Sum spolne zlorabe očeta nad otrokom
Pozdravljeni
Pri nas je pa drugačen problem:
Pred nekaj tedni sem prijavila policiji in CSDju sum spolne zlorabe očeta nad otroka in sicer zato, ker mi je otrok ( 5 let) sam povedal, kaj se je zgodilo. Z očetom sva ločena in na enem od stikov je otroka božal po spolovilih in sicer tako, da ga je bolelo.
Otrok še vedno veliko govori o tem dogodku in pravi, da očeta nikoli več ne želi videti ter upa, da je v zaporu. Sicer pa se vede normalno in po besedah CSD, ki otroka še niso videli, ta ne potrebuje nobene pomoči psihiatra ali kogarkoli.
Kriminalisti po drugi strani, so zaslišali očeta, z otrokom pa ne bodo govorili, ker se ta dogodek naj nebi mogel zgoditi?! Zakaj ne, ne vem; Vem pa, da je otrok povedal o dogodku, moja dolžnost je, da to prijavim in otroka zaščitim in tudi to, da je bilo pričakovati, da bo oče to zanikal! Ne vem pa, kako naj ukrepam naprej, kaj mi je storiti, da bo prišla resnica na dan!?!?
Pozdravljena,Trubadur!
Prav je da si se postavila na stran otroka, da mu verjameš in dovoliš, da govori o tej izkušnji. Mnogi starši naredijo napako, ker otroke “utišajo” s besedami ” to prav gotovo ni res, se zmišljuješ, ker želiš pozornost” itd. Te napaka naredijo več škode, kot si sploh mislimo.
Lahko se povežeš z kakimi društvi, ki obravnavajo to tematiko. Jih je kar nekaj v Sloveniji!
Oni lahko dajo napotke, saj imajo tovrstne izkušnje in primere z sodišč!
Upam,da sem dala kaj koristnih informacij!
Srečno,
Zaradi dogodka v zadnjih dneh se malo informiram na to temo in sem zgrožena.
Torej povzetek – V Sloveniji CSD ne pomaga, ampak prijavitelja obravnava kot kriminalca, policija ne pomaga, ampak prijavitelja obravnava kot kriminalca, tudi sodišča menda delujejo po istem principu, na otroke se pa itak vsi spoznajo kar na daljavo, psihologi po šolah ne pomagajo ampak skomigajo z rameni, psihiatri na hitro predpišejo pomirjevala, ker otrok je pač problematičen, je pa ja z njim nekaj narobe ane in najboljši nasvet možen ob spolnih zlorabah naših malih otročkov je ”obrniti se na kako društvo, pa bo že kaj”. Letos, drugo leto…enkrat že, s strani nekoga. HALO?!?!!?!?!? In potem naj bi kdo komu pomagal?!?!!
Besna sem!