Najdi forum

Šum

Pozdrav,

star sem 31 let. Približno osem let že jemljem tablete za visoki pritisk (1/2 prexanila na dan) in je sedaj pritisk v mejah normale in se giblje v vrednostih med 125 do 140 ter 75 do 90. Ob tem pa imam problem, ker imam v glavi več ali manj prisotno šumenje ali rahlo piskanje, ki se od časa do časa spreminja, nikoli pa ne izgine. To piskanje se še posebaj opazi ponoči, ko grem spat, saj je takrat ali bolj intenzivno ali pa ga jaz zaradi tišine bolj slišim. Nekih posebnih glavobolov dosedaj nisem imel, zadnji teden pa se mi pojavlja da imam ves dan prisoten rahel glavobol, občutek slabosti, še bolj močno šumenje in slabo splošno počutje.
Zanima me vaše mnenje glede šuma v glavi, zakaj nastane oz. kako se ga lahko rešim? Katere preiskave bi moral za to opraviti?

Hvala in lep pozdrav..

Spoštovani!

Ker ste omenili poslabšanje težav šumenja, dodatno pa se je pojavil glavobol, občutek slabosti in slabo splošno počutje, vam svetujem takojšen pregled pri osebnem zdravniku. Na poslabšanje stanja lahko vpliva kar nekaj dejavnikov. Najverjetneje bo potreben pregled v ORL in nevrološki ambulanti.

Ponoči je jakoost piskanja bolj izrazita zaradi tišine, ki nas obdaja. Za zmanjšanje piskanja nekaterim ustreza prižgan radio.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close