Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo SUM NA ŠČITNICO

SUM NA ŠČITNICO

Pozdrav vsem,

Ker sem oseba, ki zelo nerada hodi k zdravniku (sploh prosit za testiranje mi je popolnoma odveč), pa pišem vam, ker sumim da je izvor mojih težav ravno ščitnica, ki očitno (po vsem prebranem) premalo deluje.

Naj povem naprej da sem pred približno letom in pol šla k zdravniku na pregled s prošjo če lahko testirava zakaj se konstantno (sicer po malo) redim.
Takrat mi je delala tesiranje TSH in izvid je bil popolnoma na zgornji meji, vendar še v meji normalnega.Od tu se s tem nisem več ukvarjala

Sedaj pa opažam sledeče:
– tiščanje v vratu
– občasno imam na desni strani v vratu (točno na mestu ščitnice) občutek kot bi imela kos hrane zataknjen in ne gre dol,
– nihanje razpoloženja občasna obdobja depresije
– pomanjkanje želje po spolnosti
– močno izpadanje las
– da o nohtih niti ne govorim
– zaspanost (že zjutraj ko ustanem), s tema da spim najmanj 8 ur
– težave s kožo imam odkar pomnim
– naraščenje trelesne teže (s tema da pazim na prehrano, se redno gibljem, tečem…)

No sedaj razmišljam da bi šla samoplačniško na ultrazvok, ali je mogoče smiselno da gre le prej k zdravniku?

Sicer pa so menda čakalne dobe zelo dolge.

Kaj mislite, gre za ščitnico?

Hvala.

Lahko bi slo za scitnico. Se sploh ker ste imeli TSH na zgornji meji, izkusnje pa kazejo da se velika vecina pocuti dobro in neha rediti sele ko je TSH 2 ali manj.
Za zacetek je potrebno pregledati vrednosti TSH , fT4 in fT3, pa po moznosti se protitelesa .

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close