Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Substitol – odtegnitveni simptomi

Substitol – odtegnitveni simptomi

Substitol – slow-release morphin – nadomestilo metadona, ki naj bi imelo večjo uspešnost – jemljem že 2 leti. Sedaj sem na dozi dveh 200mg kapsul in bi se rad znebil te odvisnosti.

Seveda misim vsak teden zmanjševati dozo in me najbolj zanima, koliko časa traja kriza, ko prenehaš z jemanjem.

Rad bi prebral tudi izkušnje morebitnih drugih uporabnikov tega foruma, ki so jemali ali pa še vedno jemljejo Substitol.

Jaz ne jemljem substitol, vendar jemjlem novo zdravilo, ki je na našem tržišč šele par mesecev, Imenuje se SUBOXAN IN NE VSEBUJEN NOBENE PREPOVEDANE SUBSTANCE OD MORFIJA NAPREJ. če jemlješ to zdravilo, te kmalu mine volje do heroina, tramala, pomirjeval…. ker le te ne primejo več.To zddravilo predpisujejo tistin, ki nismo dosti— bili notri…, a vseeno, Nočem sebe opravičevati za to početju, niti da me je kdo silil, odvračali so mi, saj če en dan nisem imela odmerkla sem imela hudo, hudo krizo, ki jo ne privoščin nikomur. Takrat se počutiš kot žival, in če se vsega hudoga spomnim nebi vzela in upam, da ne bom nikoli več. S heroinom sem začele dokaj pozno, Takrat sem bila stara 43 let in sem nepričakovano zanosila svojega prvega, dolgo časa tako težko pričakovanega otroka.Imela sem težko nosečnost, veselje je bilo mnogo večje. A USODA je hotela drugače. S sedmimi meseci sem rodila dečka,, ki je 8 dan umrl v KC v Ljubljani.Ne morem napisati takšne muke sem ta večer doživljala, kot da se je vse zaklelo proti meni. Mož je šel zjutraj na pot, na dolgo pot v Ćrno goro v Bar po taščo, jaz sem ostala doma brez prevoza — stanujem 5 km iz Bleda— z rotwailerjem in muci in čeprav je mož vedel, da imam težave, da krvavim, me je pustil samo.Nedgovorno od njega, še bolj pa od ginekologa, ki me ni imel v bolnišnici, saj sem krvavela 2 x na teden po dve plenici,,,,, Hudo mi je ko to pišem, pa vendar upam, da bo kdo prebral, si ustvaril svoje mnenje, meni pa bo lažje.
Kot ponavadi so se krvavitve začeli po 22 uri, vendar tokrat so bile prisotne moćne bolečine, jaz pa rojevala prvič, vse me je prehitelo, tako tečaji za mame, kot ostale informacij pri lažjih porodih…Mislim, da sem vse nahjuhše dala skozi že doma, saj mi je ob dveh ponoči odekla voda.Ne morem vam opisati kakšne muke so to bile, kri je lila, jaz sem se plazila po stopnicah, zraven se zaletavala v omaricei n vse je letelo vsevprek,,,,,Ko sem se ua silo oblekla in se zopet skobacala iz najinega stanovanja po stopnicah do taščinega je bila ura točno 10 do 7 ure zjutraj, ko sem le uspela preklicati reševalce in nikoli ne bom pozabila zdravnika in tehnika, ki sta takoj vedela za kaj gre. IN jaz grem rodit, takrat sem še lako nodila, sem želela na vrtu ujeti muca.Šele takrat me je zdravnik opozoril, da bom vsak čas rodila in naj se vležem- Šele takrat so mi odpovedale noge, popadki so bili na manj kot dve mniuti in ko smo prišli na JESENICE vem, da sem rodila čez 3 minute in dojenček je bil takoj odpeljan s helikopterjem. Naj na koncu povem, da sem po treh urah padla v komo, zaradi nenehnega krvavenje— tudi do so za vse krivi zdravniki, vsi so govorili da se lušči maternica, zakaj pa se, pa ni nihče znal odgovoriti. Morala bi vso nosečnost ležati, saj nisem bila več mlada mamica in bi bolje morali skreti zame.Ko sem nekako to prebolela in ko mi je 8 dan umrl otroček se je zame podrl svet. Kaj vse je bilo ve le mama, ki je to bolečino prizkusila, z njo živela, se obtoževala……

In zakaj pišem vse to. Takrat so so začeli živčni napadi, od slabosti, grozne tesnobe v prish, driske in na koncu bruhanje žolča, ki je včasih trajalo do 5 dni in še toliko, da sem prišl k sebi, mi je kolega svetoval naj poizkusim heroin. IN KOT BI ODREZAL. BILA SEM ZDRAVA. POLNA ENERGIJE, BOLEZEN SE JE VRAČALA NA MESEC, VČASIH DVA IN HEROIN JE BIL ZDRAVILO. to je vedel tudi jo mož, saj mi ga je hodil kupovat, saj me je videl, sj sama nisem mogla narediti dva korakao do stranišča- In počasi sem to počela zlorabljati. Ne vem ali sem malo ali preveč, do ve- Začele so se hude krize in trdno sem se odločila za to, saj je s tem trpea vsa oja družina, ekateri so me pomilovali, več je bilo tistih, ki so me osojali. Potem sev izvedela za SUBOCON in sedaj tretji mesec pijem tableto na dan, vendar bom začela zniževati. Zaenkrat nimam novih napaeov in to mi je najlepše. Po SUBOXONU se ne počutim nič druače, nima nobnega učinka, in tako lahko zraven jemlješ vse mogoče. ni učinka, to je tisti zaviralec.Včasih meše prime sla po prepovedanem…. koga pa ne—- a ker vem, da ne bo nobenga učinka, kveen velika kriza se premislim. Mislim, da sem na dobti poti.če se vam bm znova oglasila, vam om povedala kakšno izkušnjo, v nasprotnem sem se končno sščistila.In lahko bom rekla KONČNO MI JE USPELO. NE TOLIKO ZASE, VEČ ZA DRUŽINA, ZA MOŽA, KI SO ME VDNO STALI OB STRANI IN MI POMAGALI IN SITUACIJE, ČEPRAV VEM, DA JIM ŠE ZDALEČ NI BILO LEPO OB MENI V TEH KRIZNIH ČASIH. dosti sem napisala, mogoče ga boste mnogi prebrai z zanimanjem, mi dali kakšen nasvet .. teh ni nikoli premalo.Npaisal vam bom moj e malil naslov, čeprav mislim, da je že napisan in pričakujem vaše odzive in vaše težke zgodbe, skozi to razdobje v življenju marsikaterega človeka. No naj končam, saj sem dolgovezila, a to je del mojega življenja,ki ga jaz in moja družine mislim da. ne bomo mogli nikli pozabiti. Prisrče pozdrav Lilijana
[email protected]

“Jaz ne jemljem substitol, vendar jemjlem novo zdravilo, ki je na našem tržišč šele par mesecev, Imenuje se SUBOXAN IN NE VSEBUJEN NOBENE PREPOVEDANE SUBSTANCE OD MORFIJA NAPREJ.”

To zdravilo je Suboxone, buprenorphine + naloxon. Ni novo, na našem tržišču je že dlje časa, v nekaterih državah ga namesto metadona uporabljajo že od 1980ih.

Predvsem pa ne drži, da suboxone ne vsebuje nobene “prepovedane substance od morfija naprej”. Bupe je polsintetični opiat, delni in mešani agonist, cca 200x močnejši od morfija, povzroča fizično in psihično odvisnost.

Empirične izkušnje kažejo, da je bupe zelo primeren za hitro detoksikacijo, načelno so blažji tudi odtegnitveni simptomi pri fizični odvisnosti, a na koncu je to še vedno opioidni nadomestek, ena droga nadomešča drugo, poleg tega, da je bupe pri dolgotrajnem jemanju dokaj nepredvidljiv.

To da ne čutite posebne želje po heroinu je zato, ker je suboxone sam variacija na temo in nekaterim subjektom je vsaj toliko ali še bolj všeč kot heroin.

Osnovna predpostavka pharma lobija je, da je odvisnost od opiatov neozdravljiva bolezen, in da je suboxone sicer res droga, ampak da je to ista situacija kot pri diabetiku, ki mora jemati insulin. To ni res, odvisnost od opiatov danes je ozdravljiva. Ni lahko, je pa možno in z ustreznim multidisciplinarnim pristopom, farmakološkim, psihološkim etc. ima oseba z urejeno strukturo, socialno mrežo in zaposlitvijo zelo dobre možnosti za uspeh.

Suboxonu včasih rečemo metadon light, še vedno pa gre za opiat z vsemi stranskimi učinki.

Mimogrede, ni sicer moja stvar, ampak ali ni malo kontradiktorno, da navajate, da se želite osvoboditi odvisnosti zaradi moža, ki da vam je vedno stal ob strani, dva odstavka prej pa opisujete…”Mož je šel zjutraj na pot, na dolgo pot v Ćrno goro v Bar po taščo, jaz sem ostala doma brez prevoza — stanujem 5 km iz Bleda— z rotwailerjem in muci in čeprav je mož vedel, da imam težave, da krvavim, me je pustil samo.Nedgovorno od njega…”

Nedoslednost v razmišljanu, ki ni nujno, je pa lahko simptom t.i. megle v glavi, ki jo povzročijo opiati.

Spoštovani LEITO

Prisrčna hvala za vaše strokovno mnenje, ki mi je dalo kar dosti misliti.Lepo ste opisali suboxon, vendar s strani psihiatra sem bila seznanjena, da je to zdravilo proti zasvojenosti z opiati. Če sem vas prav razumela, vi pravite, da je suboxon podoben in s podobnimi učinki dot tramal. morda heroin…..Zakaj bi ga potem dajali kot zdravilo proti odvajanju. Kakšnp mnenje imate o tem vi… Vidim, da ste strokovno podkovani in pripravljeni odgovoriti na vprašanja…Kaj mi je storiti…
Zaenkrat ne bi, niti si nebi upala sčistiti na suho, prevveč sem pretrpela, a kakšno bolj blag vaš nasvet,bi z veseljem sprejela.
Ali je potem vseeno, če namesto suboxona vzamem tramal ali kaj drugega
Oprostit, ker vas nadlegujem. Hvala za odgovor in lep pozdrav
S spoštovanjem Lilijna

Verjemite ali ne iz te svinjarije moram zlesti tako ali drugače-.

Zakaj dajejo suboxone? Iz istega razloga kot metadon, zmanjševanje škode.

Lahko ga imenujete zdravilo proti odtegnitveni krizi, a je potem vsak opiat tako zdravilo vključno s heroinom in vsi tisti, ki zatrjujejo, da so zdaj na substituciji končno svobodni, ker jim ni treba stalno iskati denarja in droge, bi bili enako ali še bolj zadovoljni z ambulantno administriranim heroinom.

Razlog zakaj je subutex/suboxone postal priljubljen tudi pri nas je ameriška praksa. Vesela 90-a z interrnetnimi lekarnami so prinesla milijone odvisnikov od protibolečinskih tablet, v glavnem srednji sloj, ki jim nekako ne pristoji, da bi vsak dan čakali v vrsti za metadon, in ker ima bupe t.i. ceiling efekt, torej se z njim ne da overdozirati, je bil odobren za outpatient zdravljenje in ga lahko predpiše vsak zdravnik z 8-urnim tečajem.

Pri nas je praksa dajanja bupe-a približno enaka metadonu, vsak dan razen v posebnih primerih.

Ni pa Bupe isto kot Tramal. Tramal je verjetno najslabša opcija. Slabo raziskan, slabo razumljen, v večjih dozah povzroča epileptične napade…

Bupe pravzaprav ni slab medikament, če se uporablja za hitro detoksikacijo s polnega agonista tipa heroin. Omogoča praktično neboleč detox. Problem je, če postane sredstvo substitucije, kjer so dolgoročni stranski učinki praktično enaki kot pri drugih opiatih (zaprtost, reduciran libido, amotivacija, asocialnost, depresija…).

Še eno “čudežno” “zdravilo” pač, kakršnih smo videli že nebroj, tudi Kitajci imajo svojega (ki obeta več), ki se je v praksi izkazalo za vse prej kot čudežno, čeprav, sploh v začetni fazi nekateri odvisniki prisegajo, da se počutijo krasno in normalno, najboljše normalno kar so se sploh kdaj počutili, kar niti ni presenetljivo, saj so na opiatu in evrofični.

Vsekakor pa velja, da se o vsakem zdravilu čimbolj poučite, najbolje na eni strani iz strokovne literarure ter na drugi iz tega kar povedo dejanski uporabniki na kateremkoli od mnogih internet forumov namenjenih uporabnikom suboxona (heroin-detox.com, subsux.com ipd)

Pozdravljeni!

Rada bi prosila,če se lahko najde nekdo,ki bi se vrnil k prvotni temi -odtegnitveni simptomi od S U B S T I T O L A,ker to tudi mene zanima,saj se pripravljam na detoks od tega substituta.Skrbi me namreč,ker je to >zdravilo< pri nas precej neznano v smislu posledic ob dolgoročnem jemanju le-tega. Zares bom iz srca hvaležna,če mi lahko kdo razloži,ki je tudi sam dal to čez ali vsaj pozna koga,ki ima to izkušnjo,kakšni so odtegnitveni znaki ob detoksu od SUBSTITOLA in koliko časa trajajo.. Najlepša hvala za vsako koristno informacijo in vsem en lep pozdrav! Diane

opravičilo za off topic.

Primarni odtegnitveni simptomi od vsakega opiata so v največji meri odvisni od doze, sekundarni (koliko časa boste še brez energije, z nihanji razpoloženja itd.) od razpolovne dobe opiata in dolžine jemanja.

Substitol ni neznan, je preprosto morfijev sulftat, morfij s podaljšanim delovanjem in odtegnitveni simptomi od morfija so dobro znani in dokumentirani. Glede na to, da se heroin v telesu metabolira v morfin so si odtegnitveni simptomi podobni.

Verjetno boste dozo zmanjševali tja nekje do 20mg, morda še manj, da bo nelagodje čim manjše, nato pa lahko pričakujete 5-7 dni klasične abstinenčne krize z vrhuncem po 72 urah. Kriza bo relativno intenzivna, kot pri heroinu, ne bo pa se tako dolgo vlekla kot pri metadonu, zatem pa odvisno od dolžine jemanja zdravila obdobje nekaj mesecev, lahko dlje, lahko manj, sekundarnih simptomov.

Primarne odtegnitvene simptome; nespečnost, anksioznost, krči, bolečine v hrbtenici, driska…, si lahko olajšate s Clonidine-om ali Lofexidine-om (Britoflex), tudi z Immodium-om (zdravilo proti diareji), z zeliščnimi zdravili, sekundarne s fizično aktivnostjo, zdravo prehrano.

Nekatere raziskave kažejo, da SSRI-ji (Prozac, Zoloft ipd) zmanjšajo intenzivnost krize, nedvomno pa za anksioznost in nespečnost pomagajo benzodiazepini (npr Valium), s katerimi pa ne gre pretiravati.

Navedeni časovni okviri so sicer statistično povprečje, a prav velikih odstopanj ni. Pomaga mladost in aktiven metabolizem, ki pa ga opiati polenijo, tako da na to ne gre preveč računati.

Čez to krizo je pač potrebno iti. Zanimivo je, da ima na intenzivnost abstinenčne krize in konkretne simptome zelo velik vpliv pričakovanje subjekta, zato je primeren psihični okvir zelo koristen. Razen anksioznosti abstinenčna kriza ni bistveno drugačna od gripe, vsekakor nekaj kar se da potrpeti, sploh če to krizo postavite v perspektivo in pomislite koliko ljudi zaradi svojih bolezenskih stanj trpi mnogo huje in mnogo dlje ali celo stalno.

In kot vedno je potrebno poudariti, detoksikcija je šele začetek pravega zdravljenja, prvi korak od mnogih. Odvisnost je resno bolezensko stanje in žal samo detoksikacija, brez hkratne “celostne” obravnave, statistično ne omogoča prav obetavne prognoze.

SUBSTITOL 600mg (tj. 3 rdeče kapsulo-ena vsebuje 200 mg) sem redno jemal/užival nekoliko dlje kot 3 (tri) leta.Potem sem se odločil da preneham z jemanjem morfija,kar je aktivna učinkovina Substitola.Pričel sem tako: 1.) z 600 mg sem direkt prešel na 400 mg (tj. 2 rdeči kapsuli po 200 mg).400 mg sem jemal le 3 (tri) dni, nakar sem odmerek zmanjšal na 320 mg (tj. 1 rdela kapsula po 200 mg+1 zelena kapsula po 120 mg).Odmerek 320 mg sem užival vnovič 3(tri) dni in nato sem prešel na 200 mg (tj. 1 rdeča kapsula po 200 mg).Šele ko sem prešel iz 600 mg na 200 mg,kar je seveda precej veliko znižanje odmerka in v relativno kratkem času,sem začutil prve odtegnitvene simptome (krizo:ta se je pojavljala šele zvečer,ker me odmerek 200 mg ni držal 24 ur,temveč sem noči pričel trpeti.Čutil sem nelagodje, mrzlico, drisko, nespečnost …).Ko sem tj. pričel z 200 mg sem t.i. krizo čutil kot hujšo obliko le slabih 3-4 dni,nakar sem se nekoliko stabiliziral,vendar vseeno nisem bil cool.In sledilo je spet znižanje po 5 (petih) dneh jemanja po 200 mg na 120 mg (tj. 1 zeleno kapsulo po 120 mg).Slednji odmerek 120 mg sem jemal le vnovič 3 (tri) dni in v tem obdobju jemanju le 120 mg sem odkrito rečeno čutil že hujšo obliko odtegnitvenih simptomov (krizo), vendar ne spet tako hudo,da se ne bi dalo zdržati. In nato sem 4 (četrti) jemanja Substitola po 120 mg, kar prešel na : SUBOXON. Suboxon sem vzel zjutaj ob 6.30 kot uvajalni in sicer prvotno le 6 mg (tj. podjezično tabletko eno po 4 mg in eno po 2 mg).Šele po dobri uri sem začutil toploto v telesu in so mi začeli izzvenevati odtegnitveni simptomi (tj. kriza),vendar še ne popolnoma.Nato sem ob 11h vzel še 12 mg, kar pomeni, da sem prvi dan jemanja Suboxona vzel skupaj 18 mg Suboxona.Naslednji dan pa sem si Suboxon že zvišal na 24 mg (tj. na 3 podjezične tabletke po 8 mg) in ta drugi dan je bil zame z odmerkom 24 mg, počutje kot da sem prerojen.Minile so popolnoma vse težave kar se tiče “krize”.Moram priznati da mi je Suboxon zelo ustrezal in da sem bil z njim popolnoma zadovoljen ter v celoti z vsebinsko razlago iz knjižice o Suboxonu,kar se tiče navedb o tem zdravilu.Poudarjam, da vse navedbe so kolikor – toliko realne in dejansko opisane, da te Suboxon odvrača glede jemanja opioidov (heroina,…) in da ti daje t.i. “jasne misli”.Jaz sem to občutil, kot nekakšno treznost v mišlenju.POSTOPEK ČIŠČENJA DO NULE: Odmerek 24 mg sem tako jemal 1 (en) teden,potem sem zmanjšal na 12 mg in po 1 (enem) tednu spet na 6 mg.Nato pa sem kar po 3 (treh) dneh prešel na 2 mg in dozo 2 mg sem jemal spet le 3 (tri) dni in po teh treh dneh sem vse dobesedno opustil.Sama opustitev Suboxona mi ni povzročala absolutno nikakršne krize ali nelagodja.Počutil sem se popolnoma zdrav in vredu, skratka tako kot sem bil pred tem ko nisem jemal nikakršnih substanc. Apeliram pa, da vse navedbe o Suboxonu, da bi le to naj pričel jemati in sicer po 2 (dveh) dneh t.i. zapadlosti v že hujšo fazo krize, niso resnične.Garantiram, jaz sem iz 120 mg SUBSTITOLA kar naslednji dan prešel na SUBOXON in nisem imel kontra učinkov, kot se navaja v brošuri o Suboxonu,zato lahko povsem brez strahu iz 120 mg Substitola,že naslednji dan preidete na Suboxon,vendar upoštevajte da prvotno vzamete uvajalni odmerek cca. 12 mg in nekaj ur zatem še odmerek,ki Vam bo ustrezal.ŠE LAHKOTNEJŠE ČIŠČENJE pa je če iz 600 mg Substitola preidete kar direkt na HEROIN in le tega jemljete predvidoma tri dni,vendar za tak odmerek Substitola se mora vzeti kar lepa doza heroina,vsaj 2-3 g dnevno, da si nekje izenačen kot če bi jemal 600 mg Substitola in naslednji dan znižate odmerek heroina,pa spet tretji dan znižate in nato kar preidete na Suboxon.Tako sta obstojni le ti dve varianti za domačo detoxikacijo, brez da bi obiskovali DTO v Ljubljani itd. ČIŠČENJE : z zmanjševanjem odmerkov Substitola,kot sem izvajal jaz je sicer trajajoč vsega skupaj 2-3 tedne in krizni čas / obdobje je le nekaj dni 2-3 pa spet ne prehudo, dočim če preidete na sistem čiščenja tako da Substitol popolnoma opustite in se nekje 3 (tri) dni nadomeščate s heroinom in potem preidete kar na Suboxon pa je najhitrejša možna varianta (preizkušena),da Vam uspe se znebiti morfija / Substitola. Meni je uspelo in Vam odkrito povem, da ni tako hudo, kot se vsak boji ali si vsak zamišlja,kako bo trpel krizo in vse kar je vzročno z krizo. Edino na kar morate biti pripravljeni je, da kot v mojem primeru ko preidete iz 600 mg na cca 200 mg, da se šele takrat pojavijo tisti močnejši odtegnitveni simptomi, vmes med 600 mg in do 200 mg se tudi čutijo, vendar v veliko blažji obliki,pri meni,kot brezvoljnost,dočim da bi trpel mrzlico, ali prave znake krize,tega zares nisem čutil.Skratko to je Substitol in Suboxon ter postopek kako se zlahkoto znebiti Substitola.Priporočam Vam,da poizkusite po mojem “receptu”, oziroma po mojem sistemu.Meni je sicer zdravnik v Metadonski amb. predlagal povsem drugačno plat amb. detoxikacije, s katero bi odmerke le tedensko zniževal in bi se to vleklo kakih 2 (dva) meseca, da bi prišel do Suboxona itd., pa še vmes bi moral po nasvetu zdravnika biti 2 (dva) dni povsem brez Substitola ali kakršnega – koli drugega nadomestka (heroina,metadona), tj. le tega nasveta zdravnika nisem upošteval,temveč sem se odločil po svojem trdnem premisleku in z močno voljo, le da se čimprej rešim in očistim Substitola, pa sem se ga, tako kot sem Vam obširno opisal. ŽELIM VAM, DA VAM USPE Z VAŠO MOTIVIRANOSTJO IN VOLJNOSTJO TER Z NASVETOM / NAPOTKOM, KI SEM VAM GA PREDOČIL IN VAM ZAGOTAVLJAM USPEŠNOST DO POPOLNE ČISTOSTI.

Bravo.

V bistvu že nekaj časa ugotavljamo, da je suboxone odlično zdravilo za hiter detox, precej manj za substitucijo in kolikor vem, je bil še vsak, ki se je poskusil sneti z droge X prek enotedenskega jemanja suboxona z zmanjševanjem doze, presenečen nad lahkotnostjo detoksikacije.

Strinjam se celo z vašo, za večino najbrž sicer heretično idejo, da bi človek s Substitola za nekaj dni prešel na heroin in potem začel s suboxonom. Na papirju pije vodo. Vzrok nelagodja pri prehodu na suboxone z metadona ali substitola je dolga razpolovna doba teh zdravil. Heroin ima kratko razpolovno dobo, hitro gre iz telesa, ergo ni nelagodja pri prehodu na suboxone in realno gledano, ker se heroin itak metabolira v morfin je Substitol praktično legalen heroin, torej ni velike razlike, če je človek na heroinu ali Substitolu.

Rad bi samo pohvalil vse udelezence foruma v tem pogovoru na to temo!
Veliko izpovedanih izkušenj iz prve roke, ki upam, da bojo pomagale, oz koristile vsakomur, ki bo našel toliko volje in moči, oz. poguma, da vsaj poizkusi iti po tej poti in se za večno iztrga iz krempljev odvisnosti…ter ponosno zakoraka svobodi in novemu zivljenju nasproti!
Le pogumno;) volja in samo dejstvo, da se nahajate na tej strani in berete ali kakorkoli sodelujete v pogovorih, že samo po sebi govori, da si želite nekaj spremeniti, kar osebno smatram za prvi korak k boljšemu življenju. Žal ali pa na srečo, pa bo potrebno prehoditi še zelooo dolgo pot, vendar naj nas to ne prestraši, nasprotno, naj nam da moči in poguma, da gremo z dvignjeno glavo naprej proti svojemu cilju, z željo, da se za vedno rešimo odvisnosti….

p.s.
tudi sam se po 8 letih abstinence ponovno soočam z to prakso, čeprav sem v teoriji tudi sam profesor, pa se mi v praksi vse odvija ravno nasprotno 🙁
Kot sem že omenil sem bil 8 let clean, sedaj pa po 2 letih folije spoznavam, da bo ponovno potrebna radikalna sprememba, vendar sam žal ne zmorem:(

Jaz imam žal na voljo samo dve opciji; DTO- 3 mesece ali pa iz 2,5g heroina na nulo z pomočjo substitola cca.10 dni -sam doma, vendar mi enormno primankuje samodiscipline, ker sem odvisen od rituala, mnogo bolj kot od same droge . Sem namreč strasten kadilec:(
in ce npr. 3 ure ne kadim je v moji glavi že prava psihična vojna, kjer na žalost vedno zmaga moj sovražnik-folija:(
Kakšna podobna izkušnja, kakšen nasvet? Hvala!!!!!

p.s. naj še omenim zakaj je prioriteta, da se sam spucam na express in ne DTO?
ker noben ne ve da sem ponovno NOT in domači tega ne bi prenesli, zato moram sam naskrivaj rešiti svoj problem in si ne morem privoščiti 3 mesece DTO, čeprav vem da bi mi 100% slednji najbolj pomagal!
+Metelkova in metadonski program odpade !!!!

ker nimam izkušenj z subsitolom in ga moj organizem še ne pozna, me zanima, če je pametno it iz 2-3g Horsa na nulo z pomočjo substitola in kako naj se tega lotim, ter v kakšnih odmerkih in kolikšnem časovnem razdobju?
Hvala za nasvet-e!!!

Substitol je morfij s podaljšanim delovanjem. Heroin se v telesu metabolira v morfij, torej ga vaš organizem dobro pozna. Spuščati se s Substitolom je fiziološko enako kot spuščati se s samim heroinom.

Če se želite detoksicirati hitro (5-7 dni recimo) in brez večjega nelagodja, bi bil bolj primeren subutex/suboxone, z začetno dozo 2-4mg in rapidnim zniževanjem do 0.25-0.50mg v 10 dneh max. Za več podrobnosti info v v mnogih postih v preteklosti.

7 let sm bil na heroinu potem 3 leta na metadonu po sm se na suh spucu po 14 dneh sm pa vzel pol suboxona zdej ga jemlem 1 četrino .kako krizo lah pričakujem mam pa službo in otroka tku da ni kle nemogu neču

Če ni “nemogu neču” je v bistvu vseeno kakšna bo kriza in to je dejansko najboljši mentalni pristop.

Ko rečete četrtino najbrž mislite 0.50mg, 1/4 2mg tablete? Če suboxona ne jemljete več kot nekaj tednov, tipično ne bi smeli imeti hujših težav. Če ga jemljete dlje, npr. več mesecev, pa poskusite sočasno zmanjševati dozo in podaljševati časovni razmak med dozami. Suboxone je za to idealen, ker ima ultra dolgo razpolovno dobo.

Torej,če ste danes vzeli 0.50mg in rečemu temu doza 1, poskusite z naslednjimi dozami približno tako:
doza 2 = 0.45mg, 26 ur (ali kolikor lahko max zdržite) po dozi 1
doza 3 = 0.40mg, 30 ur (ali….= po dozi 2
doza 4 = 0.35mg, 34 ur…

Bistveno je, da telo prisilite v oz. mu omogočite regulacijo, kar terja vsaj rahlo nelagodje, vendar je, v primerjavi od odtegnitve polnih agonistov s kratko razpolovno dobo, abstinenčna kriza bistveno milejša. Problem, če ste suboxone jemali predolgo je, da se ta občutek rahlega nelagodja vleče in vleče, kot da ne bo nikoli konca in vmes servira še kak nepričakovan interval poslabšanja počutja, vašo voljo, odločnost in vztrajnost utegne odtegnitev suboxona postaviti na resen test.

Suboxone je težko tako natančno meriti brez ustrezne opreme, najlažje je 2mg tableto zdrobiti v prah in kupček razdeliti na 4 enake dele, morda celo na 8. Doze so videti absurdno majhne, vendar je suboxone izjemno močan opiat in kljub svoji specifiki mešanega in delnega agonista, še vedno opiat, dovolj “opiatski” npr., da se na Finskem, v Franciji in še kje zadevajo z buprenorfinom.

Skratka, podaljšujte intervale doziranje IN HKRATI (vsaj minimalno) zmanjšujte dozo dokler ne bo doza 0, interval na vodoravno ležeča osmica.

VSI PRAVITE V ODVISNOSTI HEROINA…KAJ PA CE VAM JAZ RACEM DA ZE 10 LET NEKJE KADIM MARHUANO IN NE VEM KAKO BI S TEM PREKINAL
IMA KDO KAKSEN PAMETEN NASVET
NIKOLI NISEM BILA ODVISNA OD NICESAR CEPRAV JE VELIKO PRIJATELJEV ZABREDLO NA VASE POTI AMPAK JAZ SEM SE DRZALA SVOJE…SEDAJ ME ZE PA TA GRDA NAVADA MARHUANE MOTI…
ZELO BOM VESELA VASEGA NASVETA…

Mačka, čestitam ti, da se ceniš, vrednotiš in verjameš, da si vredna boljšega življenja. OHRANJAJ TO!
– OSVESTI, KAJ TE PRI MARIHUANI MOTI
– zavedaj se, da si dragocenost, kar koli si doživela, naredila… TI SI DRAGOCENOST in kot takšna vredna boljšega osvobojenega življenja
– predstavljaj si, kako boš “cvetela2 na poseben osvobajajoč način, ko ne bo več skrbi, kdaj, kako, s koliko… marihuane
– spomni se, da si človek, rojena kot svobodna, osvobojena, zaželjena, ne glede na tvoje starše
( obstaja absolutna vesoljna jubezen, ki si te je želela že pret spočetjem, ta Ljubezen je položila vate veliko lepega
– stopi na pot odkrivanja tega lepega v tebi in odkrito živi, postani na tem področju kreativna, naj ti bo to prioriteta in ne odpravljanje marih.
– torej, ODLOČI SE ZA DOBRO, PLEMENITO, LEPO, ZA MIR, DOBROTO… obrni se k temu dobremu, glej v to dobro, okušaj to dobro, živi v tem dobrem…
– svoj vsakdanjik spremeni, odpuščaj ljudem, naj bo tam ljubezen, odpusti sebi, naj na ta kotiček vstopi mir, objem lepote… TO JE REALNOST, predstavljaj si to
– pozdravljaj ljudi, ki jih sicer nebi, pokloni jim nasmešek, naj zaznajo tvojo dragocenost, naj zaznajo tvojo odločitev, da postaneš nov človek, osvobojen človek, po katerem se je začela pratakati ljubezen, mir in ne krč
– živi v tem kar dejansko si, bodi ti Ti, poglej v svojo notranjost, v bit, tam boš odkrila toliko plemenitega, lepega, ki je položeno vate, dovoli so ljudem, da to okusijo, podeli dobro, da dobro pomnoženo boš okusila, vredna si dobrega, joj kako ti želim, da se osvobodiš, kako ti želim, da preprosto nehaš iskati mar. in začneš takoj odkrivati kotičke, ki te delajo plemenito, lepo, … ki te delajo ČLOVEKA. Tvoja prioriteta si ti, tvoj projekt si ti ČLOVEK, osvobojen človek.
– zavedaj se, da tudi ti lahko postaneš vrhunski človek, predstavljaj si to
– mari. je le tema v tvojem življenju, napačna okupacija, okupacija si Ti, ČLOVEK, ŽENSKA!
NAVIJAM V TE, VERJAMEM V TE, ZATO NIMAŠ RAZLOGA, DA BI DVOMILA V SE!
UPAJ SI IN UPAJ!

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Jaz sem ze eno leto na substitolu in jemljem 1 na dan oz. injiciram.
A je mogoče da fizična kriza res preneha po dobrih 3 dneh???

POZDRAVLJENA KLAPA!

NAVDUŠEN SEM NAD VSO TO POZITIVNOSTJO IN UPANJE V CLEANING S SUBSTITUCIJE,KAKRŠNO VLIVATE PRISOTNI NA TEM FORUMU! HVALA VAM,SAJ SEM ŽE LETA IN LETA OPUŠČAL VERO V SVOJ DETOX,KER SEM MISLIL,DA JE TO PO TOLIKIH LETIH ŽE NEMOGOČE.. IN SICER,ZA MANO JE ŽE 7LET SAMO SUBSTITUCIJE,NAJPREJ Z METADONOM,SEDAJ ŽE 3. ALI 4.-TO LETO S SUBSTITOLOM.. RAVNO TO ME JE NAJBOLJ SKRBELO,SAJ NI TOLIKO IZKUŠENJ Z ODVAJANJEM OD TEGA SLEDNJEGA “ZDRAVILA”.. ČUTIM PA,DA MI VSE BOLJ ŠKODUJE,TAKO ZDRAVSTVENO KOT MENTALNO,SAJ OD MENE NI NIČ!! NIMAM VOLJE ZA DRUŽENJE,MOTIVACIJE ZA ŠPORT,SPLONOST,MA V BISTVU SEM KO ZOMBI,PRI SVOJIH 32-IH.. VENDAR SEM SE ODLOČIL,DA SE KONČNO PODAM NA POT DETOXA,TOKRAT IZ SUBSTITOLA,ČEPRAV JE BAJE HUJE KOT IZ METADONA.
IMAM PA TO TEŽAVO,DA NA DTO V LJ NE ZMOREM IT,KER SEM PRESTAR IN PREVEČ LET SAMOTAR,DA BI PRENESEL SKAKANJE TISTE NEVROTIČNE MLADINE NAOKOLI,KO BI MI BILO NAJHUJE,SAJ IMAM POLEG VSEGA ŠE HUDO DEPRESIJO,SEM ČIST ASOCIALEN,PREDVSEM PA NE ZMOREM MED KRIZO VEČ (PRISILNO) VSTAJAT OB POL SEDMIH,DA SE MI BOJO DNEVI JA ŠE BOLJ VLEKLI..
BIL SEM ŽE PARKRAT TAM IN ZMER SE NAJDE TUD KAK ZAPORNIK AL PA CELA GRUPCA,KI JE TAM PROTI SVOJI VOLJI IN DRUGIM SAMO JEMLJE VOLJO IN POTRPLJENJE TER SEJE NEGATIVIZEM NAOKOLI,SAJ MORAŠ S TAKIMI LJUDMI 6 TEDNOV PREŽIVET NA LE NEKAJ DESET KVADRATIH.. POTEM TISTO DREZANJE VATE NA SKUPINAH,KO TI NAJMANJ SEDE GOVORT O SVOJIH OBČUTKIH,DA NE OMENJAM TEGA,DA SEM NAZADNJE NA DTO-JU MORAL V NAJHUJŠI KRIZI POLEG SEBE GLEDAT NOVEGA PRIŠLEKA,KI JE DOBESEDNO KOMIRAL OD ZADETOSTI IN VSE TO JE ZAME PAČ PREVEČ,SEM PRESTAR ZA TE FORE,ŽAL MI JE. OČITNO SEM PREOBČUTLJIVO BITJE IN KOT TAK BIL PREVEČKRAT TARČA ZLOBNIH LJUDI,ZATO SE JIH ŽE LETA IZOGIBAM,MED KRIZO PA SPLOH NE MISLIM TVEGAT.. PRI DTO-JU MI JE VŠEČ EDINO TO,DA TE PRISILIJO K FIZIČNIM OBREMENITVAM OZ.K REKREACIJI,ŠPORTU..

SKRATKA,ODVAJAT SE MISLIM DOMA.. IMAM PA VPRAŠANJE. KER SUBOXONA NE MOREM DOBIT (NOBENEGA NE POZNAM,SAJ NIMAM STIKOV Z LJUDMI ŽE VEČ LET,LAHKO PA BI PRIŠEL DO METADONA), ME ZANIMA ČE JE MOŽNO, DA SE IZ SUBSTITOLA NA HITRO V 7-IH DNEH SPUSTIM NA NULO Z VEDNO MANJŠIMI DOZAMI METADONA? TO JE NAMREČ MOJE EDINO UPANJE,DA ME NE BO KRIZA PREVEČ POVOZILA IN DA BOM V ČASU DETOXA SPLOH ZMOŽEN SKRBET ZASE..

ZELO VAM BOM HVALEŽEN ZA ODGOVORE,ČEPRAV SE BOJIM,DA JIH NE BOM DOBIL PRAVOČASNO-ODGOVORE MISLIM.. VSEENO HVALA,BODITE DOBRO IN ČESTITAM VSEM,KI VAM JE USPELO-DRŽIM Z VAMI!!

PS: ničesar nimam proti DTO-ju,le menim,da je ta program bolj primeren za mlade duše,ki še niso preveč uničene v socialnem in mentalnem smislu,sicer je pa to čist dober program,tako da tisti,ki načrtujete vstop vanj,kar naprej,ne bo vam žal,saj je kar nekaj mojim bivšim kolegom pred leti uspelo prav z njimi! LP

za Borut-Abel!

Lep pozdrav! Borut, jaz sem bil na istem kakor ti, tj. Substitolu in to cca. 3 leta. Prav na tem forumu sem dne 29.03.2010 opisal v zelo precizirani obliki, kako sem se sam detoxiciral tj. zniževal odmerke Substitola in to kar precej hitro ter se tako spucal na nulo, seveda proti koncu s pomočjo Suboxona.Predlagam ti, da prebereš moj članek, pa poskusiš mojo verzijo, vsekakor pa ne pričakuj, da ne boš občuto nekaj dni izrazite krize (okvirno 2-3 dni, lahko tudi teden dni), ampak spet ne prehude, ker te reši prehod na Suboxon. Tudi sam sem star 39 let in glede DTO imam zelo slabe izkušnje, mislim da identične kakor ti. Jaz sem zdržal le 1 dan in 1 noč, pa sem zapusto tam-kajšnjo mularijo, ker sem pač takšen tip, da ko kriziram rabim mir in mir, ne pa vojaški ritual, obremenitve itd., ker ob kriziranju nisem zmožen absolutno ničesar, kaj šele, da bi poslušal “jamranje”, ko me najbolj trosi, in po domače povedano jebe vse-vprek. Podpiram pa načeloma DTO, vendar pa je le-to za mlajšo generacijo in tiste, ki po mojem niso bili precej “noter”.

Ker, te zanima detox od Substitola, je seveda izvedljiv, ampak je spet odvisno na kakšnem odmerku si, ker tega nisi omenil. Ne glede na to, poskusi kakor sem opisal moj postopek, pa sem prepričan da ti bo uspelo, kakor je meni.

Je pa možnost, če si finančno zmožen, da plačaš 2.000 € in greš v Beograd (Zemun) na kliniko dr. Vorobiev, kjer ruski zdravniki opravljajo “ultra-brzi detox” in te v 5-7 dneh spucajo na nulo, vse pod anastezijo itd., in brez najmanjše krize prestaneš detox., pa se po domače povedano prebudiš prerojen in takšen greš domov. Lahko pa si dokupiš tudi podkožni implatant Buprenorphina za želen časovni interval, kar te zavaruje, da ne smeš ničesar konzumirati, od opioidov do benzodiazepinov itd. Za ta ultra-brzi (rapidni) detox ti priporočam, da vzpostaviš kontakt z dr. Igorjem. Naslov najdeš na spletu, le odtipkaj ultra brzi detox, ali dr. Vorobiev itd., pa tam-kaj preberi vse njihove programe ter postopek detoksikacije. Da, je slednji detox resnično zanesljiv in da si res v 5 dneh brez kančka občutka krize, povsem čist, ti garantiram, ker sem po detoxu z Substitolom, čez nekaj časa nazaj not pado in sem z 600 mg Substitola odpotoval v Zemun (BG) ter 5 dan zapustil kliniko, prisežem kot prerojen in brez vsakršnje krize. Sam detox v BG vršijo le ruski zdravniki in so resnično fenomen, da te tako hitro spucajo, kar človek ne verjame, dokler ne poizkusu oz. prestane, in sem nad tem detoxom še dan-danes začuden, da sem prestal povsem brez krize. Problematičnost predstavljajo le finance, tj. če imaš na pretek, ti predlagam da se nemudoma odločiš, da ne boš trpel “Isusove” muke. Sprejem je takojšen, lahko že naslednji dan po tvojem klicu, skratka vse teče po dogovoru.

Borut, to bi bil odgovor na tvoje vprašanje, glede Substitola. Žal jaz sem prestal dve vrsti čiščenja in t.i. domači detox je bil uspešen vse do nule, s pomočjo Suboxona, a me je po parih mesecih spet zaneslo nazaj na Substitol in nato sem zbral denar ter odletel za BG ter se brez najmanjše krize očistil in od takrat imam podkožni implatant ki sem ga kupil za 12 mesecev, vse to urediš na kliniki dr. Vorobiev, ter sem od ultra-brzega detoxa dalje povsem klin tj. čist in upam, da tako tudi ostane.

Lep pozdrav in veliko sreče!

za Borut-Abel!

Lep pozdrav! Borut, jaz sem bil na istem kakor ti, tj. Substitolu in to cca. 3 leta. Prav na tem forumu sem dne 29.03.2010 opisal v zelo precizirani obliki, kako sem se sam detoxiciral tj. zniževal odmerke Substitola in to kar precej hitro ter se tako spucal na nulo, seveda proti koncu s pomočjo Suboxona.Predlagam ti, da prebereš moj članek, pa poskusiš mojo verzijo, vsekakor pa ne pričakuj, da ne boš občuto nekaj dni izrazite krize (okvirno 2-3 dni, lahko tudi teden dni), ampak spet ne prehude, ker te reši prehod na Suboxon. Tudi sam sem star 39 let in glede DTO imam zelo slabe izkušnje, mislim da identične kakor ti. Jaz sem zdržal le 1 dan in 1 noč, pa sem zapusto tam-kajšnjo mularijo, ker sem pač takšen tip, da ko kriziram rabim mir in mir, ne pa vojaški ritual, obremenitve itd., ker ob kriziranju nisem zmožen absolutno ničesar, kaj šele, da bi poslušal “jamranje”, ko me najbolj trosi, in po domače povedano jebe vse-vprek. Podpiram pa načeloma DTO, vendar pa je le-to za mlajšo generacijo in tiste, ki po mojem niso bili precej “noter”.

Ker, te zanima detox od Substitola, je seveda izvedljiv, ampak je spet odvisno na kakšnem odmerku si, ker tega nisi omenil. Ne glede na to, poskusi kakor sem opisal moj postopek, pa sem prepričan da ti bo uspelo, kakor je meni.

Je pa možnost, če si finančno zmožen, da plačaš mal čez 2.000 € in greš v Beograd (Zemun) na kliniko dr. Vorobiev, kjer ruski zdravniki opravljajo “ultra-brzi detox” in te v 5-7 dneh spucajo na nulo, vse pod anastezijo itd., in brez najmanjše krize prestaneš detox., pa se po domače povedano prebudiš prerojen in takšen greš domov. Lahko pa si dokupiš tudi podkožni implatant Buprenorphina za želen časovni interval, kar te zavaruje, da ne smeš ničesar konzumirati, od opioidov do benzodiazepinov itd. Za ta ultra-brzi (rapidni) detox ti priporočam, da vzpostaviš kontakt z dr. Igorjem. Naslov najdeš na spletu, le odtipkaj ultra brzi detox, ali dr. Vorobiev itd., pa tam-kaj preberi vse njihove programe ter postopek detoksikacije. Da, je slednji detox resnično zanesljiv in da si res v 5-7 dneh brez kančka občutka krize, povsem čist, ti garantiram, ker sem po detoxu z Substitolom, čez nekaj časa nazaj not pado in sem z 600 mg Substitola odpotoval v Zemun (BG) ter 7 dan zapustil kliniko, prisežem kot prerojen in brez vsakršnje krize. Sam detox v BG vršijo le ruski zdravniki in so resnično fenomen, da te tako hitro spucajo, kar človek ne verjame, dokler ne poizkusu oz. prestane, in sem nad tem detoxom še dan-danes začuden, da sem prestal povsem brez krize. Problematičnost predstavljajo le finance, tj. če imaš na pretek, ti predlagam da se nemudoma odločiš, da ne boš trpel “Isusove” muke. Sprejem je takojšen, lahko že naslednji dan po tvojem klicu, počakajo te kar na letališču ipd., skratka vse teče po dogovoru.

Borut, to bi bil odgovor na tvoje vprašanje, glede Substitola. Žal jaz sem prestal dve vrsti čiščenja in t.i. domači detox je bil uspešen vse do nule, s pomočjo Suboxona, a me je po parih mesecih spet zaneslo nazaj na Substitol in nato sem zbral denar ter odletel za BG ter se brez najmanjše krize očistil in od takrat imam podkožni implatant ki sem ga dokupil in ga bom imel predvidoma 12 mesecev, vse to urediš na kliniki dr. Vorobiev, ter sem od ultra-brzega detoxa dalje povsem klin tj. čist in upam, da tako tudi ostane, saj te dobesedno ta detox odvrne miselno od drog, konzumiranja, skratka dobiš enostavno odpor do substanc, ki si jih pred tem užival. Proces detoxa teče v dveh fazah oz. dveh variantah in se sam odločiš kako in kaj, pa ti tam-kaj resnično pomagajo, te rešijo in spucajo in v kolikor začutiš kakršno koli krizo, le-to sporočiš pa že dobiš dozo, tako da je detox resnično neboleč in začudeno hiter. Vse kar se tiče detoxa pa je večino pod anastezijo (spiš) in v času ko sem bil tam-kaj so bili že pred tem določeni iz Slovenije in tudi po mojem odhodu so bili najavljeni, tako da se v BG sreča populacija odvisnikov iz celotne Evrope. Sedaj sem v kontaktu z cca. 10 pacienti ki so prestali ultra-brzi detox in vsi so čisti, nekateri so že opustili implatant in so vnadalje klin ter brez miselnosti na zadevanje, mnogi pa so si tudi uredili svoje življenje, za kakršnim so strmeli, tko da je detox v BG resnično vreden tega denarja.

Prisežem, da sem bil sam skeptičen glede tovrstnega detoxa, ampak le-to te mine, ko se zazreš 7 dan popolnoma čist v nebo in zapustiš kliniko, dejansko kot prerojen. Občutke da te tako hitro in brez bolečin spucajo, se ne da opisat, ker si venomer priklopljen na aparature, anastezijo, infuzijo itd. in sam menim, da je to čudež medicine in noben lari-fari.

Lep pozdrav in veliko sreče!

Sama sem zadnjič vzela suboxon 6 dni nazaj(v soboto)in to 1mg oz.pol male tabletke zadni dan…danes je četrtek in mene še vedno krizira kot psa…Ponoči si pomagam z Xanaxom da lahko zaspim in pa z naklofenom ker me kosti grozno bolijo..Pa še v službo hodim,kjer je precej fizičnega dela..Energija na nuli,ma katastrofa..Komaj čakam da grem čez to,in spet normalno zalaufam..Bo že..S smiljenem samemu sebi nebo nič boljše…

New Report

Close