Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Suho oko in leče

Suho oko in leče

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje, Sicer hodim k vam v optiko in imam v teh dneh namen priti na pregled, vendar me nekaj zanima še prej preden pridem, da se do takrat odločim.

Ravnokar sem nehala z dojenjem (takrat ste mi svetovali, da naj pridem po prenehanju na pregled, ker se v tem času še dioptrija spreminja). Zdaj sem se spet “ogrela” za leče, venadar imam težave s suhim očesom. Zaradi težav s ščitnico imam probleme tudi z tem. Poleg tega imam tudi zelo veliko dioptrijo in cilindre ( -8,25). Nekaj sem že brala po razni literaturi in zasledila nekaj odgovorov, ampak bi rada še vaše mnenje, ker imam do zdaj res samo pozitivne izkušnje z vašim delom. kako bi se obnesle poltrde ali trde leče in na kak način lahko odpravljam težavo s zelo suhimi očmi. Naj še omenim, da sem leče že nosila (mehke B&L), vendar so mi takrat dajali napačne kapljice za oči in od takrat imam tako grozne težave z izsušitvijo.

Hvala za odgovor vnaprej.

Lp,
N.

Hvala za pohvale. Sedaj je primeren čas za pregled, imamo pa kar nekaj novih proizvodov, ki kar direktno reklamirajo, da so primerne za suhe oči (eni proizvalci imajo celo vodo narisano, kako teče skozi leče). Na pregledu omenite, da imate tovstne težave. Lahko se zgodi, da bomo morali preizkusiti več vrst leč, preden pridemo do pravih.

Gled poltrdih (trdih) je pa takole. Tisti, ki nosijo mehke, se težko navadijo na poltrde in ponavadi ta prehod ne uspe (v obratni smeri so večji uspehi).

New Report

Close