Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Subvencija najemnine za stanovanje

Subvencija najemnine za stanovanje

Smo pet članska družina. Prijavili smo se na razpis za neprofitna stanovanja, vendar ga enostavno nismo dobili, ker jih v naši občini ni na razpolago.
Seda smo najemniki v zasebni hiši.
Zanima me, če država subvencionira najemne stroške tudi v primeru, če si v zasebnem stanovanju in kakšen je postopek.

Hvala!

Žal nimam podatkov, da bi bila takšna subvencija možna, vendar bi vam predlagal, da to preverite na svojem centru za socialno delo.

Če boste izvedeli kaj koristnega tudi za druge, napišite tukaj.

Nekater občine – županov oddelek subvencionira profitno najemnino, vendar pa je povprečni znesek skupnih prihodkov na člana, po katerem ti pripada pomoč občine zelo, zelo majhen. Iz izkušenj ti svetujem, da se naročiš na pogovor pri županu občine, če ni stanovanj, ti lahko pomagajo pri najemnini!

Veliko sreče!

Obema hvala za odgovor. Ja, sem se pozanimala in se subvencionarija tudi najemnina pri zasebnih stanovanjih. Sicer smo pet članska dužina, vendar sva oba z možem zaposlena in mislim, da so možnosti zelo majhne.
Že delam v tej smeri, torej bom videla, če imamo kaj možnosti, pa se oglasim tudi ostalim.Morda in upam da še še komu pomagam.

LP

Suzana

Tudi jas imam enak problem le da sem že dobila odgovor iz občine kjer sem zaprosila za subvencijo in tudi iz centra za socijalo.Povsod je odgovor enak Niste opravičeni do pomoči (kakršne koli oblike).Čeprav sem sama z štirimi otroki.IMAM preveč dohodka na družinskega člana.Ne vem kako računajo,ampak mislim da moramo zapret usta in tudi vse ostalo da bomo lahko plačevali vse položnice(nekateri).Tisti ki ima že tako vsega zadosti povsod dobi tudi olajšavo.Poznam primer ko se mož in žena vsak s svojem novejšim avtom vozita imata kupljeno stanovanje,vrtec za otroka imata pa skoraj zaston.mislim da je država skregana z logiko po eni strani želijo da imamo otroke po drugi strani pa ko prosiš za morebitno pomoč pa povsod padeš skoz to njihovo rešeto

New Report

Close