Najdi forum

Suho lasišče

Moja hčerka (2,5 meseca) ima zelo suho lasišče, izgleda kot prhljaj, ki je zalepljen na kožo. Imela je tudi temenca, a smo to odpravili.
Zaradi suhega lasišča ji vsak dan dopoldne in zvečer dajem na glavico gazo premočeno z oljem, čez pa kapico. Ko se lasišče malo prepoji, ji lase razčešem in poskušam z glavničkom odluščiti te male bele luskice (kot pri temencah).
Vendar sem se že malo naveličala tega početja, ker ne pomaga kaj dosti. Če ji samo enkrat ne naoljim, se stanje zelo poslabša in sva spet sva na začetku.

Imate kakšen boljši predlog? Lase ji umivam samo z vodo, saj milo lasišče še bolj izsuši. Za šampone pa se mi zdi še premajhna.

Hvala za vašo pomoč!

Nam je pomagalo , ce smo namazali lasisce z ribjo mastjo , bolje je slo dol kot pa z oljem

Kaj pa če za nekaj časa poskusiš, da jo tudi z vodo ne umiješ čisto vsak dan? Toliko, da se ji spet vzpostavi ravnovesje v koži. Pa prijateljici je pediatrinja svetovala bepanten in je zelo hitro pomagalo. Včasih se mi zdi, da se koža kar malo razvadi od vsakodnevnega oljenja in potem ni več sama sposobna poskrbeti za uravnavanje maščobe in vlažnosti.

New Report

Close