Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina SUDOKOV SINDROM

SUDOKOV SINDROM

Pozdravljeni!
Pred tremi tedni sem imela operacijski poseg in sicer so mi kirurško odstranili zelo velik stržen iz podplata. Sedaj pa ne morem premikati prstov na nogah in pa tudi noga mi zelo oteka. Sploh pa na nogo ne morem stopiti, ker že ob malem dotiku zelo boli, noga je na otip hladnejša. Na kirurgiji so mi dejali, da gre najverjetneje za sudokov sindrom. Zanima me kaj to pomeni in kako dolgo traja zdravljenje, oziroma kako dolgo ne bom stopila na nogo?
Hvala

Spoštovani!

Gre za neugodno stanje, ki ga povezujejo z neaktivnostjo zaradi imobilizacije, lahko tudi lokalnim vnetje, ki ima za posledico opisane znake. Kaj velikega ne morete ukreniti, le čakati na izboljšanje, ki pa je nepredvidljivo in navadno traja kar lep čas.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!
Hvala lepa za vaš odgovor. Bi vas pa še nekaj vprašala. Glede na to, da sem imela to operacijo stržena avgusta in do sedaj sem imela že vrsto fizioterapij, napredka ni nobenega. A še vedno ne morem stopiti na celo nogo in še vedno ne morem premikati prstov na nogah- so popolnoma negibljivi ob velikem naporu mi pa še noga zateka.. Na pregledih, ki jih imam v bolnici so mi kar naprej govorili, da moram samo razgibavat, in da to je to, naj se oglasim po potrebi. Ne vem kaj so s tem mislili . ali je to za njih konec zdravljenja?? Vem samo to, da pred operacijo sem še lahko stopila na nogo in migala s prsti — po operaciji pa nič več. Imam pa tudi probleme, kajti sem zaposlena in delam osem ur stoječe delo, jaz pa niti na celo nogo ne morem stopiti, in glede na to da so mi v bolnici napisali kontrola po potrebi in čim več obremenjevati nogo, mi komisija ne bo več podaljšala bolniškega staleža. Kaj narediti, ker bolj ko razgibavam, bolj je boleče ( bolečina je grozna in to na mestu , kjer so mi odstranili stržen- čutim jo prav pri kosti) in nikakor ne prestavim prstov na nogi.

Lp

Spoštovani!

Bojim se, da vam ne znam nič bolje svetovati, kot so vam v bolnišnici. Ta bolezen ja zelo neugodna.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close