Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija suhe oči

suhe oči

Pozdravljeni,

mogoče malo nenavadno vprašanje. Šla sem na merjenjej dioptrije za kontaktne leče (sicer jih uporabljam že 15 let). Optometristka mi je razložila, da mi jih ne bi priporočala, ker imam “razbrazdano beločnico” in čisto suhe oči (premalo vlažne) in bi me vsake leče dražile (kar je tudi res že kakšne 4 mesece, zato jih nisem nosila …). Vprašala sem, če mi lahko oftamolog kaj pomaga. Razložila je, da sicer simptome lahko blaži, bi pa bilo to dobro rešiti na sistemski ravni in naj se obrnem na homeopata oz. na alternativno medicino. Zanima me, če se mojo težavo dejansko da zdraviti s homeopatskimi zdravili.

Hvala in lp.

ps: kolikšna je čakalna doba pri vas za prvi pregled?

Pozdravljeni,
težava je takšne narave, da ne moremo vnaprej vedeti, kaj lahko od homeopatskega zdravljenja pričakujemo. Če so posredi tkivne poškodbe in dolgoletnega nošenja kontaktnih leč, potem morda ne moremo kaj dosti spremeniti. Če pa je zadeva bolj posledica in v sklopu drugih neravnovesij funkcionalne narave, potem se najbrž da zadevo pozdraviti.
Najbolje bi bilo enostavno začeti zdraviti motnjo z dobro homeopatijo, potem pa boste videli. V kolikor je bolj prvi scenarij, potem tekom zdravljenja ne boste opažali sprememb na bolje, v kolikor pa bi se stvari začele izboljševati, imamo opraviti z drugim scenarijem.
Pri nas imamo trenutno čakalno dobo pol leta.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close