Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija suha koža

suha koža

Pozdravljena Tanč,

pišem vam,ker bi resnično želela še vaše mnenje glede suhe kože na ličkah,ki se je nikakor ne znebimo. sinek,star je dve leti, ima že več kot mesec dni na obeh ličkah zelo suho kožo,izgleda kot kakšen večji mozolj,ampak je koža notri zelo suha,tako da se je začela luščiti,na obeh straneh ima takšna dva rdeča kroga s suho kožo(upam,da sem vsaj nekako opisala). Najprej sem mu mazala z ribjim mazilom in s kremo proti mrazu in vetru,kadar smo šli ven,ker pa stanje ni bilo nič bolje sem ga peljala k zdravnici,ki nam je predpisala mazilo tobrex. po enem tednu stanje ni bilo nič boljše zato sva šla zopet na pregled in je dobil mazilo z 10% olivnim oljem v belomasi. zdaj ga že nekaj dni mažem s to kremo in stanje se nič ne izboljšuje,pa še srbi ga tako da se praska in na eni strani skoraj do krvi. ali bi se moralo po tem mazilu stanje že izboljšati ali bi bilo bolje,da ga peljem k dermatologu? res ne vem več kaj naj naredim saj se že vse skupaj zelo dolgo vleče in mu nič ne pomaga,se mi zdi da je vedno slabše.

Hvala za vaš nasvet in lep pozdrav!

Zelo srbeče so lahko glivične spremembe (pa bi bilo čudno, da so samo na tem mestu), predvsem pa atopične kožne spremembe. Svetovala bi uporabo kortikosteroidnega mazila (Elocom, Advantan, Locoidon) 2x dnevno nekaj dni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

sej se ne praska zelo veliko,ravno toliko da ni pijetno in ker je koža suha in se že malo lušči kar hitro pride do krvi. vsake toliko se malo pokraspa. mislim,da alergije na hrano tui nima,ker nismo na jedilniku nič spreminjali in tudi nikjer drugje po telesu nima kakšnih izpuščajev.
a ta krema z olivnim oljem v belobazi mislite,da ni najbolje? zakaj se sploh uporablja,samo za zdravitev suhe kože?
smo bolj iz malega mesta in imamo pediatrinjo,ki je vbistvu splošna zdravnica in mogoče nima največ izkušenj pri takšnih stvareh.
govorila mi je pa o nekih hormonskih kremah,ki tanjšajo kožo in da teh zaenkrat še nebi oizkušala,ali so te kreme,ki ste jih vi naštela mogoče te kreme,ki vsebujejo hormone?

Olivno olje v belobazi je negovalna krema, ki ne vsebuje nobenih zdravilnih učinkovin, namenjena je negi že pozdravljene kožne spremembe. Točno to kremo, ki pri dolgotrajni (večmesečni neprekinjeni) ravi povzroča tanjšanje kože vam svetujem, ker bo koža v 3-4 dneh izboljšana. Stranske učinke pa ima ta krema pri nekritični večmesečni neprekinjeni uporabi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljena Tanč,

zopet vas prosim za nasvet glede suhe kože na ličkih.
od takrat,ko sem vam nazadnje pisala se ni stanje nič kaj izboljšalo,mazala sem ga 3 na dan z mazilom,ki vsebuje 10%olivnega olja v belomasi. ker pa vse to traja že dva meseca sem šla k zdravnici in jo prosila za kremo Elocom,ki mi jo nekako ni najraje predpisala. rekla mi je,da naj jo uporabljava samo 2 dni in dvakrat dnevno. danes je drugi dan in stanje ni nič kaj boljše,ali še nadaljujem z mazanjem? koliko časa ga lahko naveč mažem z elocomom? ali mislite,da bi bil potreben obisk pri dermatologu,če ta kremica ne bo pomagala?

Hvala Vam za pomoč in lepe pozdrave!

Karla

Samo po dveh dneh mazanja ne more priti do kakšnih posebno vidnih učinkov. Mažite 2x dnevno 3-4 dni, v tem času pa bi moralo biti vidno izboljšanje.
Dermatologi so zadnje čase prav hudi na zdravnike, ki v neki pretirani skrbi pri uporabi kortikosteroidov močno pretiravajo in svetujejo premalo in prekratko zdravljenje. Če boste mazali tudi en ali dvatedna, ne boste naredili škode, saj le dolgotrajna in neprekinjena uporaba povzroča razbarvanje in tanjšanje kože.

New Report

Close