Sumamed in sluh
Pred časom sem kar lepo redil klopa, ker slabo vidim, je imel možnosti. Ker pa se zdravim tudi za druge resne bolezni( aortna insuficienca in aortna anevrizma), sem pač pogosto pri zdravniku in grem po zdravila. pa povem, da sem imel klopa pred 20 dnevi, ampak nobenih izpuščajev ali kaj podobnega – le močno paniko, ker sem si o vsem prebral na netu. in sem dobil SUMAMED, prvi dan 1g naslednje 4 dni pa po 500 mg. Ker že 30 let nisem vzel nobenega antibiotika, sem imel kup težav, driska, nemir, nespečnost, pa nemoč in blage tahikardije, ki so jih betablokatorji držali na vajetih, ampak sedaj je že 5 dni po zadnji tableti, pa se mi stanje nekako popravlja( prehrana, jogurti, sprehodi, sadje …), amap zvonenje v ušesih je pa živčna tempirana bomba. Nekje na internetu sem zaledil, da je to običajna fora pri nekaterih makrolidih in ostalih “močnih” antibiotikih. mene pa predvsem zanima, če je ta motnja reverzibilna po določenem času. Mislim, da so mnogi imeli že SUMAMED, pa morda zvonenje (tintus), pa bi rad konkreten odgovor, ker sem že sit tega brenčanja. Če se bo treba nanj. navaditi, o joj! Za vsak odgovor, iskrena hvala.
Hvala za odgovor! Azitromicin (azithromycinum) ima nekaj vpliva na šumenje in bučanje( vzel sem si čas in sem marsikatero resno študijo na netu pokukal, preveč je linkov, da bi jih navajal.) No, če je doza prevelika, se lahko pojavi tudi začasna naglušnost, kar sicer je omenjeno tudi v navodilih za uporabo. Ampak, ker sem prvič v življenju jemal takšno zdravilo – makrolitik, sem bil, jasno, nekoliko toksiran. Polagoma bo izzvenelo, v to je treba verjeti, pa bo, a ne. Sicer pa, kadarkoli sem Vam postavil vprašanje, sem dobil korekten in tolažljiv odgovor v mejah možnega, seveda. Pohvalan je vaša izjemna potrpežljivost, ki mnogim razblini, včasih res balone skrbi, spet drugič zjasni zdravstvene tergobe, da je uvid v bolezen mehkejši a hkrati konkreten.
Lepe dni!