Najdi forum

Sum fibromialgije

Dober dan

Zelo sem hvaležen, ker sem našel to stran, mislim da imam tudi jaz probleme s fibromialgijo.
Naj na kratko opišem svoje težave, ki so se pričele kar nekaj časa nazaj in se postopoma stopnjevale do sedaj. Namreč po celem telesu čutim, kot da bi mi nekdo skušal odtrgati mišice, posebej v obraznem delu, pri temu je prisoten tudi pekoč občutek, skozi imam občutek, da me zebe, pa čeprav je v prostoru 20 ali 25 stopinj, sploh ne občutim razlike toplote. Spanje imam tudi zelo slabo, čeprav zaspim še kar hitro in spim skozi celo noč, se zjutraj zbudim utrujen, kot da sem celo noč delal in ne spal. Pri vsem tem je pa prisotna občasna vrtoglavica. Težave imam tudi s prebavo, saj me skozi napenja, sem zaprt in občasno imam driske. Problem imam tudi s suhim nosom in ustnicami, saj si jih moram skozi mazati, posebej pozimi, ko je zrak še bolj suh kot poleti zaradi ogrevanja, čeprav spijem na dan tudi 3 ali več litrov vode plus hrana juhe in drugo. Največja utrujenost sem mi pa pojavi po fizičnem naporu, npr. če delam kaj težkega, ne pridem k sebi po cel teden ali več, kar potem vpliva na upad odpornosti, kar se izkaže s herpesom na ustnicah, prehladom in grozno utrujenostjo, kar mi poslabša že tako slabo razmišljanje in pa tudi slab spomin, saj včasih več ne vem, kaj sem pred pol ure jedel.
Z vsem tem sem že bil pri zdravniku, kateri me je napotil na orl zaradi obraznih bolečin, kjer sem bil dvakrat operiran na nosu, po čemer se stanje ni izbolšalo. Nato sem bil napoten na slikanje ct, kjer so opazili zateklost obnosne sluznice od 14 – 22 mm, kar naj bi bilo po besedah osebenga zdravnika ok. Ker se stanje ni po vsem tem izboljšalo, sem zahteval ponoven pregled pri orl pri drugem zdravniku, kateri mi je napisal v izvidu nevralgične bolečine zaradi temperaturnih razlik zraka.
Ta diagnoza je bila postavljena pred dvemi leti, a vendar se mi je stanje v tem času zelo poslabšalo, saj se mi je zadeva razširila na celotno telo, tako da občutim bolečino kot prisk ali vlečenje mišic. Pred časom sem bil pri osebnem zdravniku, povedal svoje težave in ga prosil, če me lahko pošlje kam na specialističen pregled, nakar se je nasmejal mi napisal dve škatli lekadola in mi rekel, da naj vzamrm tableto, ko bom občutil spet to vlečenje mišic. Rekel je tudi, da bo stanje minilo samo od sebe in da naj bom strpen in če bom rabil lekadol, da se naj spet oglasim in me odslovil
Stanje se je od zadnjega obiska pri zdravniku še delno poslabšalo.

Bil bi zelo vesel, če mi lahko kdo svetuje, kaj naj napravim, da bi se stanje poboljšalo. Pripravljen sem tudi plačati samoplačniški pregled, če mogoče kdo ve za samoplačniško ambulanto. Bil bi vesel vsake informacije za samopomoč.

Hvala LP

Malo je treba prebrskati, veliko preštudirati, marsikaj poskusiti na sebi, da vidiš, kaj ti pomaga in kaj ne. Tukaj na forumu je bilo že veliko napisanega, vloženo je bilo veliko neplačanega dela. Vsi smo bolniki, pa se trudimo, iščemo, pišemo, skušamo drug drugega razumeti in si pomagati.
Čudežne pilule pa ni, tudi zdravniki je nimajo.

Breda

Spoštovani!

Če vas lahko usmerim – prilepite vaš zapis (copy – paste) na nekaj forumov:

ORL: ali
Bolezni prebavil:
Družinska medicina:
Kronična bolečina:
Krepitev imunskega sistema:
Zdravilstvo:

Na našem forumu pa malo prebrskajte (pomaga vam iskalnik: ).

Lepo vas pozdravljam!

New Report

Close