Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Suh kaselj

Suh kaselj

Pozdravljeni,

Ze vec, kot 4 tedne imam probleme s suhim kasljem. Kaselj se pojavlja v napadih, kar naenkrat me zelo zascemi v grlu in ne morem ustaviti refleksa istocasno pa mi zacne tect iz oci. Vsakic me zascemi na drugem delu grla, trenutno je na levi strani.

Vcasih mi zgine za kaksen teden in se nato ponovno pojavi. Najhuje je ponoci, cez dan vcasih sploh ne kasljam. Ponoci se mi kdaj tudi naredi, da mi ko kasljam postane slabo in potem imam nekaksen obcutek tekocine v grlu. Zaradi tega zelo slabo spim ze kaksen mesec in me zelo obremenjuje.

Nisem bolna, pocutim se dobro. Grlo me ne boli, nimam tezav z dihanjem ali poziranjem. Strah me je, da bi lahko bil kaksen rak na grlu? Stara sem 30 let in nekadilka, sem pa bila kot otrok vec let pasivna kadilka, ker so starsi kadili.

Hvala za vas odgovor ze vnaprej in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

nočni kašelj je znak bronhialne hiperreaktivnosti, z drugimi besedami – astme. Morda gre za začasno stanje po virusni okužni dihal, saj so virusi poškodovali sluznico in je ta zato tako občutljiva na suh in mrzel zrak itd. Težave lahko trajajo še 3 mesece po okužbi.

Pomaga vroča tekočina, gretje prsnega koša , vlaženje zraka. Če boido težave vztrajale več kot 3 mesece, priporočam pregled pri pulmologu zaradi možne astme.

Pri boleznih grla je običajno spremenjen glas, česar pa ne navajate.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close