Najdi forum

šumenje in piskanje v ušesih

Pozdravljeni,

čisto na kratko vam opišem svojo težavo: stara sem 37let. Pred 10-imi tedni sem imela vnetje ušesa (poslabšal se mi je sluh in slišala sem popačene glasove, bolečin ni bilo),…naslednji dan mi je pričelo močno cviliti v levem ušesu. Obiskala sem spošnega zdravnika,prejela antibiotik zaradi vnetja ušesa,2 dni kasneje sem zaradi močnega cviljenja v ušesu obiskala ORL ambulanto,kjer so potrdili vnetje ter ugotovili naglušnost 1.stopnje ter med drugim postavili diagnozo Tinitus. Po enem mesecu sem imela kontrolo,sluh se je povrnil,vnetje naj bi se pozdravilo, močno cviljenje v ušesu se je umirilo,ostalo je piskanje ter šumenje v ušesu oz. v obeh ušesih, ki se velikokrat okrepi po daljšem gibanju oz. ob prehodu iz mrzlega na topli zrak.

Pred leti (cca. 5 let)sem imela močne tenzijske glavobole,ki niso prenehali cca. 3 leta. Takrat sem opravila CT možganskega ožilja ter CT obnosnih votlin ter RTG vratnih vretenc- izvidi niso pokazali nobenih posebnosti. Glavoboli so sedaj le občasni, bolj izjemoma.

Pomislila sem, ali je morda piskanje in šumenje v ušesu povezano z vratnimi vretenci. Stopnjuje se proti večeru, zjutraj ko se zbudim slišim rahlo piskanje,šumenja velikokrat sploh ni, proti večeru se pa vse skupaj ojača.

Zanima me, ali je moja težava lahko razlog za obisk vaše ambulante?

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Lep pozdrav. Odgovori • Citiraj

Mislim, da obisk naše ordinacije v tem primeru ne bi imel smisla, saj simptomi verjetno niso povezani z vratnim delom hrbtenice, ampak z vnetjem, ki ste ga zdravili.
Pomagale bi terapije za izboljšanje prekrvavitve v ušesu kot npr. fizioterapija, masaža.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close