Suha koza pri otroku
Mi prosim katera priporoci kaksno dobro vlažilno kremo za otroke*Moja mlajsa hci ima zadnje case zelo suho kozo,sploh po nogah,se mi zdi da se posebaj po tem ko je prebolela norice…Sem ze menjala prasek,mehcalec,ne vem kaj naj se naredim.Krem sem ze kar nekaj zamenjala pa ne pomaga nic,skraji primer je zdravnik.
Zakaj pa ne greste k zdravniku? Mogoče pa ima eno bolezen, ki pa se zdj ne spomnim kako se ji reče. Uglavnem od kolegice tamala je imela po nogah in trebuhu ene flekce, pol so se ti flekci razširili po celem telesu (razen po obrazu). Samo da to potem niso bili več flekci, ampak je cela koža postala taka suha in srbeča. In ugotovili so, da ima to bolezen (ki mi je ušla iz spomina). Rekli so, da jo bo mogoče prerasla (sedaj je stara 1leto). Sedaj jo mora redno vsak dan mazati na 3 urce z eno kremo.
Za tuširanje izberite naj naj nežnejši gel. Zmešajte ga z 1/3 olivnega olja in 2/3 gela. Minimalno ga na nesite na kožo, nežno pomasirajte in splaknite; ne drgnite kože, voda naj bo čim bolj hladna, kolikor je moč zdržati. Vroča voda je za kožo in lase strup.
Po vsakem tuširanju, kožo na rahlo otrite z brisačo in namažete z olivnim oljem. Vtirate ga, dokler ne boste pod prsti čutili, da se je olje vpilo v kožo.
Olivno olje lahko uporabite tudi za obraz 1 – 2 x na teden zvečer, le za tiste, ki imajo mešano in mastno kožo ne pride v upoštev, ker vam bo pore zamašilo.
Ostanek olja na rokah vtrite v suhe konice las.
Ti tut če nebi nč napisala, a je prou?? Kr tut nisi nč koristnga povedala!
Za drugič da veš – NE pisari, če nimaš kej pametnga za zlapat!! Pa tok si se trudila, pa nč od nč!! Tipična mona![/quote]
Kaj??? In kaj koristnega si ti NAPISALA?? Ker tuki gor pišemo in ne govorimo!! Zgleda ne ločiš razlike med povedanim in napisanim. Ampak to je že druga tema….
Uglavnem jaz sem samo napisala svojo izkušnjo oz. kar vem, da bi lahko bila posledica suhe kože. Če pa bo mamica upoštevala moj nasvet in peljala hči k zdravniku je pa čisto njena odločitev. Jaz vedno rada preberem, poslušam nasvet oz.izkušnje od nekoga.
Nam je dermatologinja napisala recept za kremo, ki ti jo zmesajo v lekarni. V resnici emulzija olja in vode v osnovni lekarniskikremi. Ampak dela pa super.
Drugace pa jo res daj v ne vroco vodo, vodi pa dodaj olje, recimo ognic, mandelj, olivno,… Koza bo ze po kopanju bolj vlazna. Oo jo vzames ven, je ne drgni z brisaco, ampak jo se na mokro kozo zmasiraj z oljem, se bo super voilo, potem pa drzalo cel dan. Tusiranje brez tekocih mil, uporabi le trdo, kjer je pac treba, ali pa oljni sampon.
ZAKAJ k zdravniku?
Si uspela razumet vprašanje, v čem je težava? V suhi koži!
TI o ‘enih’ flekih, o ‘enih’ kremah…….. – JAOO cela znanost! In nič konkretnega.
Čisto lahko ti za suho kožo svetuje farmacevt, prijateljica, sodelavka……Vse iz izkušenj!
NE gremo za vsak drek k zdravniku. Pa pomaga tudi marsikaj naravnega – ne ravno iz lekarne!
Tako da, ti se nauči razumet, kar prebereš!
Podpisana “evo tipična mona”….se ti bo oglasila še ena, pa bova s prejšnjo že dve :)))
Tudi jaz bi svojega otroka peljala k zdravniku, če bi že nekaj časa imel suho kožo. Pa če prebereš je mamica že zamenjala pralni prašek, mehčalec (sigurno po nasvetu prijateljic in sodelavk) in pa kar nekaj krem (verjetno nasvet farmacevta). Pa otroku ni nič boljše. Tako da tudi jaz mislim, da bi bilo punčko dobro peljati k zdravniku, že samo zaradi izgleda kože, testa za alergije,…
In še to…tipične mone NE gremo k zdravniku za vsak drek, ampak če pa neka stvar traja že nekaj časa je pa zdravnika fajn obiskat. Ampak vedno se v vsaki temi najdejo take pametne osebe kot si ti in nikoli nimajo nič pametnega za napisat ampak samo pljuvajo vsakega okoli in okoli.
Hvala vsem za odgovore.
Hci je stara 2 in pol leti,prasek in mehcalec sem zamenjala po svoji presoji ker ze imam starejso hci in vem kako stvar gre,le da pri njej ni bilo nikoli teh težav…Kreme sem tudi zamenjala,ker smo dobili slergijo na eno.Bom se to preizkusila drugace jo peljem k zdravniku….. Hvala se enkrat
Moja hči je imela čisto suhe roke, najprej sem mislila, da ima pač suho kožo, zato sem jo mazala s kremami za roke, olje….v glavnem nič ni pomagalo, prišlo je tako daleč, da ko sem jo namazala, so postale roke čisto rdeče…v glavnem peljala sem jo k pediatru, ki mi je takoj povedal, da je to izsušena koža. Vse kar sem do zdaj uporabljala zanjo sem zmetala v smeti, pa čeprav je bilo vse naravno…Nič več namakanja v bani, samo hitro tuširanje z gelom od A-derme, dobila sem recept za kremo za roke, zmešale so v lekarni, po enem mesecu se je stanje popravilo, potem pa sem kupila kremo za roke od iste firme, kolekcija je na bazi ovsa in težav s kožo ni več. So pa na embalaži modre črte, to je meni svetoval pediater, druga kolekcija ima pa zelene.
Ma res ste mone, dejte se enkrat zadržat pa poskusit odgovorit na vprašanje, če ne bodite pa tiho. Lepo je vprašala za mnenje o suhi koži, ve pa celo znanost delate.
Kot je že Marella rekla, tudi mi imamo težave s kožo, hči ima blago obliko atopičnega dermatitisa in smo po priporočilu dermatiloginje kupili kremo Aderma exomega. Jaz sem ji potem kupila še oljni gel za tuširanje in se je stanje izboljšalo. Namažem jo zjutraj in zvečer in je veliko boljše. Ne umivaj je z raznimi gel in mili ki izsušujejo kožo, sploh otroška mila so en VELIK nateg, kupi oljno milo ali gel v lekarni, tuširaj jo s toplo vodo in ne namakaj je predolgo. Pa mažite in bo bolje 🙂
V lekarni kupiš http://www.lekarnar.com/izdelki/eucerin-ph5-oljna-kopel
http://www.lekarnar.com/izdelki/a-derma-exomega-mleko-400-ml
To mi uporabljamo za atopični dermatitis.