Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija suha koža 2-letnice

suha koža 2-letnice

Imamo 2-letno deklico, ki je to zimo prvič dobila po ličkih suho kožo. Izgleda, kod da jo mrzel ali suh zrak tako razdraži, da se po licu nevede popraska in kljub temu, da ima nohtke postrižene im aže dober mesec po ličkih praske. Koža po licih je ve včasih rdeča (razdražena), večino časa pa je po izgledu normalno do suha.

Ta teden pa je dobila tudi rdečo ritko, izgleda, da jo tudi srbi, saj so po ritnicah tudi praske. Tudi rita izgleda suha.

Kaj mi priporočate? Katero kremo naj uporabljam?

Lep pozdrav, Teja

Pozdravljeni!

Kreme, ki jih lahko poskusite ne da bi s tem posebno škodovali so: Bepanthen, Dermalibour, Trixera……

V kolikor z eno od teh ne uspete izboljšati stanja, bo potreben pregled pri zdravniku.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Sem mamica 3 letnega otroka z diagnozo AD. Prosim vas za pojasnilo sledečega:
Testiranje na dermatološki kliniki pri 9 mes BP, kožno testiranje pri alergologu pri 2 letih BP, testiranje na dermatološki pred 2 mesecema pa: spec. IgE mleko, jajca, pelodi…. neg, cel. IgE povečan za starost (148). Test blata, žrela, nekatere bakterije-vse neg. Otrok ima srbeče kožne spremembe po celem telesu, zato je bil tudi sprejet na dermatološko kliniko do izboljšanja. Na alergološke krvne test še čakamo.Moje vprašanje je:
Ali cel. IgE velja le za prehranske in vdihane alergene? Po moji presoji nekaj od tega otroku ne paše (povečan cel. IgE,), vendar to ni nobeden od že testiranih spec. IgE-jev? Kaj v takšnem primeru?
Ali je otrok lahko alergičen na mleko, vendar je IgE na mleko negativen? Mi sumimo prav mleko in mlečne izdelke. Kaj nam pove laktozna intoleranca (ali je lahko pozitivna, krvni test spec. IgE na mleko pa je negativen)?
Ker me ta vprašanja zelo obremenujejo, kontrolo pri dermatologu pa imamo šele konec meseca vas prosim za pojasnilo.

Najlepša hvala!
Petra

Pozdrav!

Celokupni IgE, ki so povečani, pomenijo, da je nekdo atopik-alergik, nič drugega.
Negativni testi še ne pomenijo, da nima nekdo alergije, včasih so nezanesljivi, v tem primeru, če sami opažate, da škoduje mleko, se ga izogibajte!
Intoleranca pomeni neprenašanje in ni isto kot alergija!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close