suha koza po rokah
Dober vecer!
Imela bi cisto hitro vprasanje. Hci ima ze kaksna dva tedna po hrbtiscih dlani cisto suho in rdeco kozo, kar smo pripisovali mrazu. Mazali smo z Eucerinom, pocasi je slo na bolje. Zdaj smo pa ravnokar odkrili, da ima taksne “izpuscaje” po obeh rokah do podpazduhe, predvsem na notranji strani pod-in nad-lahti. Drugje nisva opazila tega. Ima sicer precej rdeca lica, ampak spet verjetno od mraza. Ne vem, ali jo srbi ali ne, najbrz pa malo pece, ker je jokala, ko sem jo namazala po rokah.
Malo sem zmedena, ker do zdaj takih tezav sploh nismo imeli. Predvsem ne razumem, zakaj je po celih rokah. Na misel mi prideta samo mraz in alergije.Za alergije ne bi vedela, ali ima kaksno ali ne, ima pa najbrz kar dobro gensko predispozicijo zanje, ker smo po moji strani alergiki/astmatiki skoraj vsi.
Kolikor sem videla na forumu, priporocate Mustello, jo grem zdajle iskati v lekarno, da vidimo, ce bo to kaj zaleglo. Ali predlagate se kaj drugega (potem, ko to ne bo zaleglo:-)?
Hvala in lep vecer/vikend!
Allergia e frigore-alergija na mraz je kar pogosta alergija. Zagotovo je suha, razpokana koža na rokah v zvezi z mrazom. Včasih vidimo celo krvavitve. Priporočamo dobre, mastne zaščitne in negovalne kreme, vsak večer in obvezno pred odhodom na zrak (še posebej je nevarno, če je zraven tudi veter) in seveda tople rokavice.
Zakaj se je izpuščaj razširil na nadlahti, ne morem reči. Poskusite mazati z Mustello, zvčere po kopšanju morda tudi z olivnim oljem. Če ne bo bolje, see you.
Za zimsko zaščito rok je po mojih izkušnjah najboljša krema, sposojena iz veterinarske medicine, imenovana tudi “kravja krema”, Lekaseptal.
http://www2.lek.si/veterina/katalog-izdelkov/zboljsanje_zdr_stanja-lekaseptal.htm
Zvečer namažeš, zjutraj so roke kot žamet. Pred odhodom na mraz tudi.
Oglasite se morda v četrtek zjutraj?
Jejzestana, svoje princeske pa res ne bom mazala z eno kremo za krave :-))))
Hvala za nasvet, bom sla kupit v ponedeljek. Sicer se mi zdi, da gre na bolje (tok tok), lisaji se susijo, res rdec je samo se eden. Ocitno je tudi ne pece vec, ko jo mazemo, ker nima pripomb na postopek. Nimam sicer pojma, od cesa se je to pojavilo, ampak recimo, da je bilo od mraza. Ce ne bo slo nazaj vec kot toliko oz. se spet poslabsa, se bi pa res oglasili.
Hvala in lep preostanek vikenda!
Kravja gor ali dol, je the best:=))))
V lekarnah imajo pogosto tudi veterinarske medicinske izdelke, sicer pa bodo povedali, kje se dobi. Tudi v LJ nimajo v vseh lekarnah, običajno so jo imeli v Centralni lekarni na Prešercu.
Poskusite, škoditi zagotovo ne more.
Spostovana dr.Tanc,
HVALA, HVALA, HVALA 🙂
Moje roke zopet izgledajo kot pred leti. Poskusila sem ze vse mozne kreme, vendar je slo vedno samo na slabse, danes zjutraj pa – juhu! :-))))
Krema se sedaj imenuje Vetaseptal, za nego vimen in rok …
Hvala tudi za vse odgovore, ki jih pisete, saj ob bolezni hcere odreagiram precej bolj samozavestno, ker si z vasimi odgovori gradim bazo znanja, in tako precej eliminiram paniko 🙂
P.S. Mogoce veste se za kaksno kremo, ki bi enak ucinek dosegla tudi na obrazu? ;-))))
Tale kravja krema je res odlična, za obraz pa še nisem našla kaj podobnega:=)
:=)) Uporaba v humani medicini je nekak stranski učinek:=)))) Deluje pa in sestavine so super.