sukošan pri zadru
Pozdravljeni,
ker se vas kar veliko posvetuje s “poznavalci” situacije v različnih krajih na Jadranu, se pridružujem tudi jaz.
Prejšnja leta smo dopustovali na Krku (9 let), ki ga tako poznamo do zadnjega kotička, letos pa gremo v okolico Zadra – v Sukošan. Zanimajo me vaše izkušnje s tem krajem, kaj je v okolici zanimivega, da se splača pogledati in kšna je plaža in vse ostalo – naj bi bilo primerno za otroke (senca, igrišča, plitvo in čisto morje…). Imamo 10 letnico in 1 letnika in upam, da smo izbrali pravo destinacijo.
Pa še to – ker se ne spoznamo preveč na nove hrvaške avtoceste bi prosila še za kakšen napotek glede potovanja – katero pot izbrati, čez kateri mejni prehod, da ne bo preveč čakanja.
Hvala vsem in prijeten dan tudi vam,
Nena
No, kolikor jaz vem, plaža je in se imenuje Dječji raj. Na žalost je to res dječji raj, staršev in otrok kot sardin…., temu pa ustrezna čistoča morja. Midva z možem sva dopustovala tam, ko sva bila še samska in sva hodila na plažo kakšnih 200 metrov stran, kjer je morje čisto, a plaža skalnata….
Kakšnega hudega turističnega utripa pa dol ni, se pa lahko zvečer zapeljete v Zadar ali pa naprej v Biograd (upam, da se še prav spomnim)…
Lep dopust vam želim!
Mi smo bili lani v sukošanu, v apartmaju. Do plaže smo res imeli 10m vendar je bila taka gužva, da se letos nismo več odločili zanj. Ker imaš majhnega otroka bo plaža ustrezna (plitvina) vendar je pa problem, ker so brisače ena do druge (dobesedno) in se boš morala nenehno opravičevati ljudem (vsaj moja hči – 3leta) je nenehno hodila, lulala…po tujih brisačah. Pa še ena slaba stvar je bila, da je moral mož ob 5.30 uri že rezervirati prostor drugače smo ostali brez prostora.
V nočnem času pa se je bilo lepo spehajati po poteh okoli Sukošana.
Pa lep dopust!