Ob glavobolu ki se pojavlja tudi vsak teden
(v glavnem ponoči) pa jemljem sredstva proti bolečinam(imigran,nalgesin ipd). Imel sem tudi že težave z vrtoglavico in ravnotežjem.
Ali mislite , da je te težave možno rešiti z manualno terapijo pri vas.
Hvala za odgovor!
Marjan
Vaše težave očitno izhajajo iz vratnega dela hrbtenice, izgleda, da gre zaradi tega za zmanjšan pretok krvi po vratnih arterijah. Večina težav, ki jih opisujete izvira iz tega problema. To, da se težave s časom stopnjujejo je posledica dodatne obrabe vratnih vretenc s časom. Tablete, ki jih uživate, so simptomatskega značaja in seveda z njimi vzroka problema ne morete odpraviti. Svetujem vam obisk pri meni, saj gre za tipično indikacijo manualne terapije.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
čisto na kratko vam opišem svojo težavo: stara sem 37let. Pred 10-imi tedni sem imela vnetje ušesa (poslabšal se mi je sluh in slišala sem popačene glasove, bolečin ni bilo),…naslednji dan mi je pričelo močno cviliti v levem ušesu. Obiskala sem spošnega zdravnika,prejela antibiotik zaradi vnetja ušesa,2 dni kasneje sem zaradi močnega cviljenja v ušesu obiskala ORL ambulanto,kjer so potrdili vnetje ter ugotovili naglušnost 1.stopnje ter med drugim postavili diagnozo Tinitus. Po enem mesecu sem imela kontrolo,sluh se je povrnil,vnetje naj bi se pozdravilo, močno cviljenje v ušesu se je umirilo,ostalo je piskanje ter šumenje v ušesu oz. v obeh ušesih, ki se velikokrat okrepi po daljšem gibanju oz. ob prehodu iz mrzlega na topli zrak.
Pred leti (cca. 5 let)sem imela močne tenzijske glavobole,ki niso prenehali cca. 3 leta. Takrat sem opravila CT možganskega ožilja ter CT obnosnih votlin ter RTG vratnih vretenc- izvidi niso pokazali nobenih posebnosti. Glavoboli so sedaj le občasni, bolj izjemoma.
Pomislila sem, ali je morda piskanje in šumenje v ušesu povezano z vratnimi vretenci. Stopnjuje se proti večeru, zjutraj ko se zbudim slišim rahlo piskanje,šumenja velikokrat sploh ni, proti večeru se pa vse skupaj ojača.
Zanima me, ali je moja težava lahko razlog za obisk vaše ambulante?
Zahvaljujem se vam za odgovor.
Lep pozdrav.
Mislim, da obisk naše ordinacije v tem primeru ne bi imel smisla, saj simptomi verjetno niso povezani z vratnim delom hrbtenice, ampak z vnetjem, ki ste ga zdravili.
Pomagale bi terapije za izboljšanje prekrvavitve v ušesu kot npr. fizioterapija, masaža.
Lep pozdrav,
Zivijo, imam problem in sicer ze 12 dni me boli glava, na neki tupi način, ni ostra bolečina, dokler ležim je dobro ko
ustanem me zacne bolet glava bolecina je dostri krat na zadnjem delu glave prisotna tik nad vratom, mi zacne bit mučno se mi zacepijo ušesa ali pa mi piskajo, ponoci nemirno spim, se mi zamasi nos,srce mi zacne nabijat, zacne me želodec bolet in vrat, prosim za nasvet kaj storit, bil sem na pregledu krvi in je vse ok, dali so mi Acipan in poslali dovom…
Hvala za odgovor…
Pozdravljeni,
simptomi, ki jih opisujete, lahko izvirajo iz zelo različnih vzrokov. Eden od njih so tudi spremembe v vratnem delu hrbtenice, ki posledično povzročajo zmanjšanje krvnega obtoka v glavi in spremembo krvnega tlaka ter s tem občutke, ki jih opisujete. Priporočam vam, da opravite RTG slikanje vratnega dela hrbtenice, napotninco vam izda osebni zdravnik. Prav tako preverite kako je s krvnim tlakom, morda gre za povišanje. Nenavadno bitje srca naj vam prav tako z EKG meritvijo preveri osebni zdravnik.
Lep pozdrav,