Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Sumamed in stranski učinski

Sumamed in stranski učinski

Pozdravljeni.

Imel sem gnojno angino in sem prvo užival Amoksiklav 1000mg nato pa mi je osebni zdravnik predpisal še Sumamed 500mg. Po končanem 10 dnevnem jemanju amoksiklava sem včeraj pričel z jemanjem Sumameda in sicer 2 tableti 1 uro pred prehranjevanjem. Danes sem vzel tretjo tabeto in imam še jih tri, za soboto, nedeljo in ponedeljek.

Od danes zjutraj imam pa drisko in boli me trebuh kar tudi piše, da so to stranski učinki od jemanja Sumameda. A še naj jemljem naprej Sumamed ali naj preneham saj sem več na stranišču kot kje drugje. Sem pa tudi malo prej spil čaj iz suhih borovnic in se malo bolje počutim.

Hvala že vnapre za odgovor.

Spoštovani!

Skoraj po vsakem antibiotiku se lahko pojavi. Logike vašega zdravljenja iz opisa ne morem povzeti, zato se tudi težko odločim, ali prekinete ali nadljujete z zdravljenjem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!

Ja saj tudi meni ta logika ne gre skupaj. No naj Vam pojasnim. 20.08.07 sem zaradi vročine 40C in bolečin v grlo poiskal dežurno pomoč, zdravnica je ugotovila gnojno angino in mi predpisala dve škatli Amoksliklava 1000mg ter mi naročila, da moram vse pojest do konca. Nato sem moral 24.08.07 na kontrolni pregled k osebnemu zdravniku in ta je ugotovil, da še stanje ni dobro ter mi predpisal dve škatli Sumameda 500mg, ki naj ga pričnem jest, ko bom pojedel Amoksliklav. IN tako sem res začel jesti Sumamed (dobil sem dve škatlici), ko sem prenehal z Amoksiklavom. Prvo sem vzel dve tableti naenkrat sedaj pa po eno na 24 ur. Imam pa sedaj skozi prebavne motnje.

Lahko sedaj vsaj malo razberete logiko mojega zdravljenja in mi kaj več svetujete?

Spoštovani!

Če še nsite, sedaj nehajte z antibiotiki. Če je bilo bakterisjko vnetje, bo sedaj že boljše, oz. se bo do konca podzravilo brez dodatnih antibiotikov. Pa tudi dirska bi se moral umiriti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

pozdravljeni zanima me ali je možno da te od sumameda bolijo vse mišice.spila sem tri tablete drugi dan sem imela drisko vendar se je umirila.sedaj pa me nenormalno bolijo mišice na nogah.ali je lahko kakšna povezava z zdravilom.

pozdravljeni zanima me ali je možno da te od sumameda bolijo vse mišice.spila sem tri tablete drugi dan sem imela drisko vendar se je umirila.sedaj pa me nenormalno bolijo mišice na nogah.ali je lahko kakšna povezava z zdravilom.

Spoštovani!

Načeloma ne. Lahko da so bili to simptomi infekcijske bolezni. Po nekaj dneh se je moralo stanje umiriti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close