Zdravo,
kvas je odličen kot vir B vitaminov, jaz ga jemljem predvsem zato, da nimam mozoljev, kar posušijo se, pa tudi sicer povečuje odpornost in daje več energije. Celo bele lise na nohtih so začele izginjati. Dober je tudi za lase. Zakaj pivski? Pekovski kvas so žive celice in če jih kar poješ, ti v želodcu zavrejo (delijo se dalje, saj je tam toplo, kislina ponavadi ni dovolj močna). Ne samo, da imaš slab občutek v želodcu ampak tudi tak kvas ni koristen, ker porablja tvoje zaloge snovi ne da bi ti jih kaj dosti dal. Suhi pivski kvas pa je posušen (liofiliziran) (celice niso več žive) in ne dela težav v želodcu poleg tega vsebuje še veliko enega od mineralov, ki uravnava presnovo sladkorjev (pozabila sem katerega), ki ga pekovski kvas nima ali zelo malo. Zelo koristno za diabetike. Edina slaba stvar je, da ima sam slab (grenek) okus. Kot so že rekli drugi, zmešaj ga v kaj drugega. Jaz ga raztopim v vodi in včasih zraven vržem še C vit. tableto. Menda ga lahko daš tudi v jogurt.
Toliko na kratko.
lp Miry