Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Subvencije EKO SKLAD bodo pošle…

Subvencije EKO SKLAD bodo pošle…

bi te pa ob tej priliki prosila da navedeš katere stvari so napačno zapisane v tej temi. no, katera polovica.

kaj zdej to pomeni

mi smo dobili predračun 03.05. ga plačali 50 % cca 11.05.2010

se pravi da bom morala 21.05. oddati vlogo z predračunom

okna pridejo montirat baje med 14-20 junijem?

prosim za pomoč…

sicer razpis bo 21.05.2010 ma zdej te ustne informacije so naredilo zmedo?

cstelaa: naj ti cookie odgovori, ker očitno več ve kot je javno znano.

mimogrede: ti boš dala vlogo normalno zdaj ,ko bo objavljen razpis. do takrat, ko boš okna vgrajevala, boš že imela odobreno / zavrnjeno. pomembno je, da končni račun ni izstavljen prej. ampak po cookiino je itak vseeno, ker se bodo obravnavale vloge tudi za nazaj. 🙂

avtomatično ne moreš bit zavenjen, ker lahko komisija ve, da si že vgradil okna, samo tako, da pride na kraj zločina. tega pa ne delajo. 🙂 še.

jaz sem vse poslikala sem pogledala star razpis kjer piše da je potrebno priložit slike in obvezno številko ulice, hiše, naselja..

potrdilo o plačilu in predračun..

Stelaaa, ti boš izvisela, če imajo tvoja okna Uw>1,2 W/m2K. Ker ne boš mogla dokazati, da so bila vgrajena pred 21.5., bo zate veljala omenjena meja. Za naložbe zaključene do 21.5.2010 bo možno prejeti subvencijo za okna Uw<1,3 W/m2K.

Natanko to je razlog, da sem vsakomur, ki je zadnje pol leta spraševal za okna povedal, da če ga zanimajo subvencije, naj počaka na razpis, ko bodo znana pravila. Ker se nekaterim kupcem tako neverjetno mudi (tega itak ne štekam, razumem pa sicer, da so nestrpni ponudniki), da so igrali ‘na pamet’, bodo zdaj ‘nagrajeni’ z izpadom iz igre. Žal. Pravila obstajajo in kdor jih krši (pa magari nenamerno), je kaznovan. Država finančne spodbude da upravičencem, ki imajo veljavni sklep o dodelitvi. Kdor ga (še) nima, se ga pa nadeja ali ga še pričakuje, naj se zaveda, da tvega, da še vedno obstaja (lahko sicer majhna) možnost, da mu država ukrepa iz tega ali onega razloga ne odobri. Kdor torej na vsak način želi biti prepričan v pridobitev državnih sredstev, naj se drži pravil in počaka na odobritveni sklep!!! Kot rečeno z vidika investitorja ne vidim prav nobenega razloga, zakaj ga ne bi počakal!?

Rajko jaz na žalost nične hitim zaradi eko subvencije!.Okna moramo nujno menjati ker je letos pihaloče ste aliniste slišali do 200 km/h. In se za to odločam in raziskujem že nekaj časa pa ne zaradi eko sklada temveč zaradi zaradisame poneudbe na tržišču in samih +oz- montaže.

Moja okna bodo od inoterma in skupna toplotna izolacija Uw ne preseka 1,2 niti 1,3 ampak je 0,99 oz.1.Podtke sm že zgoraj tolikokrat navedla da jih zdej ne bom vpisovala.

sem pa če sem hotela potrditi naročilo plačati 50 % avansa in jih zdej čakam da bodo okrog 20.06. montirali. Zaključek nalože oz. infecsticije pričakujem 20.06.2010.

Zdej bi pa prosila še enkrat za obrazložitev ker ne razumem “da bom izvisela”

Sem pa stara lesena okna poslikala, da bom imela dokaz da sem resnično zamenjala okna.
staro so lesena kar je razv idno iz slike in nova bodo plastična s trojno zasteklitvijo Uw 0,99,
zdej pa nič več ne razumem. (ja mogoče nisem napisala stara lesena okna poslikala, ‘)

ups ups

se oproščam okna bodo proizvajalca Internorm

stelaa: so pri internormu upoštevali lego tvoje stavbe?

trpežnost pri obremenitvah z vetrom SIST EN 12210 za vipavsko dolino je primeren recimo C (5 je najvišja obremenitev, C pa pomeni pod koliko se je med preizkušanjem element ukrivil 1/300 je C). v vipavi je na določenih mestih tudi najvišja kategorija 5 premalo, alternativa so .. kaj vem, alu okna najbrž, ki so veliko bolj trdna od pvcja.

katarina 73 hvala za v naprej in za nazaj!

okna so plastična ; znotran in zunaj + plus aluminijasta obloga na zunanji strani

piše.. klasifikacija za dodatne pritiske po EN 13115
krlio št.1 odgovarja razredu 4.

kaj je C 5 ?

Znano je, da Eko sklad projekt spodbujanja ukrepov povečanja energetske učinkovitosti vodi v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku. To pomeni, da objavi poziv, sledi vloga občana in njeno vsebinsko vrednotenje na Eko skladu in na podlagi vrednotenja sledi rezultat – odobren sklep oz. pogodba o dodelitvi nepovratnih sredstev (oz. poziv k dopolnitvi v primeru nepopolne vloge). Potem šele sledi izvedba odobrenih (!) del, po njej zahtevek občana na podlagi sklepa/pogodbe in končno izplačilo finančnih sredstev države občanu. Pravila niso nova in so znana (?), jasna in (vsaj meni) logična. Z njimi se zlahka 100% prepreči, da bi se komu zgodilo, da bi ‘šel na pamet’ v izvedbo in računal na subvencijo, potem pa denarja iz tega ali onega razloga ne bi dobil. Kdor se drži pravil, ne tvega ničesar, saj mu ni treba plačati še niti 1 €, pa že ima v rokah veljaven sklep o dodelitvi sredstev oz. njihovi rezervaciji pri Eko skladu. Tako preprosto, da večina ne šteka! Kdor pa dela drugače (tipično je predvsem prehitevanje sklepa z izvedbo, ki ga nikakor ne morem razumeti, saj je praviloma le v interesu ponudnikov) pa tvega, da dobi zavrnjen sklep. Poznam več takih primerov…
Tvoj primer sicer izpolnjuje tehnične kriterije razpisa, ampak še vedno se ti lahko zgodi, da ‘padeš skozi’, če boš napak postopala. Primer: oddaš popolno vlogo na razpisu za še neizveden ukrep. Eko sklad jo pregleda in pred izdajo sklepa preveri dejansko situacijo na terenu oz. objektu (tudi to se v nasprotju z mnenjem večine v resnici lahko zgodi) in ugotovi, da so okna že vgrajena in ti zavrne vlogo, ker ni v skladu z razpisom, saj je ukrep že izveden. Ti pa si v vlogi podpisala, da ni in tudi kandidirala na razpisu, ki je namenjen še neizvedenim ukrepom. Eko sklad se bo pri tem birokratsko zelo jasno držal pravil, ti pa si lahko svoje slike starih oken in dokazila, da so okna vgrajena šele teden dni, samo še zatakneš za klobuk in žvižgaš… Nasvet: še danes oddaj dokumentacijo (da boš čim prej na vrsti in boš med prvimi dobila odgovor) in potem z izvedbo čakaj na odobritev!

meni so pravila jasna.

noben problem mi ni zamik montaže namesto 20. bodo montirali po prejemu sklepa… in itk račun bo prišel po montaži …ter preostanek plačila pa tudi (ma če sem hotela pitrditi naročilo sem morala plačati avans, kar je po vseh reglcih čisto normalno, saj le tako izkažeš resnost naročila)
rajko hvala za pomoč
———-
zgleda da niti tisti od lani niso izviseli
——-
Sporočilo medijem
EKO SKLAD, SLOVENSKI OKOLJSKI JAVNI SKLAD BO V TEM MESECU
PRIČEL Z DODELJEVANJEM NEPOVRATNIH FINANČNIH SPODBUD
OBČANOM ZA NALOŽBE RABE OBNOVLJIVIH VIROV ENERGIJE IN VEČJE
ENERGIJSKE UČINKOVITOSTI STANOVANJSKIH STAVB

Eko sklad bo najpozneje v roku 90 dni po prejemu popolne vloge odločil o vlagateljevi
pravici do nepovratne finančne spodbude z odločbo, na podlagi katere bo s prejemnikom
spodbude sklenjena pisna pogodba o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude.
Izplačilo nepovratne finančne spodbude se izvede v tridesetih dneh po prejemu dokazil o
pravočasnem in pravilnem zaključku naložbe
.

Vlada Republike Slovenije je 13. maja potrdila letošnji Program dodeljevanja nepovratnih
finančnih spodbud občanom za izboljšanje energetske učinkovitosti z namenom doseganja
prihrankov energije v letu 2010. Na podlagi tega programa bo Eko sklad 21. maja objavil tri
javne pozive za dodeljevanje nepovratnih sredstev občanom v skupni vrednosti 18 mio EUR
za različne naložbe rabe obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije v stanovanjskih
stavbah.

povzetek
1.
Letošnji osrednji javni poziv za nepovratne finančne spodbude 4SUB-OB10 je namenjen
občanom, ki bodo v ali na stanovanjskih stavbah izvajali enega ali več od v nadaljevanju
navedenih desetih ukrepov, pri čemer morajo pred izvedbo vložiti ustrezno vlogo za
pridobitev nepovratne finančne spodbude. Spodbude so namenjene za naslednje ukrepe:
– vgradnja solarnega ogrevalnega sistema za pripravo sanitarne tople vode in/
2.

Javni poziv 3SUB-OB10 je namenjen občanom, ki so že izvedli katerega od štirih ukrepov, ki
so bili predmet spodbujanja v letu 2009, v času od zaključka lanskoletnega javnega razpisa
dne 9. oktobra 2009, in do objave letošnjih javnih pozivov, torej do 21. 5. 2010. Nepovratna
sredstva bodo lahko dodeljena
– za nakup in vgradnjo solarnih ogrevalnih sistemov,
– kotlov na lesno biomaso,
– ter toplotno izolacijo fasad in
– zamenjavo zunanjega stavbnega pohištva pri obnovi obstoječih stanovanjskih stavb.

Pogoji in kriteriji za pridobitev nepovratne finančne
spodbude ter višina nepovratnih finančnih spodbud za posamezne ukrepe ostajajo enaki, kot
so bili lani
. Za te ukrepe bo razpisanih 2,5 mio EUR sredstev, trajanje tega javnega poziva pa
bo omejeno do 31. julija 2010.

Stella, glede na to, kakšna okna ste izbrali, se ne bi bala. Trislojna okna niso problem.
Dejstvo je, da je dovolj, da pred začetkom del oddate vlogo, delati lahko začnete takoj po oddaji vloge na pošto (pogoj so nujno fotografije vseh oken, ki jih boste menjali, glede tega ful opozarjajo, ostalo se da dopolnit naknadno). V tem času, ko se itak že vse dela, je to precej problematično, saj ljudje ne morejo pač čakat dva meseca na sklep. Mislim, da je takih primerov malo morje. Ampak, kot pravim, najbolje preveriti na Eko skladu, meni so vse razložili.
Katarina 73, glede toplotne prevodnosti drži, da velja vrednost 1,24 W/m2K in na seznamu, ki ga je Eko sklad objavil na spletni strani, boste našli tudi okna, ki so nad 1,20! Pazite, na tehničnih dokazilih so podatki zelo pogosto zaokroženi na dve mesti (tako imate navedeno tudi v tistem odstavku), malo kje so izračunu narejeni na dve decimalni mesti natančno. No, in kakor vem, se 1,24 zaokroži na 1,2. Simpl, ampak tudi zelooo zoprno, ker bo to zavedlo marsikoga, od izvajalcev do vlagateljev.

cookie: dejstvo je, da na tehnični izjavi – izračunu toplotne prevodnosti, vsakdo lahko izračuna točno prevodnost na dve decimalki natančno. če se le potrudi, seveda. je pa seznam okne že zunaj, kar pomeni, da lahko navalimo na ekosklad.

mimogrede: nisi mi odgovorila kateri podatki so napačni.

brez veze pravila EKO sklada !
Kaj je EKO sklad? Je vladni privesek-financira ga vlada-zakaj ga financira-zato, da volilci, državljani z njeno pomočjo zmanjšajo onesnaževanje okolja IN ČISTO ZARADI NIČ DRUGEGA !!!
Kdaj boste zamenjali okna 19.maja, ali 20 junija, ali 24 avgusta-VEDNO BOSTE Z ZAMNEJAVO DOBRIH OKEN ZMANJŠALI PORABO GORIVA…in to je NAJVAŽNEJŠE.
Vlada pa naj gre v tri krasne, če bo picajzlasta in bo npr. STELI rekla da ji ne bodo pomagali, ker je okna vgradila 2 dni prej kot je rekla vlada da jih lahko-BAJ GRE VLADA V RIT IN NAJ GLOBOKO DIHA !!!
Meni je EKO sklad povrnil denar za zamenjavo peči za 1 leto za nazaj, peč sem zamenjal 2008, denar pa so mi dali 2009.

Najprej je dobro vedeti, kje sploh denar za subvencije… in ne, tokrat se denar ne dobi na vladi, čeprav so se ravno oni nekam blazno hvalili glede tega. OK, lahko rečemo, da so nekaj posredno le imeli vmes. Link http://www.uradni-list.si/1/content?id=95773
Katarina, oprosti, sploh nisem utegnila še enkrat pregledat in poudarit, kaj je res in kaj ne. Upam, da si stvari preverila na Eko skladu tudi kar se tiče vlog. Bistvene stvari, ki so pomembne, sm že napisala. Sm ti že omenila glede toplotne prehodnosti, ostalo tebi osebno nimam kaj rečt, kr si vse korektno napisala. Glede drugih, ne vem, če se je sploh smiselno vtikati.
Razpis je itak razdeljen v dva dela, ne? Se pravi, en razpis velja za izvedene naložbe od 9. 10. 2009 do 21. maja 2010. Drug del velja za naložbe, ki še niso izvedene, kar pomeni, da se najprej odda vlogo in se dela naknadno (ni nujno, da se čaka na odločbo, razen če želite imet zagarantirana sredstva). Tukaj pa so pomembni datumi in stalno poudarjajo, da mora biti datum oddaje vloge PRED datumom IZVEDBE del. Ne plačila, avansi, podpisane pogodbe, ampak IZVEDBA DEL! Ta datum vam pač zagarantira denar ali pa se zaradi tega lahko od subvencije poslovite.

no jaz sem jo oddala
Sicer sem vse dvakrat preverila in priložila slike zdej bom pa čakala…kje sem ga kaj polomila
Okna bodo junija in že komaj čakam, le če pomislim na monterje me kar zmrazi, ma moram biti optimist. Se pa tudi veselim (no iskreno rečeno pomladi in poletja ) zime… (:) ko bo zunaj pihalo in drevesa premetavalo mi pa bomo končno na toplem in brez žvižganja….Vsaj upam.

katarina 73

in vse ostale obveščam
da sem že prejela odločbo o dodolitvi eko sredstev+ 2izvoda pogodbe, ki sem jih podpisala in danes poslala nazaj na eko sklad.

tako da so hitri če imaš vse kot zahtevajo.

sedaj pa čakam še okna in “monterje”-ter 30 dni po končanju del pošljem dokazila kot so zahtevali, ponovno vso dokumentacijo in fotografije oken. ter potem nakažejo sredstva.

lp
stelaaaa

STELAAA, koliko časa po oddaji vloge si prejela odločbo oz. sklep?

Hvala in lp

a sem prepozna če ta teden oddam vlogo za subvencijo???
Kako pa je z lastništvom, namreč lastnik nepremičnine katero midva sedaj obnavljava (in bova po obnovi tam stanovala) sta tast in tašča. A smo v tem primeru upravičeni do subvncije??

hvala, lp

oddala24.05.-2010
prejela odločbo11.06.2010

pravi naslov za informacije:
http://www.eko.sklad.si
.

New Report

Close