Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Suhost

Suhost

Pozdravljeni,

jaz imam pa glih konta problem kako se zrediti in se shujšati!? Sicer sem velik cca. 178 cm in imam komaj 56-57 kg, baje zdravniško podhranjen.
Naj povem, da se prehranjujem redno in sicer imam obilen zajtrk, malico, kosilo, malico in nekje ob 19.00 uri večerjo. Lahko bi rekel, da jem vse čeprav ne maram nobene drobovine in mastnega. Veliko pojem tudi sadja in zelenjave. Glede na to, da se veliko gibam, kolesarim, plavam in tekam tudi kar veliko pojem čeprav se mi to nikjer ne pozna.

Gospod zdravnik mislite, da bi lahko pri meni šlo za kakšno bolezen, da se ne morem zrediti? Naj povem, da sem popolnoma zdrav.

Za Vaš odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem.

Suhec

Spoštovani!
Lahko gre samo za konstitucijo oziroma prirojeno lastnost in suhust sama po sebi ne govori za bolezen, posebno če traja od nekdaj in se dobro počutite. Kakšni so vaši starši?

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani!

Hvala za Vaš odgovor.

Mati ima takšno konstrukcijo telesa kot jo imam jaz, suha je. Oče pa je mičkeno močnejše postave, velik cca. 180 cm težak pa nekje cca. 80 kg.

Mama bi bila lahko “vzrok” vaše telesne zgradbe…. Lp.

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Imam problem velika sem 175 cm in težka 53 kg. Rada bi se zredila, sam zaradi tega pogosto padam v depresijo, vse kosti, ki se mi vidijo, obupno in ugabno. Jem zelo veliko včasih tudi do 6x na dan obilni obroki. Vendar kilogrami gredo ali dol ali pa so na istem mestu.

…..ste stari 16 ali se letnik rojstva (19..)16?

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Dober dan.
Rad bi vas prosil za manjši nasvet oz. pomoč.
Sam sem star 16let in sem zelo suh. Visok sem okoli 180cm, imam pa samo slabih 52kg.
Roke imam zelo tanke, del kjer je vrat se mi vidijo kosti ter pa tudi skoraj vsa rebra se mi vidijo.
Trebuh me zelo ne moti saj imam občutek da sem se po dovgem cajtu saj malo zredil v trebuh (ampak še bolj glupo izpade ker ima trebuh velik povdarek potem). Sem zelo zdrav, če dobim kakšno gripo je to 1-2x na leto. Prehranjujem se pa kakor kdaj. Ampam povečini 2-3 na dan (vem da zelo malo samo kaj naj naredim če pa nisem lačen????) V fitnes ne hodim ker me je zelo sram (bi se dalo nekako doma delati kot v fitnesu? Kvihtanje, sklece, trebušnaki, tek… bi to prišlo do kakšnega učinka?) Kar se pa tiče konstitucije… mama je bila skoraj do prvega poroda (24let) zelo suha in imela kakšnih 40kg, sedaj pa ni več suha…
Res prosim za pomoč. Kaj naj naredim? Kaj predlagate? Kajti mi je zelo neprijetno v vseh pogledih.
Hvala za vnaprej!!

Doma se da početi skoraj vse kot v fitnesu, ponavadi je vztrajnost problem in ne lokacija. Po konstituciji smo nekateri debelejši, nekateri vitkejši, a na to nimamo velikega vpliva razen pač s hrano in vadbo.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Torej kaj predlagate? Niste mi odgovorili na glavno vprašanje…

Ne morem vam zagotoviti, da boste postali mister universe in verjamem tudi, da vam ni cilj imeti čim več maščobnih oblog po telesu ampak skladno telo (kjer bolj pomagajo mišice kot pa nakopičena maščoba). Spremeniti svoje genske zasnove ne morete, s pravilno prehrano in vadbo pa lahko vplivate na postavo. Vadba mora zajemati cse mišične skupine, samo od sklec ne boste postali bodibilder….torej vse našteto in še kaj več+prehrana, zelo veliko discipline in mesece ali leta dela. Instant odgovora ni.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Ja seveda da nočem biti kot bodibilder, samo da se mi rebra in vse kosti vidile kot se sedaj kot nekakšnemu afriškemu otroku. Torej glede vadbe: kolikokrat dnevno in v kakšnih količinah ter pa še katere so še kakšne vaje razen teh ki sem jih naštel.
Kar se pa tiče prehrane… Kaj je najbolje jesti? In v kakšnih obrokih in kolikokrat dnevno.
Lep potdrav

Pozdravljeni! Sama vitka – suha konstitucija ni bolezen, kako priti do lep(š)e postave in vsen okrog tega pa povprašajte raje na kakšnem športnem forumu oz še bolje v živo v kakšnem fitnes centru.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close