Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Sum na demielinizacijo

Sum na demielinizacijo

Prosila bi vas za obrazložitev izvida Mr,
Na t” obteženih sekvencah je v sagtalnih ravninah v sprednjem delu korpusa kalozuma videti hiperintenzivno liso na enem ozmed zaporednih rezov in velika je manj kot 5mm. Minimalne trakaste spremembe je videti v korpustu kaluzmu in previventrikularno spredaj. Videti je hiperintenzivno liso ob okcipatalnem rogu stranskega ventrikla na levi strani vretenaste oblike dolžine do 7mm. Vkoroni radiati preventikularno desno sprememba hiperintenzivne sestave premera manj kot 5mm neostro razmerjena.
5mm sprememba v korpusu kaluzmu in rahle preventikularno
Infratenororialno v cerebralnih prdunklih so spremembe simetrično.
V beli možganovini cerebeluma in v meduli oblongati v višini densa rahlo obarvane.
Najverjetnejše spremembe pomenijo demielinizacije po MS – treba opraviti Mr po protokolu za MS tanki rezi in MR hrbtenjače in po kontrastu z daljšimi časovnim zamikom. vrednotenje sprememb po klinični sliki.

Zelo lepo bi vas prosila da mi izvid razložite bol po domače in kaj pomeni demielinizacija. In kaj vse to sploh pomeni. Kakšno je zdravljenje in tako naprej.

Najlepša hvala

Izvid govori o sumu na MS. To, da se obarva lezija pomeni, da je bolezen aktivna. Potreben je izvid za lumbalno punkcijo, kjer prosotnost oligoklonalnih trakov MS potrdi. Seveda obstajajo še druge bolezni, ki imajo podobno klinično sliko.
Zdravljenje? Zdravila za MS trenutno ni, kot pravi uradna znanost. So pa glede uradne medcine zdravila Rebiff, Copaxone, Betaferon, Tysabri,…

lp

Pred nekaj časa so mi potrdili sum na demielinizacijo. Kjerkoli želim kaj na netu malce več zvedet, takoj seveda dobim 1000 zadetkov za Multip.sklerozo. Sem pa dala skozi še kar nekaj dodatnih preizkav (punkcija, VEP, SEP, MEP) zaenkrat ms še ni potrjena.

Tako da bi rabila pomoč glede demielinizacije, če kdo ve: kako se zdravi, ali so tu na voljo kake tablete, ali lahko jaz sama kaj pripomorem, če se bolezen širi, …

Res bom vesela kake koli info glede te demielinizacije.

New Report

Close