Najdi forum

Sum na astmo

Pozdravljeni,

zadnje dva meseca opažam hude težave ob naporu (težko dihanje, piskanje ob dihanju, kašelj, nezmožnost normalnega vdiha…). Sem športnica in mi vse skupaj zelo otežuje treninge in tekmovanja (na zadnje sem imela res hude težave, ne spominjam se skoraj ničesar, pojavila se je tudi vrtoglavica). Pulmolog sumi astmo, naročil me je še na metaholinski test.

Zanima me če je možno, da bo test negativen, glede na to da imam težave le ob naporu? Se v tem primeru naredi še kak drug test?

Po posvetu s pulmologom zdaj jemljem flixotide 2x dnevno po 2 vpiha (250mcg) in ventolin po potrebi. Stanje je zaenkrat malenkost boljše,  še zdaleč pa ni tako kot je bilo prej. V otroštvu nikoli nisem imela astme, prav tako je nimamo v družini. Rtg naj bi bil brez posebnosti.

Res me skrbi da bi morala s športom prekiniti, kajti to je stvar ki me neizmerno veseli in si ne predstavljam končati kariere.

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav!

Dober dan,

vaša zgodba je najbolj podobna astmi. Astma se z zdravili dobro pod kontrolo spravi in potem pri večini bolnikov ne dela nobenih omejitev, tudi ne pri vrhunskem športu.

LP

MK

New Report

Close